Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Tartışıyorum (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=121)
-   -   Din Bu Değil!... (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=125333)

Saltuk Buğra Han 04-04-2010 01:26

Alıntı:

milli_mücahide Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 727091)
ama kimse bunları dinede vardır diye itham etmiyorki.

konuyu açan arkadaşın demek istediği başka mesela örnek vermiş biz Efendimizden şefaat bekliyoruz dinde var diyoruz ama kimse şefaat etmeyecek bize diyor anladığım kadarıyla...

Yok anlıyorum.İslam da asla yerinin olmadığına inandığım bazı adetlerin, ayrı bir konu açmaktansa, bu konunun başlığı altında dile getirmek istedim.
Sadece bu kadar.

unnamed 04-04-2010 13:05

Alıntı:

Noktaların Efendisi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 727105)
SSS adlı arkadaşımız başlıklar açıyor ama nedense Forum üyelerimizin çoğu rahatsız aralarında bende varım...
Arkadaş Burası Siyasi bir forum sitesi...
Burası Din'imizin tartışıldığı bir yer değil...
Şimdi içinizden Din karşıtı gibi söylemler geçirmeyin...
Saçmalarsınız çünkü...
Burası AK PARTİ'nin forumu...
Lütfen Şuna bir sınırlama getirelim...
Yeni giren üyeler sonra yanlış zanda bulunabilir...

Abi bu konuların iyicene çılkı çıktı, biri kapanıoyr diğeri açılıyor, açan arkadaşada bir türlü anlatamadık, sonumuzun iyiye gitmediği aşikar...

CeVHeR 04-04-2010 13:21

Noktaların Efendisi ve Özgün' e katılıyorum...
Forum, varolma niyetinin çok dışına çıkıyor...

milletinadami 04-04-2010 22:28

bu tip hariciye-mutezile kırması ehli sünnet dışı cereyanlar her yerde var...bunlar sapkın fikirlerini yaymak için her yeri kullanırlar.forum yönetimi bunlara göz yumarsa yakında burası sapkın fikirlerle dolu konu ve mesajlara dolacak...

unnamed 04-04-2010 22:36

Alıntı:

milletinadami Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 727429)
bu tip hariciye-mutezile kırması ehli sünnet dışı cereyanlar her yerde var...bunlar sapkın fikirlerini yaymak için her yeri kullanırlar.forum yönetimi bunlara göz yumarsa yakında burası sapkın fikirlerle dolu konu ve mesajlara dolacak...

Teşekkürler....:güzel::güzel::güzel:

unnamed 04-05-2010 17:09

''(Rasûlüm!) De ki; Eğer Allah'ı seviyorsanız, bana uyun ki, Allah da sizi sevsin ve günahlarınız bağışlasın!..''(âl-i İmrân,31)

''O (Peygamber), nefsinin arzu ve istekleri doğrultusunda konuşmaz.O'nun söyledikleri kendisine vahy edilenlerden başka bir şey değildir.''(en-Necm.3-4)

Bunun aksi düşünülüemez. Çünkü Kur'ân-ı Kerim'in ayetleri de o mübarek lisandan çıkmakadır, kaynağı yine ilahi olan hadis-i şeriflerde..Nasıl olur da, Paygamber efendimiz Kur'ân-ı Kerim'den olduğunusöylediği söze itibar edilirde, o ayet-i kerimeyi açıklaya diğer söz ve davranışlara itibar edilmez, Bu mümkün değildir. Peygamber, dini esaslarını, kendi adına ve kendi nefsi için belirlerme hakında sahip değildir.O'nun din adına söyledikleri, Allah'ın İslam Dini adına söylemesini emrettikleridir. Bunlar da ancak itaat olmak üzere gönderilmiştir. Niteki Haşr Sûresi'nin 7. âyet-i kerimesinde şöyle buyrulmaktadır;

''Rasul size neyi verdiyse,onu alın! Neyi yasakladıysa, ondan kaçının.!!

Bundan daha açık bir ifade olabilir mi? Bir müslümanın ölçüsü, Peygamberin öğrettiği şeylerin hepisini kabullenmekten ibarettir.

(Bu ayki Altınoluk dergisinin ekindendir.)

All times are GMT +3. The time now is 13:55.