![]() |
Alıntı:
|
Ebedi hayat için geçici dünya zevklerini terk etmek pek tabi akıllı insanın işidir. Aklın zekatını bu yönde verenler ne güzel şükür sahibidirler. Sadece Allah’ı tanımak bizi kurtarmayabilir; ama Allah’ı tanıtmak çok günahı bizden götürebilir. Allah’ı layıkıyla tanımak ve tanıtmak adına, kolla kardeşlerini her daim gönülden sarıl onlara, avuç avuç duayla… (Ayşe Yılmaz) |
Bakmanın ötesine geçip görmeyi başarabilmektedir maharet. Kundaktaki bebekten cennetin kokusunu alıp, okyanusun sesindeki sınırsızlığı duyabilme bahtiyarlığına erişmek… Bunu başarabildiğin an, kuşların nasihatinden insanın havlayışına kadar her şeyi olduğu gibi görüp işitebilirsin.. [...] Görünüşün ne olursa olsun.. içinde taşıdığın ne ise sen ancak osun... (Selim Sevkioğlu) |
Bir demet duaydı isteğim bir demet aşkla beraber Dua eden serçelere nispet olsun diye Birde sahil kenarında yol bekleyen kumrulara Gönderemez miydin bir demet dua ey dost... (Bilgin Erdoğan) |
Sevgiye bir tutam şefkat, bir tutam da nezaket karıştırdığınızda o, melekleri kıskandıran bir kıvama ulaşır. Sevgi, tek başına bir ölçüdür. Hak ona bakar, halk onu arar. Sevgi, Yusuf’un (aleyhisselâm) kuyusunda sabır, Nemrut’un ateşinde gül olur; hicret yolunda emniyet olup dillerde, “lâ tahzen innallahe meana”ya (üzülme Allah bizimle beraberdir) dönüşür... (Orhan Tek) |
Ben, Seni aramak ve bulmak için düştüm yollara… “Aramakla bulunmaz…” diyen söze aldanmadım. Bakmadım sözün bu yanına… Susuzluğumu hissediyorsam bana değildi bu söz. Zîra devamında “Bulanlar; ancak arayanlardır…” ümidini fısıldayan bir ses vardı. Ve ben o sese uyup düştüm yollara… (Mustafa Özçelik) |
Baktığın yerde hevesin, işittiğin seste kursağın emanettir. Bilmediğin köy “senin değildir” aslında. Yine de seni seviyorum ey dünya… (Nur Zelal) |
Ülkendeki kuşlardan ne haber vardır/ Mezarlardan bile yükselen bir bahar vardır/ Aşk celladından ne çıkar madem ki yar vardır/ Yoktan da vardan da ötede bir Var vardır/ [...] Sırların sırrına ermek için sende anahtar vardır/ Göğsünde sürgünümü geri çağıran bir damar vardır/ Senden umut kesmem kalbinde merhamet adlı bir çınar vardır... (Sezai Karakoç) |
Bazen hayat ağırlaşıyor. Bir kelebeğe, kanatlarının ve süslerinin ağır gelmesi kadar hatta! (Tarık Tufan) |
Peygamberimiz (s.a.s.)’in “Allah’ım! Korkaklıktan Sana sığınırım.” [S. Müslim Terc. 7/188] buyurması, korkaklığın kötü huylardan olduğunu göstermektedir. [...] Terbiyenin korkak yetişmedeki tesiri büyüktür. Bunun için ana baba ve öğretmenlerin [...] çocukları cesur yetiştirmek için onların kafalarını öcü ve gulyabâni masalları ile değil; mertlik ve kahramanlık hikâyeleri ile doldurmak icap eder... (Ahmed Kalkan) |
All times are GMT +3. The time now is 01:14. |