![]() |
Alıntı:
Sen Peygamberimizi iftiralardan koru.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Lakin olay öyle bahsedildiği gibi 40 ölü müşrik için geçerli değildir. Ayrıca müsle ölü insanlara yapılmaz, diri insanlara yapılırdı. Oysaki konunun amacı 'Ölülere saygı'. Bu bağlamda bakıldığında bu hususun konu ile ilişkisi yok. İslam her daim ölülere saygısını muhafaza etmiştir. |
Buna uygun bir konu daha evvle açmış idim, sorunun cevabı orda olabilir. :)
http://www.akpartiforum.com/oluye-ra...k-t102389.html |
Alıntı:
Mübarek 'Rahmet okumak' farklı bir husus, 'Saygı duymak' çok daha farklı =) Gayrı Müslim'e Rahmet okunmaz. Ama her daim saygı duyulur. Aradaki farkı çark etme zamanıdır =) |
Konu başlığına takılı kalmamak lazım, içeriği okuduğunuz zaman, ölüye saygı duymanın ölünün arkasından konuşmayla pek bir farkı olmadığını göreceksiniz...!
Konuyu açan kardeşimizinde bunu kastettiğini düşünüyorum... Ya da ben yanlış biliyorum,ölüye saygı nasıl olmalıdır...? |
Alıntı:
Oooppss! Hele bir durun. İki soluklanıp nefes alın. Bu ne şiddet bu ne celâl? Parlamayın hemen =) Konunun içeriğinde herhangi bir husus yok. Anket şıklarına şöyle bir bakarsanız ne denmek istendiğini anlarsınız. Siz ölüye rahmet okumaktan bahsediyorsunuz. Mevla'ya 'ona Rahmeti ile muamele etmesinden ve bunun kimler için geçerli olup-olamayacağından bahsediyorsunuz. Oysa burada kimse kimseye rahmet okumuyor. Saygınlıktan bahsediliyor. Bir insan öldü ise onun kişiliği / görüşü için saygı duymaktan bahsediliyor. Ki yukarıdaki mesajlarımı incelerseniz bir hadiste din vurgusu yapılmadan kabirlere dahi saygılı olunması gerektiğini yazdım =) Ayrıca konunuzda İsmet İnönü'ye Rahmet okunmaması gerektiği vurgulanmış. Kimine göre doğrudur, kimine göre yanlış. Orası tamamen farklı bir mülâzaha konusu. Ama şurası bir hakikattirki Rahmet'i haketmesede saygıyı kesinlikle hakediyor. Herşeyden önce bir âdemoğlu olduğu için hakediyor. Meas'Selame. |
Mesajlar, hep farklı yorumlanır...
Ne parlama, ne şiddet çok şükür sakin bir insanım... Ünlem işareti sizi yanıltmasın düş hekimi... |
Birinin ölümünü fırsat bilip onun arkasından atıp tutmamak lazım. O kişi kendini savunamaz zaten çünkü o bir ölü!! Etiğe de aykırı.
|
Ne olursa olsun saygılı olunmalı diyorum..
Sonuçta onun nasıl yaşadığı pek bağlamaz bizi.Bizi ilgilendiren kendi davranışlarımız. |
All times are GMT +3. The time now is 20:25. |