Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   "Örtüneceksen Çarşaf Giy" (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=26579)

LüGaT 04-25-2008 19:56

"Örtüneceksen Çarşaf Giy"

Ben katılmıyorum. :-*

Başörtüsüne 400 milyon verilmez diye düşünüyorum. Bunun akli açıklamasını bilmem ama vicdanın kaldıracağını sanmıyorum.En azından kendi vicdanım adına.

ENGİNEER 04-25-2008 19:57

Alıntı:

LüGaT Nickli Üyeden Alıntı

Başörtüsüne 400 milyon verilmez diye düşünüyorum. Bunun akli açıklamasını bilmem ama vicdanın kaldıracağını sanmıyorum.En azından kendi vicdanım adına.

Aslında etik açıdan doğru değil ama çok zengin biri bunu yapmak isterse ne dini açıdan bir sorun var nede bizim diyebileceğimiz bişey var Eyüp.. :)

Yani parası varsa ve almak isterse ne denilebilir ki?

Hıfz-ı lisan 04-25-2008 19:58

elbette o para ile bir ihtiyaç sahibine yardımda bulunulabilir ...

alan kişiler istisna olabilir.. :)

KAmusal mışş 04-25-2008 19:58

Sadece başörtülüler Allah'ın emirlerini yerine getirmek zorundaymış, onların hiç hata yapma hakkı yokmuş gibi yansıtılıyo ama Allah'a inanan her insan hareketlerine dikkat etmeli özen göstermeli.
400 ytl lik eşarb 100 dolarlık cüzdan ne fark eder?
Olay başörtüsüne gelince karşıt görüşlüler ve bizi görmek istemeyenler hemen harekete geçip bizi en hassas olduğumuz yerden Rabbimizin emirlerinden vurmaya çalışıyo gerçekten de başarılı oluyolar gibi.
Üzücü ama
Hayırlısı...

tugba_007 04-25-2008 19:59

Alıntı:

KAmusal mışş Nickli Üyeden Alıntı
Sadece başörtülüler Allah'ın emirlerini yerine getirmek zorundaymış, onların hiç hata yapma hakkı yokmuş gibi yansıtılıyo ama Allah'a inanan her insan hareketlerine dikkat etmeli özen göstermeli.
Olay başörtüsüne gelince karşıt görüşlüler ve bizi görmek istemeyenler hemen harekete geçip bizi en hassas olduğumuz yerden Rabbimizin emirlerinden vurmaya çalışıyo gerçekten de başarılı oluyolar gibi.
Üzücü ama
Hayırlısı...

Bende tam aynısını yazıyordum baktım sen yazmışsın.

Katılıyorum sana :-*

LüGaT 04-25-2008 20:03

Alıntı:

ENGİNEER Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Aslında etik açıdan doğru değil ama çok zengin biri bunu yapmak isterse ne dini açıdan bir sorun var nede bizim diyebileceğimiz bişey var Eyüp.. :)

Yani parası var save almak isterse ne denilebilir ki?

Dostum fıkıhi boyutta haklı olabilirsin ama takva boyutunda içim almıyor. Bana katılan arkadaşların da içinin alacağını sanmıyorum. Böyle bir ortamda 400 milyona başörtüsü giyinmek bana hiç insaflıca gelmiyor. Resulullah yaşasa buna izin verse de hoşnut kalmayacağını hissediyorum.

Siyerlere baktığımızda Nebinin izin verdiği bazı şeylerden hoşnut kalmadığını görürüz. Bu da onlardan biri belki. Bence eminim siz de vermezsiniz. :-*

Değil mi ? :o

merve 04-25-2008 20:04

Eğer gerçekten örtünmek istiyorlarsa bu tarz bir giyim tarzı ile olmaz.

Bu genç kızları esefle kınıyorum...

ENGİNEER 04-25-2008 20:05

Alıntı:

Alıntı:

ENGİNEER Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Yani parası var save almak isterse ne denilebilir ki?

Dostum fıkıhi boyutta haklı olabilirsin ama takva boyutunda içim almıyor. Bana katılan arkadaşların da içinin alacağını sanmıyorum. Böyle bir ortamda 400 milyona başörtüsü giyinmek bana hiç insaflıca gelmiyor. Resulullah yaşasa buna izin verse de hoşnut kalmayacağını hissediyorum.

Siyerlere baktığımızda Nebinin izin verdiği bazı şeylerden hoşnut kalmadığını görürüz. Bu da onlardan biri belki. Bence eminim siz de vermezsiniz. :-*

Değil mi ? :o

Bu yazdığına kesinlikle katılıyorum..
Ben 400 ytl verilmiş bir başörtülüyü kınarım açıkçası ama demek istediğimide yazmışsın ya zaten...Peygamberimiz bazı şeyleri hoşnut olmadığı halde kabul etmiş.
Yani yapanada bişey denmez heralde.

LüGaT 04-25-2008 20:07

Alıntı:

KAmusal mışş Nickli Üyeden Alıntı
Üzücü ama
Hayırlısı...

Orası ayrı bir noktadır. Haklısınız.

Kendi villacıklarında milyon dolarları çerez niyetine yiyenlerin müslüman insanları hedef alarak israfla suçlaması "yok hükmündedir"

Ya da "Kur'an bu çağa uymaz" diyenlerin "kur'anda başörtüsü yok" savunmalarındaki saçmalık/komiklık/iki yüzlülük.

Hıfz-ı lisan 04-25-2008 20:08

Muhakkak haklısınız..Fazla pahalı olmayan eşarp alıp kalanıyla yararlı işlerde harcamak en güzeli ancak bunu yapanlarda var

( bende anlamıyorum ya pahalı eşarbın alınmasını..:-\)

en uçlarda gezmektense.. herşeyin orta yolunu bulmak en güzeli olsa gerek .. :-*

All times are GMT +3. The time now is 18:40.