Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Tartışıyorum (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=121)
-   -   Ak parti Kur'an'da Yasaklanmış olan faizci sistemi neden kaldırmıyor. (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=126831)

EpiVaTeS 04-10-2010 00:04

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 730151)
evet işte kurulu somuru duzenine çomak sokucaz . bende onu diyorum.

Kurulu düzeninize çomak sokulduğundan olabilir mi...
kuyruk acınız...???

novek 04-10-2010 00:08

Alıntı:

Noktaların Efendisi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 730152)
Kurulu düzeninize çomak sokulduğundan olabilir mi...
kuyruk acınız...???

ben tekel işçisi degilim onları kastettin herhalde.
ayrıca özelleştirme bu ulkeye sanki çok buyuk mariyettmiş gibi gosteriliyor.
halkın menfaatı degil orayı satın alanın menfaati onemli.
tekelin 280 milyon dolara özelleştirilmesi ve orayı alanın da bir süre sonra 800 milyon dolara başkasına satması açıktan 600 milyon kara geçmesi
ak partili bir millet vekili tarafından şoyle cevaplandı.
biz sattık orayı satın alan adam kime isterse satar dedi.
ama aradki fark 600 milyon dolar ufak tefek degil.
demekki tekel gerçek degerine satılmadı orayı satın alan adam kar etmek içni aldı cunku orayı.

onurcan 04-10-2010 02:30

Arkadaşlar burası AK Parti sıyast forumudur komunizim tartışmak artık dünyanın sonlandırdığı bir idare biçimi ve düşüncesidir.Komunizim ne olduğunu herkes bilir .Novek
arkadaş AK Partiyi ve Türkiye cumhuriyetinin düzenini eleştirmek mantıksız bir harekettir
Türkiye'nin yönetim biçimi Cumhuriyettir İslam kanunlarıyla yönetilmiyor ki bütün dünyanın uyguladığı bir sistemdir faiz . AK partide böyle projesi yoktur zaten olmasıda mümkün değildir.. AK Parti dinci bir parti değildir sadece herkesin özgürce dinini yaşamasını destekler buda bütün dinler için geçerlidir onun için böyle basit uydurma konularla ne yapmaya çalıştığınızı biribrinden tutarsız yazılarınla fazla rezil olmadan tartışmayın bence

montenegro 04-10-2010 09:22

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 729768)
TAMAM montenegro dediğin dogru!
laiklik elden gidiyor diye bazı çıkarı olanlar yaygara koparırlar.
ama akp doneminde yabancı sermayeli banka arttı kredi kartı kullanımı arttı.
aldıgı borçlar arttı dolayısıyla vergilerimizin yarısı dış borç faizlerine gitmeside arttı.
sadece bunları engellese herhalde kimse laiklik elden gidiyor diyemezdi.

Ak parti zamanında faizler tek haneli rakamlara geldi önceleri yüzde 30-40 lardaydı

ayrıca Dışborç artmadı dışborcu milli gelire oranlayacaksınız hep bu konuda hata ediyorsunuz dış borcun milli gelire oranı yüzde otuzlara düştü eskiden bu oran yüzde 64 civarındaydı eskiden milli gelir 230 milyar dolar iken şimdi 750 milyar dolara çıktı

ayrıca dışborç faizi yüzde lere kadar indi Ak parti iktidarından önce bu oran gene yüzde 70 leri buluyordu

yanlış bilgilere sahipsiniz

Ahmet Yasin 04-10-2010 09:54

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 730135)
işçiler bir uyanırsa turkiyede siz asıl gumburtuyu ozaman gorun.

Sorun orda zaten işçi uyanmak istemiyor akşama kadar uyuyor aybaşında maaşını alıyor devlette uyuyan işçiyi uyandırınca gumburtu zaten ordan geliyor yani anlayacağın işçinin rahatı bozuluyor sorun burda.

(dürüst emeğinin karşılığını verenlere değil sözümüz.sırtını devlete verip DEVLETİN MALI DENİZ YEMEYEN BİZ'cilere sözüm)

Bazı kurumlarda çalışan işçilerin maaşı aylık 3 bin lirayı buluyor tabi bu yağlı ekmeği kaybetmek istemiyorlar tabi sırtını devlete verip gomunist olmak istiyorlar.Devlet çalışsın bize versin ooo ne ALA memleket.

novek 04-10-2010 11:26

Alıntı:

barışcan Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 730212)
Sorun orda zaten işçi uyanmak istemiyor akşama kadar uyuyor aybaşında maaşını alıyor devlette uyuyan işçiyi uyandırınca gumburtu zaten ordan geliyor yani anlayacağın işçinin rahatı bozuluyor sorun burda.

(dürüst emeğinin karşılığını verenlere değil sözümüz.sırtını devlete verip DEVLETİN MALI DENİZ YEMEYEN BİZ'cilere sözüm)

Bazı kurumlarda çalışan işçilerin maaşı aylık 3 bin lirayı buluyor tabi bu yağlı ekmeği kaybetmek istemiyorlar tabi sırtını devlete verip gomunist olmak istiyorlar.Devlet çalışsın bize versin ooo ne ALA memleket.

peki oyle ise siz niye satıyorsunuz satmayın. ordaki sorunlıar duzeltin devlet kar etsin???
orayı satın alan iş adamı kar edecegine devlete yani halka gitsin.
bana hala cevap veremediniz 200 milyona satın alan birisi nasıl oluyorda 600 milyon daha yuksek fiyata bir başkasına satabiliyor satın alan adam kerizmi?

montenegro 04-10-2010 11:30

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 730239)
peki oyle ise siz niye satıyorsunuz satmayın. ordaki sorunlıar duzeltin devlet kar etsin???
bana hala cevap veremediniz 200 milyona satın alan birisi nasıl oluyorda 600 milyon daha yuksek fiyata bir başkasına satabiliyor satın alan adam kerizmi?

devletin görevi, emniyet asayiş ve maliye politikaları ile hastahane okul yol vs. yapmaktır

işyeri açıp işçi çalıştırmak değildir komünizm mantığından bi kurtulamadınız gitti

ayrıca yukarıda cevap verdim

yanlış bilgilerle dolusun faiz düştü bu dönemde millli gelir arttı

bunuda bil

Ahmet Yasin 04-10-2010 11:34

Alıntı:

Bu soruyu anlamadım??

Alıntı:

Halka gitme gibi bir zorunluluğu varmı.

Ticarette kimin ne aldığı ne sattığı kimseyi ilgilendirmez. Devlet 200 milyona satmasaydı hersene bir o kadar zarar edecekti . Devlet satınca her yıl sattığı paradan daha fazla vergi alacak yani burda Devlet iki kere kazanmış oluyor tabi buda bazı kesimlerin işine gelmiyor.

montenegro 04-10-2010 11:35

Borçları Azalttık Kamu Net Borç Stokunu Yüzde 29'a İndirdik

Faizler Düşüyor

Milli gelirimizi 750 milyar dolara çıkardık.

http://www.akicraatlar.com/ak-icraatlar/Ekonomi:id-4

novek 04-10-2010 11:37

Alıntı:

montenegro Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 730240)
devletin görevi, emniyet asayiş ve maliye politikaları ile hastahane okul yol vs. yapmaktır

işyeri açıp işçi çalıştırmak değildir komünizm mantığından bi kurtulamadınız gitti

ayrıca yukarıda cevap verdim

yanlış bilgilerle dolusun faiz düştü bu dönemde millli gelir arttı

bunuda bil

bunlar ekonomist adam smit in lafları devletin elini ayagını ekonomiden çekmesi asli görevleri olan saglık, okul, yol yapmaktır :)
piyasalarda insanların bencilligi ve çıkarcılıgı yada kar hırsı herşeyi dengelermiş
görünmez bir el varmış.
her nedense bu gorunmez el tokadı fakirlere vuruyor hep?
;D;D;D

All times are GMT +3. The time now is 02:09.