Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Hayata Dair Anketler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=322)
-   -   Erkekler 'NEDEN' Küpe Takar? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=19999)

Necip Fazıl 05-14-2008 19:41

Erkekler 'NEDEN' Küpe Takar?

Alıntı:

cartman Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Necip Fazil Nickli Üyeden Alıntı
Siz o pencereden bakarsınız bende İslam penceresinden ... Buda kimseyi alaka etmez.

İsterseniz "cartman küpe takamaz " diye kanıt getireyim. Yazdıklarım açık değil herhalde, oysa kimler için yazdığımıda söylemiştim ;)

VesseLam

Kupe takan adamın kadına benzemek istedıgını nerden cıkardın! Bide onu acıklarsan sevınırım

İstemesede benziyor ama.

Kafes 05-14-2008 19:41

Islam da kupe takan erkek kadina benzer diye nerde denilmistir lutfen bize gosterir misiniz Necip Fazil?

Bostancı 05-14-2008 19:42

(Erkeğe benzemeye çalışan kadın, kadına benzemeye çalışan erkek bizden değildir.) [İ.Ahmed]

(Kadın gibi davranan erkeğe, erkek gibi davranan kadına lanet olsun!) [Buhari]

(Erkeklere benzeyen kadınlara ve kadınlara benzeyen erkeklere Allah lanet etsin!) [Taberani]

Yetermi bu deliller..??

Peygamberimizin lanet ettiği adamları savunmayın burda bana..!

Günahı savunan günahı işleyen gibidir..

murat kurt 05-14-2008 19:44

Kimse kendini İslam yolunda,diğerleri kafir özentisi olarak görmesin.

Burada anlama kapasitesi herkesin aynı olmayabilir.

Bizler salak da olabiliriz.

Ama durup dururken işi alim ve cahil konuşuyor ortamına çevirmek en azından nezaket kurallarına uymuyor.

Küpe takan kafir değildir.Buna inanmıyorum.İnanan varsa kendi imanı ile meşgul olsun çünkü yanlış yolda.

Peygamber efendimizin sözlerini bazen olmayabilecek konulara çevirmeği de yanlış buluyorum.

Necip Fazil 05-14-2008 19:44

Yakında eteği de erkeğe giydirir, hadi etek nasıl oluyorda bayana ait oluyor diye sorarsınız siz, bende sadece bu helinize güler geçerim :) ;)

VesseLam

oturanboğa 05-14-2008 19:44

Alıntı:

Bir Baska Nickli Üyeden Alıntı
Islam da kupe takan erkek kadina benzer diye nerde denilmistir lutfen bize gosterir misiniz Necip Fazil?

pantolon giyen kadın erkeğe benzer diye de bir hüküm yok ama pantolon caiz değil...

BaDe_EsNa 05-14-2008 19:44

Alıntı:

Bostancı Nickli Üyeden Alıntı
(Erkeğe benzemeye çalışan kadın, kadına benzemeye çalışan erkek bizden değildir.) [İ.Ahmed]

(Kadın gibi davranan erkeğe, erkek gibi davranan kadına lanet olsun!) [Buhari]

(Erkeklere benzeyen kadınlara ve kadınlara benzeyen erkeklere Allah lanet etsin!) [Taberani]

Yetermi bu deliller..??

Peygamberimizin lanet ettiği adamları savunmayın burda bana..!

Günahı savunan günahı işleyen gibidir..

sanırım ben ifade edemiyorum KÜPE YANLIŞTIR islamiyette yoktur tamam

ama küpe takanlarla dalga geçmekte yanlıştır kendi görüşüdür karışamayız

Demokrat 05-14-2008 19:45

Bostanci o zaman biz burada hic birsey konusmayalim!..fikir söylemek bile dinden cikmak olarak lanse ediliyor, biz dinde yok demiyoruz biz diyoruz ki takan ne icin takiyorsa en basta onun sorunudur, ortada bu konuda kesin bir hüküm yokken onlari günahkar ilan etmek yanlistir..
Bizler kendimize uygun görmüyoruz, özenti ve asimile kabul ettigimiz icin takmiyoruz takaninda kendine göre gerekcesi vardir orasi bizi ne kadar ilgilendirir ;)

Necip Fazil 05-14-2008 19:45

işkembe-i Kübrasından konuşan yeni Alim ve Muallimlerimiz varken, biz hadisleri referans alan cahil cühelalara laf düşmez Murat Azizim. ;)

VesseLam

Hıfz-ı lisan 05-14-2008 19:46

Bir grup erkeğin eline kına yaktığını (kadınlara benzemete çalışan birini )Efendimiz görünce onları sürgüne gönderdiğini de duymuştum ... Peygamber Efendimizin sözlerini çeviren olduğunu düşünmüyorum.. :)

All times are GMT +3. The time now is 00:30.