Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Hayata Dair Anketler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=322)
-   -   Her doğru her yerde söylenir mi? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=100890)

AlyaDua 05-04-2009 21:10

nevsehırlı adını bılmıyorum ama bu soru sana
haklısın ..sana bır soru o zaman sen hep dogruları soylermısın herkesın yuzune karsı pat dıye ?

Ertuğrul ÖZGÜL 05-04-2009 21:20

Alıntı:

gırgır Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 601421)
nevsehırlı adını bılmıyorum ama bu soru sana
haklısın ..sana bır soru o zaman sen hep dogruları soylermısın herkesın yuzune karsı pat dıye ?

Doğruları söylemek derken? mesela bir kişinin ayıbı varsa adem kardeşimin yazdığı gibi eksik yanı varsa kusuru varsa üzmemek için söylenmez ama dini bir konuysa bir toplumu ilgilendiren bir konuysa bir devleti ilgilendiren bir konuysa tabikide söylerim...

Ertuğrul ÖZGÜL 05-04-2009 21:23

Bu arada isim olarak nickmide kullanabilirsin altta ismimde yazıyor zaten

k.dangir 05-04-2009 21:28

Alıntı:

türk_of_the_TOON Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 601426)
Doğruları söylemek derken? mesela bir kişinin ayıbı varsa adem kardeşimin yazdığı gibi eksik yanı varsa kusuru varsa üzmemek için söylenmez ama dini bir konuysa bir toplumu ilgilendiren bir konuysa bir devleti ilgilendiren bir konuysa tabikide söylerim...

her zaman söyleyemezsin...herşeyin istinası vardır....devleti ilgilendiren bi konuysa demişsinya... eğer devletin bekası için herşeyi açıkça doğru bir şekilde söylememen gerekiyosa doğru mu söylersin...

Ertuğrul ÖZGÜL 05-04-2009 21:33

Alıntı:

k.dangir Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 601432)
her zaman söyleyemezsin...herşeyin istinası vardır....devleti ilgilendiren bi konuysa demişsinya... eğer devletin bekası için herşeyi açıkça doğru bir şekilde söylememen gerekiyosa doğru mu söylersin...

Sende söylemişin istisna adı üstünde...

k.dangir 05-04-2009 21:38

ama her zaman söylerim dedin... tarihte çok örnekleri var.. mesela osmanlıda bazı yalan yanlış bilgiler sayesinde 6 bin osmanlı askeri yaklaşık 70 bin haçlı askerine kaleyi teslim etmemiştir... devletin hayırı için söylenir bence... siyasette birazcık yalana dalaveraya kaçar.

Ertuğrul ÖZGÜL 05-04-2009 21:43

Alıntı:

k.dangir Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 601436)
ama her zaman söylerim dedin... tarihte çok örnekleri var.. mesela osmanlıda bazı yalan yanlış bilgiler sayesinde 6 bin osmanlı askeri yaklaşık 70 bin haçlı askerine kaleyi teslim etmemiştir... devletin hayırı için söylenir bence... siyasette birazcık yalana dalaveraya kaçar.

Sen savaştan örnek verdin ama savaşta her şey mübah siyasete gelince asıl dosdoğru olunması gereken en önemli yer(BENCE)

k.dangir 05-04-2009 21:49

Alıntı:

türk_of_the_TOON Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 601438)
Sen savaştan örnek verdin ama savaşta her şey mübah siyasete gelince asıl dosdoğru olunması gereken en önemli yer(BENCE)

ama değil.. siyaset ne yazıkki biraz sağ gösterip sol vurma nasıl desem işini yürütme tarzı bi yerdir.... dün birbrilerini yiyenler bugün kardeş gözükebilirler...

AlyaDua 05-04-2009 22:02

turk_of_the_toon aslında bu konu cok kapsamlı derın bır konu ben hepsını dusunerek cevap vermıstım dın konusunda tabıkı tavız verılmez ve dogrular soylenır ama ınsanlar arsındakı ılıskılerde ıse bu bıraz degısır bana gore ...

Ertuğrul ÖZGÜL 05-04-2009 22:13

Alıntı:

k.dangir Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 601442)
ama değil.. siyaset ne yazıkki biraz sağ gösterip sol vurma nasıl desem işini yürütme tarzı bi yerdir.... dün birbrilerini yiyenler bugün kardeş gözükebilirler...

Öyle olduğu doğru olduğu anlamına gelmezki ama

All times are GMT +3. The time now is 23:47.