![]() |
[QUOTE=galevera;722699]Hocam öncelikle bilgiler icin cok tesekkürler.. tabiki itibar edecegimiz tek kaynak Kuran-i kerimdir ancak burada söyle bir sorun cikiyor bizler Kurani veya mealini okudugumuz zaman oradakini tam olarak anlayamayabiliyor yada yanlis yorumluyabiliyoruz..
O acidan burada devreye sünnet,hadis ve Alimlerin Kurani Kerim yorumlari giriyor buradada itibar edecegimiz kaynaklara cok dikkat etmek gerekir örnegin Basörtüsü ve Kurban konusunda sacma fetvalar veren Yasar Nuri Öztürk ün bile Kuran meali var.. O acidan itibar edecegimiz kaynaklara dikkat etmeliyiz, kafamiza göre hareket etmemeliyiz yok öyle olursa birileri cikar der ki ya Kuranda namaza yaklasmayin yaziyor der bizde yok ya öyle sey mi olur deriz ama evet namaza yaklasmayin diyor ama ickiliyken namaza yaklasmayin diyor diye cevap veremeyiz.. Peygamberimizin vefatindan sonra cok sayida sahte peygamber üremistir, cok sayida sahte Kuran lafzi oldugu söylenen sözler türemistir, sözde sünnetle icat edilmis, uydurma hadislerle milletin akli bulandirilmistir.. lütfen bu konuda taassub icinde olmayalim arastiralim hemde bir kac kaynaktan yoksa hasa imanizimiz zedelenebilir, sirke kadar gidebiliriz.. ya nasil olacak derseniz eger siz cikar Telli babaya adak adar, caput baglar ve ondan medet umarsaniz dahada kötüsü bunuda bir dini vecibe olarak yaptiginiza inanirsaniz orada imaninizi bir daha sorgulamak gerekir!..[/QUOTE] Değerli Arkadaşım. Kur'an konusunda tefsir ve mealler dışındai konulu tefsirler ve Kur'an'ı teknik yönden tanımlayan 200 civarında eserden ve kapsamlı kaynak eserlerden oluşan Kur'an Kitaplığım var. Bir konuyu en az 5-10 eserden inceliyorum. Buradaki şu ana kadar yazdığım yazılardan bir tanesi hariç kendi klavyemden çıkmıştır. Kopyala yapıştır yapmam. Konulara bilimsel inceleme metodları ile yaklaşırım. 12 sene önce '' Kur'an'ın Sırrı '' isimli kitabım yayınlandı. Son 25-30 senemin en önemli ve tek uğraşı Kur'an'dır. Yazdıklarımın ve yazacaklarımın sorumluluğunuda bilirim. Merak etme. Selamlar... |
bir yanlis anlasilma oldu herhalde.. ben sizin yazdiklariniza yönelik bir suizanda bulunmadim hatta ima bile etmedim aksine genel konustum..
Yoksa bilgi ve birikiminizi yazdiklarinizdan yeterince sezinliyor ve faydalanmaya calisiyoruz.. Bizde acizane kendi capimizda düsüncelerimizi bilgimiz cercevesinde dile getiriyor, bilmediklerimizide sizlerden ögrenmeye calisiyoruz.. |
Alıntı:
|
[QUOTE=montenegro;722702]Hadis: '' Altın ve ipek ümmetimin kadınlarına helal, erkeklerine ise haramdır. ( Müslim 2/16
Bilisel olarak ispatlanmış bir şeydir ki ,Erkeklerde azda olsa kadınsı hormonlar vardır ve erkeğin Altın takması veya ipek giymesi bu hormonu arttırmaktadır yani erkeklerde kadınsı duygular oluşturmaktadır bilimsel olarak ispat edilmiştir Kur'an: '' De ki, ' Allah'ın kulları için çıkardığı süsü ve temiz rızıkları kim haram etmiş ? De ki, Bunlar dünya hayatında iman edenler için, kıyamet gününde ise yalnızca onlarındır. Bilen bir topluluk için biz ayetleri böyle detaylı analatırız. '' ( 7- A'raf 32 ) Bu ayette ise süs ve rızıtan kasıt altın değildir kavramları birbirine karıştırıyorsunuz,[/QUOTE] Biraz sabret. Daha ilginç hadisleri yazacağım. |
Alıntı:
Sen bu kaynakları bilmem ne yayıncılıktan almışsın..Kardeşim,senin sapkınlığından bıktım usandım artık..Bu söylediklerin Hadis'i Şerif değil,sallama sözlerdir..Hadis'i Şerif araştıracaksan git Süleymaniye'ye;al eline sahih Müslim ve Buharî kitaplarını oradan kaynak ver..Diğer Hadislerde gerçektir ve mutavatir'dir..Gerçi,sen mutevatir falan dinlemezsin,aklın almıyor çünkü..Sabahlara kadar gözlerin ve aklın şişiyor;bu insanları nasıl yoldan çıkarsam,diye.. |
SSS nicki üyemizin konuları neden bu kadar çok tartışılıyor.
dikkatimi çekti kendisi de biraz tartışılacak konular açıyor. ama bu tartışmaları birbirimizi üzecek konuma getirmeyelim arkadaşlar.. |
Alıntı:
Güzel bir soru. Çünkü Hadis konusu İslam'ın en zayıf ve en tartışılacak, en çok istismar edilen konusudur. Dinimiz ve Müslümanlar bu konu ile yanlış yola itiliyor, geriletiliyor Değerli Kardeşim Olcay Atay Sorunuza cevap bulmak için lütfeçn bu güne kadar burada yazdığım bu konu ile ilgili 5-6 yazımı ve merak ediyorsanız bundan sonra yazacağım konuları inceleyin. Selamlar. |
Alıntı:
Not: Bu konuda yöneticileri daha dikkatli olmaya çağırıyorum..Bu şahıs gün geçtikçe İslamın başka yerlerinede saldıracaktır.. |
Anlayışı kıt olanların anlaması zor !
Peygamberimizin sözlerini değil, ona yakıştırılan yalan ve sahte sözlderi eleştiriyorum Sen yine bildiğin gibi yanlış anlamaya devam et ! |
Orta asyada ki Türkler'de Hakan sefere çıktığında savaştan dönülünceye kadar yerine eşi bakar işleri o yönetirdi.
Yüzyılımızda ise kadının geldiği yere bakalım bir de.Sofrada ki yeri bile öküzden sonra geldiği söylenip ikinci sınıf muameleye tabi olan kadın ,özellikle başta doğu olmak üzere hala daha okutulmamakta ,çocuk yaşta evlendirilip başlık parası adı altında para karşılığı babası yaştaki insanlarla evlendirilmekte. İslamın oku denilen emrinide yerine getirmediğimiz gibi, okuyup ta okumayanlara bir şeyler anlatmaya çalışanlarada kral kesilip kafasını koparmaya çalışıyoruz. Şimdi hadis diye geçen şu sözlere bir bakın “Cehennem halkının çoğunun kadınlar olduğunu gördüm.” “Eğer kadın, eşi istekli olduğu halde ona cevap vermezse, cehennemdeki yerini hazırlasın.” “Kadınlar arasında iyi kadın, yüz tane karga arasında alaca bir karga gibidir.” ve daha niceleri. Bu konuda alim ve sizler kadar bilgili olmayabilirim ama mantığımı kullanmasını da iyi bilirim ve bu sözleri bizim peygamberimizin ağızından çıktığını benim mantığım da almıyor. Analarımız ve bacılarımız bu sözler karşısında duygu halleri nasıl olur acaba. ss arkadaşımızın anlatmak istediği de bu ve bunun gibi uydurma olabilecek hadislerdir. Karşı gelenlerin imanı sanki o kadar zayıfmı ki titreme geçirip din elden gidiyormuşcasına celalleniyorlar. |
All times are GMT +3. The time now is 07:31. |