Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Kitaplar ve Dergiler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=139)
-   -   En son okudugumuz kitap.. (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=27743)

Al@@tt!n 08-26-2009 17:32

Osmanlı Medrese Eğitimi ve Felsefesi
Dr.Kenan Yakupoğlu

Cerrah 08-26-2009 17:57

fahrıalem

Enfal 08-26-2009 17:57

Mekke Rasullerin Yolu - Ali Ünal

çalıkuşu 08-26-2009 19:02

türban ve kariyer metin sever

dilemma 09-01-2009 17:19

Alıntı:

dirilis.f Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 661218)
Mustafa Kutlu- Tahir Sami Bey'in ÖZel Hayatı

Kutlu'nun yeni eseri.. Tavsiye edilir.. :)

Beğendin mi?
Beğenmedim ben:(
Ya tahammül ya sefer gibisini yazamadı gitti Mustafa Kutlu.
Sadeliğinin çekiciliği bu kitapta basitliğe kaçmış sanki.

dilemma 09-01-2009 17:20

Elif Şafak Mahrem(2,kez.)
Dimitrios'un Maskesi (polisiye,1939da yazılmış, hoş)
Yine Mustafa Kutlu- Chef.

Fasl-ı Gül 09-01-2009 17:35

Alıntı:

dilemma Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 663004)
Beğendin mi?
Beğenmedim ben:(
Ya tahammül ya sefer gibisini yazamadı gitti Mustafa Kutlu.
Sadeliğinin çekiciliği bu kitapta basitliğe kaçmış sanki.

Ben de Beyhude Ömrüm ve Ya Tahammül Ya Sefer'den sonra okuduğum her hikayesinde "beğendim mi" sorusunu soruyorum kendime.. Son kitapta okuyucu derinlerde birşey bulamıyor sanki- şahsım adıma- . Ama "hikaye" olarak akıcı bir eser.. Ve "bir insan"ın derine inmeyen biyografisinden başka bir şey yok gibi.. Bir hikaye.. Öyle..

Ya Tahammül ya Sefer ise dediğin gibi başka bir eser.. Benim için çok özel bir kitap.. Belki bu iki hikayede (Beyhude Ömrüm-Ya Tahammül Ya Sefer) "bana" dair çok şey bulduğum için diğer kitaplar sönük geliyor.. Ve Kutlu, özellikle Ya tahammül Ya sefer'de yüreklere işleyen olaylardan bahsediyor.. Kitabı dört kez okudum, her defasında ayrı bir tat aldım.. "Acı"nın, ıstırabın tadını.. Yaşadığım dilemmaların başka yüreklerde işlenişini okudum.. Kendi içime dönmeme fırsat verdi eser.. Kendi içimden çıkamadığım zamanlarda da elimden tuttu.. "Ya Tahammül Ya Sefer.." Hissedene bambaşka bir dünya..

dilemma 09-01-2009 17:41

Alıntı:

dirilis.f Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 663009)

Ya Tahammül ya Sefer ise dediğin gibi başka bir eser.. Benim için çok özel bir kitap.. Belki bu iki hikayede (Beyhude Ömrüm-Ya Tahammül Ya Sefer) "bana" dair çok şey bulduğum için diğer kitaplar sönük geliyor.. Ve Kutlu, özellikle Ya tahammül Ya sefer'de yüreklere işleyen olaylardan bahsediyor.. Kitabı dört kez okudum, her defasında ayrı bir tat aldım.. "Acı"nın, ıstırabın tadını.. Yaşadığım dilemmaların başka yüreklerde işlenişini okudum.. Kendi içime dönmeme fırsat verdi eser.. Kendi içimden çıkamadığım zamanlarda da elimden tuttu.. "Ya Tahammül Ya Sefer.." Hissedene bambaşka bir dünya..

Seni seviyorum;1

Ya tahammül ya seferin yeri bende de çok başka. Hüznün kendi var o kitapta. Tuhaf. Somut birşey oluyor, ele avuca gelen..

Fasl-ı Gül 09-01-2009 17:52

Alıntı:

dilemma Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 663012)
Seni seviyorum;1

Ya tahammül ya seferin yeri bende de çok başka. Hüznün kendi var o kitapta. Tuhaf. Somut birşey oluyor, ele avuca gelen..

;1

Evet.. Somut birşey.. Yüreğe dolan.. Sonra göze dolan.. Sonra kaleme dolup mürekkep olan.. Kelime olan..

Eylül geldi, hüzünlendim ben yine..

eda05 09-01-2009 22:23

Mahir Kaynak- Ömer Lütfi Mete'nin 'Dünyayı Kimler Yönetiyor' çok güzel bir kitap tavsiye ederim :)

All times are GMT +3. The time now is 09:02.