![]() |
Alıntı:
Filistinliymiş... ABBAS denin israil ve abd uşağı da filistinli. Filistinli olmak mühim değil, filistinli olabilmek mühimdir, filistini, kudüsü içinde yaşatabilmek mühimdir, kudüsün özgür olmasını hayal etmek mühimdir faruk kardeş. Sırf siyaset için bana karşı yazılar yazma ne olur. Bu konuda yanlış yapılmıştır ve yanlış yapan her kim olursa onu eleştirmek bizim görevimizdir. Partisine, pırtısına vs. bakmayalım yanlışı eleştirelim. |
Yanlışı eleştiririm.
Yanlış olmayanı da kurda kuşa yedirmem. Oyun ta 1. Roma Döneminden diyorum, İsrail'e dokundurulacaksa e oyunda Filistinliler de var diyorum siz işi Abbas'a götürüyorsunuz.. Abbas'ın kuklalığı bizi -bu konuda- ilgilendirmez. Konuyla alakası olmadığı için konu Filistin-İsrail meselesine de götürülmez. Ertuğrul Günay Kültür ve Turizm Bakanı. Bu yapılana da Kültür ve Turizm açısından bakarsak BAKAN'ın icraatının faidesini görürüz. Karşı çıkacaksak eğer ben direkt Turizme karşı çıkarım. 1974'te Milli Selamet'in Devlet Bakanı Fehim Adak'ın bi söylemi vardı; "Turizm ahlaka zararlıdır. Belki yapılacak tesisler birkaç milyon dolar getirecek ama ahlak değerlerinden milyarlarca dolara satın alınamayacak kadarını götürecek". Kişisel olarak görüşüm benim de bu. Gideceksem işin en başına Turizm bakanlığını icad edene giderim. Gitmeyeceksem o çerçevede yorumlarım olayları. "Partisine pırtısına" bakmam. |
Kurda kuşa yedirmezmiş.
iyi yedirme o zaman. Bak senden başka partidaşın olan ve günaya bu konuda destek veren kimse var mı? hayrını gör:) Hala filistinliler var diyorsun ya inanamıyorum ya.. kardeşim filistinli olması bu oyunun güzel olduğunu gösterir mi? filistin için olumsuz olmadığının delili midir filistinli oyuncunun olması? hayret bi şey ya! filistinli dediğin abbas gibi değil ismail heniye gibidir. İsmail heniye gibi birisi bu oyunda oynar mıydı oynamazmıydı? Abbas gibi satılmış birisinin onun zihniyetinde olan birisinin oynaması gayet normaldır, onun filistinli görünmesinin hiç bir hükmü ve değeri yoktur. tekrar edeyim: Buyur tepe tepe kullan günayı ve icraatlarını, sen memnunsan daha ne deyim,, bize kenardan bakmak düşer! (ertuğrul günayın şahsını değil icraatlarını (bana göre yanlış olanı) eleştiriyorum, yoksa günayın şahsıyla bir sıkıntım olamaz, hatta sizin partiye ilk katıldığında yaptığı konuşmaları da alkışlamıştım) |
Ha unutmuşum, turizm konusunda seninle aynı düşünüyorum, bu vesile ile fehim adaka rahmet olsun.
|
Vala, ben sizi anladım siz beni anladınız daha"cevap verme mecburiyetinden cevap" niyetine uzatmanın lüzmu yok.
('Hala Filistinliler var' da demiyorum, Filistinlilerin olması işin Filstin-İsrail meselesine bağlanmamasının karşısına geçer diyorum. Ondan öte oyun konu olarak zaten bu meseleden çok çok uzak diyorum. Çarpıtıp, işi Abbaslara Haniyelere getiriyorsunuz. Ya dikkatli okuyun yada hiç okumayın yazdıklarımı..) |
Alıntı:
Ben de hayır diyorum, filistinli oyuncuların olması İŞİN FİLİSTİN-İSRAİL MESELESİNE BAĞLANMAMASINA sebep olamaz. bende böyle diyorum. Orhan pamuk da türk vatandaşıydı, ama ermenileri kestiğimizi söylüyordu, unutmayın! üstelik de çok dikkatli okuyorum yazılarınızı acaba siz kendi yazılarınızı dikkatli yazıyormusunuz:) Ayrıca size cevap verme mecburiyetim de yok nerden çıkardınız bunu? Neyse... Görüşmek üzere. |
İyi, düzeltelim; bağlanmamasının demişim "bağlanmasının" karşısına geçer.
Oyuna katılmış diye hemen Abbas'ın safına yollamaya ne lüzum var? Oyunun konusu Filistinle alakalı değil ki.. İsrail'in de i'si ortada yokken Roma İmparatorluğunun Kudüs'ü kuşatmasına karşı... Bundandır ki gitmiş Filistinliler. Ne bilsinler ki kraldan daha kralcıların olduğunu.. |
offff offff....
Allaha emanet ol kardeş. Selametle. |
Eyvallah.
|
All times are GMT +3. The time now is 17:56. |