Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Hayata Dair Anketler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=322)
-   -   Gayrimüslim Arkadaşınız Oldu Mu? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=116296)

İntifada 01-19-2010 01:45

Tabi ki olmalı.Neden karşı çıkıyorsunuz ki?
Arkadaşlık başka yoldaşlık başka.Arkadaş olmak ta bence hiçbir sakınca yok.
Forumda videoalra paylaşıldı.Müslüman olan gayrimüslümlerle alakalı.Altına güzel güzel yorumlarımızı yapıyoruz.Peki düşünüyormusunuz nasıl bu kapıyla nurlandılar?Çünkü birileri onlara bu dini anlattı birileri yaşayışlarıyla onlara örnek oldu.
Baştada dediğim gibi arkadaşlık olabilir ama yoldaşlık bir müslümana aykırı kaçar.

Kur'ânTalebesi 01-19-2010 02:11

Belçikada yasiyorum. Haliyle gayri müslim olan birçok insan taniyorum ve anladim ki onlar gibi olmadikça beni asla benimsemezler. Mesela ramazan ayinda oruç tuttugumun farkina varinca ürkenler var, birden yüz ifadeleri degisiyor. Namaz kildigimi bilseler nasil bir tepki vereceklerini merak ediyorum :) Bilgi veya herhangi bir alisveris hariç garri müslimden arkadas/dost olmaz. Onlarla bizim aramizda görünmez (belki asilmaz) perdeler var. Her ne kadar saygi çerçevesinde bir konusma mümkün olsa da, bu konusmalar derinlesince ve hayatinizla birlikte dininizi kapsayinca birseylerin degistigini farkediyorsunuz.
Karsinizdaki insan bir dine mensup ise eger, hiç olmazsa Allah'a inanmanizi hosgorüyle karsiliyor. Fakat bir ateist ile muhattab iseniz, dindar oldugunuzu ögrendigi vakit sizi dikkate bile almiyor, "inanan insan zayiftir, hatta yobazdir" önyargisini uyandiriyorsunuz o sahista.

Gayri müslimler hakkinda Kur'ân'da hükum çok net. Müslüman/gayri müslim arkadasligini tartisacagimiza bence müslümanlarin birlik içinde olmalari gereginin önemi üzerinde durmamiz daha makbule geçer. Nedir bu mezhep/cemaat kavgalari? Nedir alip veremedigimiz? Neyi paylasamiyoruz? Nedir Allah'in rahmetini sinirlama çaba/lari/miz? Yaptigimiz cennet kavgasi midir? Öyle ise, Islam'i parçalayarak mi çok istedigimiz cennet'e ulasacagimizi saniyoruz? Nasil bir mantiktir bu?

redyellow 01-19-2010 03:07

Olmadı ama olabilir tabiki, hiç bir mahzuru yok diye düşünüyorum.

El Emin 01-19-2010 21:48

Eğer faşist değilse neden olmasın.
Gayet tabi olabilir.
Peygamber efendimiz(s.a.v) örnek almalıyız.
Ilımlı olmalıyız.Yanlış anlaşılmasın dediklerim.
Dediklerine katılmalıyız felan demiyorum veya aynı yolu tutmalıyız demiyorum.
Fakat bir Mevlana gibi davranmalıyız.
Tebliğ ve İrşad konuların da dil ve yumuşaklık önemlidir.

Sevban 01-19-2010 23:54

Şaman olduğunu söyleyen bir arkadaşım var,uluyomusun diye takılıyorum... :)

Terennüm 01-20-2010 00:02

dün facebookta bir abimizin vesilesiyle musevi ve israilli bir bayanla fikir münzarası yaptık çok değişik bakıyorlar filistin olayına onlar adına üzüldüm..hamasın yüzünden bütün islam alemini kan dökücü olarak görüyorlar..Allah ıslah etsin...rabbim şaşırtmasın...

Üç mevsim 01-20-2010 06:00

Alıntı:

Adem Etyemez Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 704923)
dün facebookta bir abimizin vesilesiyle musevi ve israilli bir bayanla fikir münzarası yaptık çok değişik bakıyorlar filistin olayına onlar adına üzüldüm..hamasın yüzünden bütün islam alemini kan dökücü olarak görüyorlar..Allah ıslah etsin...rabbim şaşırtmasın...

Adem Bey ben de bir haber hatırlıyorum. Haber7 yaşlı bir yahudi kadınla Kahire'de röportaj yapmıştı. Filisitn Konvoyu'nda.. Yahudi kadın Nazi mağduruydu. İnsan başına gelmeden bilemez derler ya...

Terennüm 01-20-2010 12:58

Alıntı:

Özgün İrade Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 705071)
Adem Bey ben de bir haber hatırlıyorum. Haber7 yaşlı bir yahudi kadınla Kahire'de röportaj yapmıştı. Filisitn Konvoyu'nda.. Yahudi kadın Nazi mağduruydu. İnsan başına gelmeden bilemez derler ya...

hepsine aynı nazarla bakmıyorum.hakkaniyetli olanlar elbette var.

akgurbetci 04-05-2010 19:44

Gurbette dogup büyüyünce mecburen gayrimüslim arkadasliklar kuruyor insan. Hele ki okul döneminde kacinilmaz bir durum. Ben ilk okulda sinifta ki tek müslmandim. Orta okulda üc müslmandik sinifta. Lise döneminde yine üc müslümandik. Fakat tek türk bendim.

pazarsineği 04-05-2010 20:33

gayrimüslim olup sonradan müslüman olan oldu.. :)

All times are GMT +3. The time now is 10:14.