Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Protesto (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=122)
-   -   Alfabeye ilave mi geliyor: Q, W, X (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=116190)

dejavu 09-21-2009 14:52

??????

lansen 09-21-2009 15:26

Önce milletin nabzı ölçülüyor..
Daha sonrasında ''yok böyle şeyler '' deyip yola devam ediyorlar sinsisinsi

depare 09-21-2009 23:56

Zaten normal hayatta kullanmıyormuyuz bu harfleri..?
Alfabeye geçmiş yada geçmemiş neyi ifade eder ki..?
Yemek yemeyi yada araba kullanmayı yasalaştırmanın ne mantığı olabilir (:
Ayrıca Dünyada bir ton ülkenin kullandığı Latin alfabesinin üzerinden Türk milliyetçiliği yapmak "Bu ne perhis bu ne lahana turşusu" sözünü hatırlatmıyormu size (:

dejavu 09-22-2009 13:10

Alıntı:

depare Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 669351)
Zaten normal hayatta kullanmıyormuyuz bu harfleri..?
Alfabeye geçmiş yada geçmemiş neyi ifade eder ki..?
Yemek yemeyi yada araba kullanmayı yasalaştırmanın ne mantığı olabilir (:
Ayrıca Dünyada bir ton ülkenin kullandığı Latin alfabesinin üzerinden Türk milliyetçiliği yapmak "Bu ne perhis bu ne lahana turşusu" sözünü hatırlatmıyormu size (:

konuyu biraz daha arştırırsan daha farklı içeriklere ulaşacağını görebilirsin!

menes 09-22-2009 13:44

Düşünelim 'j' harfi mesela Türkçe'nin harfi değildir.Ancak alfabeye alınmıştır.Günlük hayatta kullanılan harfler alfabeye girebilir herhangi bir problem olmaz.

lansen 09-22-2009 17:29

ben günlük hayatımda Q harfini ''kü '' diye kullanıyorum veya Taxi yerine elim kopmuyor Taksi diyorum kısaca demek istediğim: bu harfler zaten okunduğu gibi yazılan Türkçemizde zaten var

AK_Türk 09-22-2009 18:09

Bunu diyenler bana asil komik gelen, internette goruyoruz, muhalefetin genclerini

V yerine W turu harfleri en cok onlar kullaniyor, simdide karsi cikiyorlar, asil onlarin isine yarar bu harflerin alinmasi :))

lansen 09-23-2009 07:47

onlar özenti kurbanları ama onları aydınlatmakta benim bizim görevimiz.. Ben bunu yapıyorum...

tuncbilek 10-06-2009 13:23

Alıntı:

hakan11 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 667942)
Washington, IQ, Marx!
“Ah bir mevzu olsa da, balıklama atlayıp demeci patlatsam” diyerek adeta pusuda bekleyen MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural; yine bulmuş bir mevzu, patlatmış demeci:
“Alfabeye Q, X ve W harflerinin eklenmesi Anayasa’ya aykırıdır!.. Hükümet PKK’nın isteklerine cevap vermektedir... Bu Türkçe’ye ihanettir, Türkçe’yi bozma girişimidir!”
Oktay Vural’a şunu sormak lâzım: “Alfabenin 29 harfi, sanki senin harflerin miydi?.. Senin alfabende A, B, C... var mıydı?.. Senin alfaben Elif, Be, Te, Se... diye başlamıyor muydu?.. O alfabeyle Türkçe konuşamıyor muydun?!?”
Şimdi kalkmış “Q, X, W”ye karşı çıkıyorsunuz... Yahu siz uzayda mı yaşıyorsunuz?.. “Taxi”yi veya “Marx”ı nasıl yazıyorsunuz siz?.. “Taksi”lerinde hâlâ “taxi” yazıyor, haberin var mı?..
Ya “Washington” yazarken, ya da “IQ seviyesi” derken “W” ve “Q”yu kullanmıyor musun sen?..
Bırakın şu “ucuz milliyetçilik ayakları”nı da, “harf”lerden yola çıkıp yeni “paranoya”lar üretmeyin!..
Merak ediyorum; “demeç” vermek için illâ “absürd” konuşmak zorunda mısınız?

Türklerin gerçek alfabesi Arap alfabesi değildir.

EpiVaTeS 10-06-2009 13:38

qwx yokmu sanki şöyle bir çıkın caddelerede bir bakın varmı yok mu ???

All times are GMT +3. The time now is 02:09.