![]() |
AK PARTİ'NİN ÖZELLEŞTİRME POLİTİKASI
alıntı : Değerli arkadaşım,
bir satış yapıldımı bunu bozmanın bedeli çok ağırdır.Bir şirketi satarsın,şirketin büyümesi açısından,gelişmesi açısından iyide olabilir bu. Ancak söz hakkını elden bıraktığımız zaman bu şirketi geri alamazsın.%49'una kadar olan kısımları satılmalıydı,illa satmak gerekliyse.AKP bunu yapmadı,ülkenin en büyük şirketlerini,2senelik net karlarına sattı,hemde yabancı şirketlere. Burada ciddi anlamda düşünmeliyiz.Hesap sormalı sorgulamalıyız. SAtılan şirketleri geri nasıl alacağız?Böyle bir alternetif olduğunu söyleyen arkadaş lütfen açıklasın. ----- şimdi kanunlar felan var deniyor da bilemiyorum zamanında 12 adaları geçici olarak vermiştik şimdi elde avuçta ne var? bu iş de o duruma benzemesin inşallah. tamam kanunlar felan var da tehlikeli bir durum yani yine de. inşallah sonuçları kötü olmaz ne diyelim ... |
Alıntı:
Bir ülkenin ekonomik refahını değerlendirirken o ülkenin işsiz sayısına makmayacaksın. Daha basit bir benzetmeyle sen bir şeker fabrikası kuruyorsun. 500 kişi çalışıyor. Ancak başka biri aynı kapasiteye sahip fabrikayı 100 kişiyle çalıştırıyor. Hangisinin rekabet gücü daha fazla olur? Bir işçi asgari ücret alsa.; SSK ve Net maaş dahil 562 YTL maliyet, + 100 YTL aylık yemek parası ödeseniz. 3 aydan 3 aya bir ikramiye verseniz. (ada 180 YTL demektir)+ servis ücretini verseniz(150 YTL)=992 YTL Asgari ücret verince herşey bitmiyor. Rakamın nasıl büyüdüğünü görüyorsunuz.400 işçi ile bu rakamı çarpın ve bir de 12 ayla çarpın. Bu kadar fazla harcaması olan bir fabrika mı fiyatlar düşünce rakabet edebilir yoksa devlet teşebbüsü olup, Devletin belirli kademelerinden gelen "Kart hamili yakinimdir" imzalı kartlarla bir kişinin yapabileceği işe üç kişi getirirsek mi? Unakıtan'ın mizacı pek çok kişiye hoş gelmeyebilir ancak söylediği sözler "herşeyi satacağım!" çok önemli. Herşeyi satarsanız arpalık bırakmazsanız. Görev zararı dediğiniz şey kalmaz. Devlet işin içinden çıktıktan sonra tüm kuruluşların dünya ölçeğinde rekabet edebileceği güce gelmesi için çalışır. Çok basit bir örnek vereyim; Özal ile birlikte başlayan ekonominin dışa açılması ülkemizde 20 yıl önce başlasaydı bugün dünya çapında Türk otomotiv firmalarımız olurdu. Neden olmadı peki? Koç anadol gibi hırhırı üretti, beş para etmeyen araba için sıraya girdik. Karşısında rakip yoktu, kendini hiç geliştirmedi. Rekebet gücüne yönelik hiç yatırım yapmadı. Çünkü ne üretse müşterisi aylar öncesinden hazırdı. 80 lerden sonra dışa açılmaya başlayınca yalınayak kaldı. Pazarın ne kadarına hakim? Dolayısıyla rekabet vitamindir güçtür. Ne yaparsak yapalım rekabet gücümüzü artırmamız lazım. Katma değer yaratmamış için bu gerekli. Hiç kimse bir firmaya 2,05 milyar dolar verip söz hakkının başkasında olmasına izin vermez. Bırakın adamları yatırıp yapsınlar kendi paralarıyla, verimliliği artırsınlar. Bakın Telekom özelleştirmesine neler demediler? 2010 yılına kadaar memleketin her tarafı fiberoptik ağlarla örülecek. Bunun için 1 milyar doların üstünde bu yıl bütçe ayrılmış. 40 mbps ile internete gireceğiz. Türk telekom özelleştirilmeseydi, o kurumun ettiği kar başka bir kurumun zararını kapamak için kullanılacak, yatırıma dönüşmeyecekti. Kuru kuruya düşmanlık, ahmaklıktır. Düşüncelerimizin altını doldurmadan ortaya atmayalım lütfen. Saygılarımla.... |
bundan önce yazmış olduğum 2 mesaja verilen aydınlatıcı cevaplar için teşekkür ederim. ben zaten yazarken dikkat ettiyseniz birazcık da soru mahiyetinde yazmaya çalıştım. çünkü çok fazla derinlemesine bu konularla alakadar değilim, verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.
yazılan bütün cevapları okuyordum fakat maşallah her arkadaşımız dolu dolu yazmış şimdilik ben konuyla ilgili düşüncemi belirteyim inşallah daha sonrasında tüm mesajları okuyacağım. bence özelleştirme tabi ki olmalı fakat devletin payı yüzde 50-55 seviyesinde olmalı. geriye kalan kısmı ise yerli yatırımcı ya da halk ve yabancı yatırımcı paylaşmalı. tabi şu husus da ihmal edilmemeli; kim hizmeti daha iyi yapabilecekse ona imkan tanınmalı ... diye düşünüyorum, saygılar |
Alıntı:
Gerçi sonuna bir gülücük koymuşsun , unutmayalım ki devlet refaha ermeden vatandaş refaha ermez... günde 8 saat çalışarak 800 YTL özelleştikten sonra alıyor işçiler... eskiden yani özelleşmeden önce yine günde 3 vardiya vardı ve yine işçiler günde 8 saat çalışıyorlardı.. ve fabrika %35 kapasiteyle çalışıyordu... şu an fabrika %70 kapasite ile çalışıyor... diğer konularda ise zaten ergin kardeş gereken cevabı vermiş... Selametle... |
Alıntı:
komunist ülkelerin durumu ise şu an ne kadar parlak var sen düşün... ve devlet kimseyle ortak da olmaz.... Özelleştirmeler 2 yönlü faydalıdır devlete... birincisi özelleştirmeden elde edlen sıcak para devletin borçlarını kapatmada kullanılır... ikincisi ve en önemlisi özelleştirilen yerler rekabet ortamına kavuşturulur, oralara teknolojik imkanlarla istihdam arttırılır... oranın yapacağı kardan devlet vergi alır ki devletin alacağı vergi şu an yaptığı kar ile neredeyse aynı miktarda... ayrıca oraların daha önce Ergin kardeşimin dediği gibi sömürülmesi, bir kaç tane bürokratın yakınlarını işe koyması engellenmiş olur... |
Değerli ergin demişki:
"Anlaşılan sen akıllanmadın. Dur bir daha anlatayım. Kafan kalın değilse bu sefer anlaman lazım." Ben senden özür bekliyorum. Site moderatöründen de Ergin arkadaşa uyarı vermesini,adalet gerçekten varsa,bu sitede görmek istiyorum... Bizim merhalemiz, her zaman 3.şıkta belirttiğindir.Bunu bizi tanıyanlar bilirler... Seviyemizde her zaman bellidir... Düşüncelerimizi kabullenmeyen arkadaşlarımıza hakaret etmek bizim lugatımızda yazmaz. Saygılarla. |
Alıntı:
Öncelikle belirtmem gereken bir husus var. Emin çölaşan'ın bilmem hangi profesör'ün bilgilerine dayanarak köşesinde yayımladığı yazıyla Ak parti'yi ve onun özelleştirme politikasını eleştirmişsin. Herkesin ekonomi bilgisi olmayabilir. Özelleştirmeden de pek birşey anlamayabilir. Özelleştirmeyi, devletin iktisadi teşekküllerinin peşkeş çekilmesi olarak görebilir. Zira özelleştirmenin de olumsuz tarafları olabilir. Ben yazımda olumlu yanlarının daha öncemli ve memleketimize uzun dönemde daha fazla kazanç sağlayacağı yönündeki görüşlerimi ve fakat ilgili profesörün yanlı , subjektif ve Ak parti'yi "memleketi batırdı" diye özetleyebileceğimiz rakamlarına gene onun kaynak olarak kullandığı hazine.gov.tr , dtm.gov.tr , tcmb.gov.tr adreslerindeki resmi istatistiklerlerle karşılaştırmalı olarak cevapladım. Sırf senin bu konuda yanlış bir fikre kapılmaman ve bir nebze de sana bu konuda bilgi verek için 40 dk. harcadım. Sen de kalkıp bunun üzerine bana tıpkı 1.tip tarmışmacılarda oldu gibi gene "dolar, döviz kuru düşüklüğü falan deyince", 40 dakikamı harcadım hala anlamadın. Bunun üzerine normalde pek kullanmadığım o üslubu takınmak zorunda kaldım. Aslında beni alevlerdiren şuydu: Memlekete hizmet için iktidara gelmiş bu gönülden vatana ve millete bağlı insanları beceriksiz gösterme çabandı (Gerçekten öyle olsalar yerden göğe kadar haklısın). Geldikleri saçlarında ak yoktu, 5 yılda ne hale geldiler görüyor musun acaba. Ayrıca sana karşı kaba konuştuğum için gerçekten üzgünüm, seni aşağılamak ve aptal yerine koymayı gerçekte istemedim. Saygılarımla.... |
yaßancıLara satılmamalıydı en büyük yanLlışşş
|
batan fırmayı hıc bır turk almıorsa burda hata nerde
|
Alıntı:
Türkiye'de ne kadar işsiz var? Mart 2007 rakamlarına göre %10,4. Bu ne demek? Şu demek: Eli iş tutan her 100 kişinin yaklaşık 10,4 kişisi şuan işsiz demek. Peki işsizlik nasıl önlenir? İstihdam yaratılarak. Peki istihdam nasıl yaratılır? Yatırımla. Peki bir kişiye iş yaratmak için ortalama ne kadar yatırım yapılıyor? Dünya ortalaması 100.000 USD. Yani 130.000 YTL'yi yatırıp bir işyeri açarsak bu yatırımla bir kişiye iş imkanı sağlamış oluruz. Peki memlekette bu kadar işsiz var. Bunlara iş imkanı sağlamak için kaç paraya ihtiyacımız var?1 milyon kişiye iş imkanı sağlamak için 100 milyar dolar paraya ihtiyaç var. (NOT: Teröre 100 milyar doların üzerinde ve faize her yıl en az 40-50 milyar dolar ödüyoruz. Devlet bu yıl kazandığı paranın sadece 12 milyar dolarını vatandaşa yatırım olarak götürdü ve AK parti faizleri gecelik %7500 lerden %17 lere indirdi.) Bu para kimde var? Bizde yok. Hele 2 milyon kişiye imkan sağlayacak hiç imkan yok. (Bunun için durmak yok, yola devam) Peki ne yapmalı? Yatırım ortamını iyileştir. Millet milyar dolarlarını getirsin, memlekete yatırsın hem o kazansın vergi ödesin, hem de bizim vatandaşımız bu işletmelerde çalışsın geçimini sağlasın. Ve işsizlik azalsın. Bir kişinin yapabileceği işe 3 kişi verirseniz. Verimli fındığı verimli şekilde üretemezseniz, (dünya ihtiyacının daha fazlası üretim var ve dünyadaki üretimin %80 türkiyede) rekabet edemezsiniz. Fındıkçınız rekabet edemez, kar edemez. Sonra siyasiler 8 ytl vereceğim der, zaten devletin kasasındaki 3 kuruşu verip sübvanse eder ve memleket eski haline geri döner.) Biraz uzun oldu ama saygılarımla ; |
All times are GMT +3. The time now is 13:52. |