![]() |
günün sözü
Tevazunun bir şartı da şudur: Kim olursa olsun, gördüğün her şahsı, kendinden faziletli bileceksin.(Hasan-ı Basri) |
günün sözü
Dünyaya gönül verme ki Allah seni sevsin. İnsanların elindekine göz dikme ki, insanlar seni sevsin |
günün sözü
Bizde profesör derler. Kitap yüklü merkebe
|
günün sözü
akıllı olup dünyanın kahrını çekeceğime deli olurum dünya benim kahrımı çeksin. ???
|
günün sözü
her insan kendi kader tayininde bir kumarbaz...
|
günün sözü
bir sana hasretim,bir de sabah uykusuna !!!
dünya fani,gidersin ani !!! ALLAH(c.c.)'ım ben düşmanlarımla baş ederim,sen beni dostlarımdan koru ;) |
günün sözü
Geçici bir süre damladan mahrum kalmak, insana okyanusu keşfettirebilir.
Parmağının ağrısı insana kulağında ağrı olmadığı için şükür vesilesidir. |
İşte kurban budur !
Gönlümde senin gamın ki, derman budur
Dert çek, ama ses çıkarma, ferman budur Bas çiğne arzunu, biraz nefsin ölsün Kurtul o köpekten, işte kurban budur! Mevlana |
günün sözü
Ellerinle beraber kalbini de O\'na aç!..
O\'na yönel ve faniyât ü zâilâttan geç Cevap verilmedi deyip sakın ye\'se düşme, Cevap verilir o kapıda herkese er-geç... |
günün sözü
Öz'ü köz olanın,Söz'ü öz olur !!!
|
günün sözü
Gelse cemalinden vefa,
Yahut celalinden cefa, İkiside cana sefa, Kahrında hoş lütfunda hoştur bana senden gelen . . . |
günün sözü
Yaşayamadık, sevdalarımızdan vazgeçtik. Doyasıyla seyredemedik yarin hilâl kaşını, Gözlerine bakmaktan çekindik belki de. |
günün sözü
Harâbat ehline hor bakma sakın...!
Viraneler arasında defineler var.... :-[ |
günün sözü
sen benin ulaştıkça ulaşılmaz hayelimsin.............
|
günün sözü
“İnsan görecektir ki, eşyaya ve başka insanlara karşı düşüncelerini değiştirdikçe eşyalar ve başka insanlar da kendisine karşı hallerini değiştirirler… insan düşüncelerini köklü bir surette değiştirirse hayatın maddi şartlarında da nasıl çabuk bir değişiklik yaptığını görerek şaşırır. Geleceğimize şekil veren güç kendi içimizdedir. Kendi benliğimizde. İnsan ancak düşüncelerini yükseltmekle yükselir, galip olur, başarışa ulaşır. Ancak düşüncelerini yükseltmek istemezse zayıf, düşkün ve sefil kalır.”
James Allen |
günün sözü
[color=purple][color=purple]
Kusuru kendine söylenmeyen adam ayıbını hüner sanır (sadi) |
günün sözü
Bugün de Tâvus b. Keysanlar, Fudayl b. İyazlar, Hasan Basrîler... niçin yetişmesin ki?!.. Evet, aslında çiçekler baharda açar; fakat, siz uygun seraları hazırlayabilirseniz, kış ortasında da olsanız en güzel çiçekleri derersiniz. |
günün sözü
|
günün sözü
Cahil İle Tartışırken Ona Verdiğin Her Kelime Yakılmış Ateşe Attığın Odun Gibidir..
|
günün sözü
Ya ilim öğreten, ya ilim öğrenen, ya dinleyen veya bunları seven ol. Sakın beşincisi olma! Yoksa helak olursun. Hadis-i şerif
|
günün sözü
İşaretler varılacak hedefi olanlar içindir.
:-* |
günün sözü
"Bir insan söylediği şeylerden çok söylemedikleriyle de insanlaşır." Albert Camus |
günün sözü
masum bir cocuk olsada yuzun bir yalancı sairdır gözlerin
|
günün sözü
Silginiz kaleminizden önce bitiyorsa yanlışınız çok demektir.
|
günün sözü
KILIÇ ÖLDÜRÜR,SÖZ YAŞATIR.
|
günün sözü
Bırakıp gittiğin kalbinse eğer elbet geri döneceksin...
|
günün sözü
yanlızlık kaderde değil beyindedir...
|
günün sözü
ALMA MAZLUMUN AHINI ÇIKAR AHESTE AHESTE...................
|
günün sözü
başbakanımızı çekemeyenler anten taksın ama çanak olsun en büyüğünden.
|
günün sözü
"Olgun insan güzel söz söylemesini bilen insan değil, söylediğini yapan ve yapabildiğini söyleyen insandır."
Konfüçyüs |
günün sözü
вυ ∂üηуα∂α яєηк, ηαкış , ℓєzzєт, ηє ναяѕα кüѕüм. gözℓєяιм∂є ѕση мαяιƒєт , αzяαιℓ'є тєвєѕѕüм..."
η.ƒ.к |
günün sözü
müjdecim kurtarıcım Efendim Sana uymayan ölçü hayat olsa teperim (N.F.K) :'( :'(
|
günün sözü
Zalimler için yaşasın cehennem
|
günün sözü
Büyük ve kutsal olan herşeyin olduğu gibi aşklarında zor geçirilen dönemleri vardır.... Önemli olan bu dönemleri aşabilmektir.... Zaten büyüklüğünü bu dönemler belirler.... Aşabiliyorsa büyüktür... ve aşabiliyorsa kutsaldır o aşk...
" Saddece>ALİ" ( benim sözüm :) ) |
günün sözü
O emekler hiç mi reis,
hizmet vermek suç mu reis, bilmesinler Allah bilir, durma devam et be reis.. |
günün sözü
Taşı delen suyun gücü değil sürekliliğidir ;)
sabır sabır sabır . . . |
günün sözü
“Müslüman! İslam’ı öyle sağ ve diri, canlı yaşa ki, seni öldürmeye gelen sende dirilsin.” Sezai Karakoç
|
günün sözü
''Başkasında gördüğün fena bir huyu hemen nefsinde ara ve ondan kaçın.'' Hz.Ali
|
günün sözü
gecenin karanlığı kapsasada heryeri sanmaki aydınlık hiç gemez geri güzel dostlar giderse uzaklara kalbi bilmem düşermi nifaklara bekleyen beklediğini bilirse eğer bekliyorum derse beklemeye değer.. yalan yoksa ve dostluk varsa inan.. o zaman ölmeye bile değer.. ...........................bazen susmaktır herşeyi saygılı kılan.......................... |
günün sözü
a"Her dem bitmekte olan hayatın bilmem neresindeyim?"
|
All times are GMT +3. The time now is 22:36. |