Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Tartışıyorum (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=121)
-   -   5 vakit namaz kılan komünist. (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=126692)

MaU_95 04-07-2010 13:55

Cami var kilise var diyecek te, rusyadaki ekim devriminden sonra kapatılan kilisler ve sürülen din adamları için ne diyecek? Ayrıca komunizmin temelindeki metaryalist düşünce olmadan nasıl komünist olunuyor? Metaryalist oldun da nasıl anti-metaryalist olan dine inanabiliyon?

EpiVaTeS 04-07-2010 13:59

Alıntı:

MaU_95 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 728594)
Cami var kilise var diyecek te, rusyadaki ekim devriminden sonra kapatılan kilisler ve sürülen din adamları için ne diyecek? Ayrıca komunizmin temelindeki metaryalist düşünce olmadan nasıl komünist olunuyor? Metaryalist oldun da nasıl anti-metaryalist olan dine inanabiliyon?

Komunizm bir ekonomik sistem diyip Abd örneği verecek abi...;D

novek 04-07-2010 13:59

Alıntı:

MaU_95 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 728594)

bak şimdi diyelimki sen kendi ulkene komunizim denilen sistemi getirdin.
ama sen dindar oldugun için komunizmin dine bakışını begenmiyorsun.
ozaman dinle ilgili olan kısmını kabul etmezsen. onun yerine ahlaki ve dini bir sosyalizm kurarsın.
kimse sana komunizmi % 100 kabul et demiyor.
dini kısmını almazsın.?

ama bu forumdaki patron olan sermaye sahiplerinin işine gelirmi bilmem?

crownless king 04-07-2010 14:01

estonya ve arnavutluk komünist rejimden çıktı sonuç; iki ülkede de ateizm hat safhada yani örnekleri çoğaltmak mümkün.

.:Ay_Yıldız:. 04-07-2010 14:02

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 728596)
bak şimdi diyelimki sen kendi ulkenei komunizim denilen sistemi getirdin.
ama sen dindar oldugun için komuhnizmin dine bakışını begenmiyorsun.
ozaman dinle ilgili olan kısmını kabul etmezsen. onun yerine ahlaki ve dini bir sosyalizm kurarsın.
dini kısmını almazsın.?
OK Mİ kapiş?

Kalıplaşmış sistemlerin olgularını seçip çıkarmak o sistemin adını ve temelini yok etmez. O halde komunistim diyemezsin. Yeni bir sistem koyarsın adını; ben bu tip bir sistem istiyorum dersin.Mantıksızlaşmayın.

novek 04-07-2010 14:03

Alıntı:

.:Ay_Yıldız:. Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 728599)
Kalıplaşmış sistemlerin olgularını seçip çıkarmak o sistemin adını ve temelini yok etmez. O halde komunistim diyemezsin. Yeni bir sistem koyarsın adını; ben bu tip bir sistem istiyorum dersin.Mantıksızlaşmayın.

dini sosyalizm desek hem zaten kuranada en uygun sistem budur.

YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

.:Ay_Yıldız:. 04-07-2010 14:04

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 728600)
dini sosyalizm desek hem zaten kuranada en uygun sistem budur.

Kur'ana en uygun sistem diye birşey yoktur. "Şeriat" vardır.

EpiVaTeS 04-07-2010 14:04

Alıntı:

dini kısmını almazsın.?
OK Mİ kapiş?

Komunist ekonomi modelinde de sen koyunsun...
Devleti idare edenler ile senin aranda sosyalite farkı olacak...
yani aynı kapitalizmdeki gibi koyun olacaksın...
sana ne derlerse onu yapacaksın...
bu insanlar neden kendilerini koyun ederler anlamakta güç...

novek 04-07-2010 14:07

YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

crownless king 04-07-2010 14:07

Alıntı:

dini kısmını almazsın.?
OK Mİ kapiş?

:D klişe bir yem. yem diyorum çünkü ortaya yemi atıyorsunuz yeme gelenlerin kafasına da baltayı indiriyorsunuz örneklerini çok gördük. daha yakın geçmişimizde oldu bunlar berlin duvarını ne çabuk unuttun. leninin stalinin yaptıklarını ne çabuk unuttun. onlar gelin komünizmi seçin istediğiniz gibi yaşayın karışmıyoruz özgürsünüz mü dediler. yoksa silah zoruyla ülkeleri işgal mi ettiler. dini kısmını almazsın demişsinde halkın öyle bir seçeneği yokki. fransanın komünistleşmesi olayında papazşları kurşuna dizen kiliseleri yıkan komünistler değilmiydi. hem diktatörlüğün olduğu bir rejimde halk nasıl talepte bulunabilir

All times are GMT +3. The time now is 14:54.