Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Tartışıyorum (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=121)
-   -   Sizce Dershaneler kapatılmalı mı? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=165124)

Özgür Suriye 11-17-2013 15:17

28 şubat döneminde çevik bir'e dershanelerini okullarını vermeye hazır olduğunu söyleyen fetullah gülen desrhaneleri kapatılacak diye günlerdir tayyip erdoğan a ve ak parti ye saldırıyor..

Hatta fethullah daha da ileri viderek darbecilerin hapiste olmasından dolayı büyük üzüntü duyduğunu elinde olsa hepsini serbest bırakacağını da söylemiş. Yani tayyip erdoğan karşı chp nin ve ergenekoncuların desteğini almaya çalışıyor

bu dershane cemaatinin okullarında okumuş dershanelerine gitmiş birisi olarak fethullah gülen'den artık nefret ediyorum. Yazıklar olsun!

Cihannur 11-29-2013 19:11

Dershanelerin zorla kapatılmasına karşıyım. Demokratik ülkelerde özel teşebbüs hürriyeti vardır. İsteyen müteşebbisler özel kurslar düzenleyerek çeşitli dersler okutabilirler. Dershane ya da kurs adı altında faaliyet göstermek isteyenlere hayır denilmesi teşebbüs hürriyetine aykırıdır. Çünkü yapılan faaliyet gayrimeşru değildir, meşrudur.

Eğer dershanelerin eğitim sistemizdeki yerinin ağırlığından rahatsızlık duyuluyorsa, dershanelere olan ihtiyacın kalmaması ya da azaltılması için çeşitli öğretim politikaları uygulanabilir.

yunusokten 12-04-2013 17:16

bence kapatılmalı dershaneler

bence kapatılmalı dershaneler çünki içinde ne olup bitiğini bilmezsin herkes kendi gurubunu oluşturmakta bence tek yürek tek bilek olmalı akılı olan insan zaten derhanelere girmedende başarılı sonuçlar vere bilir

Ekinoks 12-04-2013 17:31

Alıntı:

BENHUR Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1040657)
Başörtüsü meselesinde o gün yapılması gereken ne idiyse yapıldı.

Erdoğan Başörtüsü için 11 yıl bekledi,hem de iktidarda iken,Neden?

Kafanızın nesi almıyor bu bekleyişi?

ERBAKAN daha 97 de zıplayıp başörtüsü dayatması yapmamış olsaydı uyuyan yılan belki uyanmamış ve biz bu sorunu daha erken çözmüş olurduk

Metod bilmeyen siyasi fanatiklere laf anlatılmaz.

Mesele Dershane meselesi değil

Eğitim meselesi ve üniversitelere askeriyeye adliyeye millete yetiştirilecek genç başarılı imanlı ahlaklı nesil meselesi

Bu işi yapmak İktidarın değil SİVİL hareketlerin işi

Ama sen bu işi yapanların elinde ne var ne yok almaya çalışırsan bunun vebali hem halk nazarında hem de Hak nazarında senden sorulur.

İmanlı ahlaklı gençler dersanelerdenmi yetişiyor? Yani bu dersanelerdenmi çıkıyor imanlı ahlaklı gençler? Yoksa amaç Gülen grubuna ait gençlerin asker polis ve diğer devlet kurumlarına yerleşmesimi?

Bu güne kadar yerleştilerde noldu ? İmanlı ahlaklı gençlerin lideri dersane yüzünden müslümanlara firavun diyor artık nasıl iman ve ahlaksa...

Fihi Ma-Fih 12-04-2013 19:18

Tek merkezli sınavların kalktigi ve universiteye ilerde sınavsız girilicegini düşünürsek özel okullara dönüştürülmesi gayet doğru.

Destekliyorum.

HaArP 12-05-2013 04:42

Alıntı:

ERBAKAN daha 97 de zıplayıp başörtüsü dayatması yapmamış olsaydı uyuyan yılan belki uyanmamış ve biz bu sorunu daha erken çözmüş olurduk
Alıntı:

Metod bilmeyen siyasi fanatiklere laf anlatılmaz.
Bu Meseleye nereden baktığınız ile alakalıdır...! Eğer siyasi manada şartların olgunlaşması manasında kullanıyorsanız kabul edilebilir...! Lakin Metod derken İslam fıkhı yahutta İslami Metodu kast ediyor iseniz yazacaklarım mevcut ???

Akbursa 12-05-2013 14:03

Alıntı:

Özgür Suriye Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1040681)
28 şubat döneminde çevik bir'e dershanelerini okullarını vermeye hazır olduğunu söyleyen fetullah gülen desrhaneleri kapatılacak diye günlerdir tayyip erdoğan a ve ak parti ye saldırıyor..

Hatta fethullah daha da ileri viderek darbecilerin hapiste olmasından dolayı büyük üzüntü duyduğunu elinde olsa hepsini serbest bırakacağını da söylemiş. Yani tayyip erdoğan karşı chp nin ve ergenekoncuların desteğini almaya çalışıyor

bu dershane cemaatinin okullarında okumuş dershanelerine gitmiş birisi olarak fethullah gülen'den artık nefret ediyorum. Yazıklar olsun!

Başbakanda İlker Başbuğun içeride olmasından üzüntü duyuyor, hele Bülent Arınç gazeteci, kimi asker vs üzüntü duyuyor ve defalarca dile getiriyor. Diğerlerini söylemiyorum bile.

Onlardan da nefret ediyor musun çok merak ettim.

Olayı cemaat başlatmış gibi göstermek de neyin nesi. Acayip hesaplarla dershane kapatan Ak partidir.

Akbursa 12-05-2013 14:06

Alıntı:

Fihi Ma-Fih Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1040675)
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.n...44080932_n.png

Bu konu 15-20 yıldır tartışılan, velilerimizin, eğitimcilerimizin, "çocuklarımız sosyal faaliyetlere vakit bulamıyorlar, dershanelerle okul arasında koşturup duruyorlar, test ve tost gençliği yetişiyor" gibi pek çok eleştirilerine konu olan bir alan.

Hem okulda, eğitim göreceksiniz, hem de benzer bir eğitimi parayla satın alacaksınız. Okuldaki masrafa da yazık, dershanedeki masrafa da yazık. Dolayısıyla eğer siz, okullarda verilen eğitimden daha iyisini verme iddiasında olan kurumlarsanız o zaman buyrun, özel okullar haline gelin. Gerekli alt yapıyı sağlayalım.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı

Özel okullarda ders dışı etüdü, MEB okullarında ki paralı kursu, hafta sonu ek dersi ve özel ders vermeyi de yasaklasın dershane kapatmayı desteklemeyen namerttir.

Eğitimde ne kadar eşitsizlik varsa kaldırsınlar hodri meydan.

MEÇHUL ADAM 12-06-2013 18:33

Dershaneler kapatılırsa PKK hortlarmış.Sanki PKK'yı dershaneler önlüyor.Dershanelerde medrese eğitimi var mı ki böyle zırvalıyorlar?.Oysa medrese dersleri PKK'nın önünü kesmektedir.Hükümetimiz bu hususta Doğu illerinde medrese hocaları olan meleler tarafından buna çözüm getirdi.Allah razı olsun hükümetten.Böyle çalışmaların semeresi görülmeye başladı bile...

Kusuruma bakmasınlar ama dershaneler rant kapısı olmuş...Bu yüzden patırdı, kütürdü, şamata ve kavga var...

Akbursa 12-07-2013 00:36

Alıntı:

MEÇHUL ADAM Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1041914)
Dershaneler kapatılırsa PKK hortlarmış.Sanki PKK'yı dershaneler önlüyor.Dershanelerde medrese eğitimi var mı ki böyle zırvalıyorlar?.Oysa medrese dersleri PKK'nın önünü kesmektedir.Hükümetimiz bu hususta Doğu illerinde medrese hocaları olan meleler tarafından buna çözüm getirdi.Allah razı olsun hükümetten.Böyle çalışmaların semeresi görülmeye başladı bile...

Kusuruma bakmasınlar ama dershaneler rant kapısı olmuş...Bu yüzden patırdı, kütürdü, şamata ve kavga var...

Pkk nın sivil kanadı hortladı zaten. O dediğiniz medreseler nerde acaba?

Dershaneler pkk yı tamamen önler diye bişey yok. Ama doğuda gençlerin üzerindeki etkisini yok sayamazsınız.

All times are GMT +3. The time now is 20:23.