Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Film Tanıtım ve Fragmanları (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=317)
-   -   Eşrefpaşalılar sahneye sığmadı (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=125479)

Üç mevsim 10-03-2010 16:12

İÇERİK YOK VURGU VAR

Başkasının Günahına Ağlayan Adam

Sinan Albayrak ne kadar kötü okuyor sureleri ya, fatihayı okuduktan sonra amin diyor bu kadar hafiflik olmaz ki :-( ben olsam seslendirme alırdım oraya.

Estağfurullaaah / isteklerini yanlış makamdan istiyorsun

ben de diyom niye dualarım kabul olmuyo sadullah baba kusura bakma halkımız cahil anadınmı :-)

itibar yürekle bilekle olur oğlum postla olsaydı ayıya beyefendi derlerdi

Alemsiniz millet :-)))

------------------------------------
şuna bak :-)
Eşrefpaşalı: Hocam azrail insanların canını aynı anda nasıl alıyor
Hoca: Şöyle düşünün güneş bir tanedir değil mi fakat yaydığı ışınlar sayesinde insanların gözbebeklerine aynı anda girebilir ve herkes güneşi aynı anda görebilir
Eşrefpaşalı: yağmurlu havalarda nasıl olacak diye muhteşem bir soru sormak isterim ancak ortamın ilmi seviyesi kaldırmaz
-----------------------------------

kim bu aksakallı mübarek / darwin / haa darwin baba nur damlıyor yüzünden maşallah

hoca mahallenin adamı sen kimin adamısın..

şu yeni gelen hocanın yüzüne bir bak ne göreceksin biliyor musun; aşk... hem de bütün bir insanlığa yetecek kadar

hoca çölde bahçıvanlık yapan adam sen çiçeği bilmezsin ki bahçıvanı nerden tanıyacaksın

davut aga havalar daha güneşli olsun diye gitti...

---

Filmdeki Hocanın 1966-71 yılları arasında İzmir Eşrefpaşa'da görev yapan Fethullah Gülen olduğu söyleniyor rivayet isabetli.

Yalnız film İzmir Eşrefpaşa'da değil İstanbul'da Eşrepaşalıların mahallesinde geçiyor. Evet açıklamada yazıyor zaten.

Sinema eleştirmenlerinin genel kanısına katılarak daha iyi bir film görmeyi beklediğimi söylemek isterim.. ya da benim beklentilerim fazla. Sinemadan anladığım kadarıyla söylüyorum senaryo iyi sahnelenememiş kurgular çok basit akışkanlık yok. Filmden arda kalan düşünce basit bir tarifle çöplüğe düşen çiçeğin çöplüğü çiçek bahçesine dönüştürmesi filmin iyi yanı vurgusu zaten. yani bomboş bir odada konuşunca sesin yankılı çıkması gibi... içerik yok vurgu var evet evet bu; içerik yok vurgu var.

Vurgu: (mahalleli için) Pis işlerle uğraşıp hayatı ve kendilerini ziyan eden insanların imanı tadarak iyi insan olmalarının yanında insanların inşa olmaya ne kadar muhtaç oldukları..

(hoca için) Zalimlerin Allah'tan güçlü olamayacağının bilinmesi.

Filmle ilgili bir haber
---------------------- http://www.birikimhaber.com/Haber/Gundem/06032010/Esrefpasalilardaki-hoca-Fethullah-Gulen-mi-VIDEO.php

Terennüm 10-03-2010 16:37

Bir de Madam Eleni’nin Davut Baba’ya söylediği bir söz varki:
“Ölmeye gelince cesur, sevmeye gelince korkaksın, Bak imama insanlığa yetecek kadar aşk var onda…”

dilemma 11-30-2010 15:50

Akşam izledim sonunda. Gerçekten güzel film. Ama Sinan Albayrak'ın oyunculuğunu beğenmedim. Bir o pek olmamış.

İntifada 11-30-2010 16:01

eşrefpaşalıların tiyatrosunuda izlemiştim...
filmide çok hoşuma gitti...
küfürsüzde komedi yapılabiliyormuş...
istenilirse sinemaylada güzel mesajlar verilebiliyormuş...
sinan albayrak abinin namaz kıldırdığı sahnelere başka ses koysalar daha güzel olurmuş bir imama yakışmamış...

Oguzh4n 01-21-2011 05:05

3. sınıf bir espri anlayışı içeren olaylar arasında hiç bir bağlantı olmayan kısıtlı şartlarda amatör oyuncularla çekilmiş berbat bir film. Ne yalan söyleyeyim hiç beğenmedim uyuklaya uyuklaya seyrettim.

Hakan Özkan 01-21-2011 09:02

Alıntı:

Oguzh4n Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 849686)
3. sınıf bir espri anlayışı içeren olaylar arasında hiç bir bağlantı olmayan kısıtlı şartlarda amatör oyuncularla çekilmiş berbat bir film. Ne yalan söyleyeyim hiç beğenmedim uyuklaya uyuklaya seyrettim.

Filmin manasından bir habersen normal uyuklaman, uyuklamamak için nefsinin hoşuna giden şeyler koyulması gerekirdi değilmi !!

All times are GMT +3. The time now is 00:29.