Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Tartışıyorum (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=121)
-   -   hastaneler neden özelleştiriliyor?? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=127965)

El Emin 05-08-2010 20:32

Alıntı:

.:Ay_Yıldız:. Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 741424)
Siz özel Hastanelerde hiç muayene oldunuz mu? Bedelin farkında mısınız? Özel Hastanelerde bugün Türkiye şartlarında çok az kişi tedavi olabilir. İstiyorsanız Allah göstermesin bir sonraki hastalığınızda Özel Hastanede muayene olmayı deneyin.

Evet hep özel hastanede muayene oluyorum fiş alırken 2-5 tl arası ufak bir mevla fark oluyor.

.:Ay_Yıldız:. 05-08-2010 20:34

Alıntı:

Muhammet İÇTEN Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 741425)

Evet hep özel hastanede muayene oluyorum fiş alırken 2-5 tl arası ufak bir mevla fark oluyor.

İnşallah Acil bir durumla karşılaşmazsınız, karşılaşmayız da o bedeli görmezsiniz,görmeyiz.

El Emin 05-08-2010 20:37

Alıntı:

.:Ay_Yıldız:. Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 741427)
İnşallah Acil bir durumla karşılaşmazsınız, karşılaşmayız da o bedeli görmezsiniz,görmeyiz.

ALLAH cümlemizi karşılaştırmasın amin.Ben özel hastanelerde istenen fahiş fiyatı tasvip ettiğimi söylemedim.Onlarda bir an önce kontrol alanına alınmalı ve kontrol edilmeli.Fakat bu devlet hastanesi olmasını gerektirmiyor.Devletin sırtına kambur oluyor ve buda devleti güzel projeler yapmak ve refah düzeyini artırmaktan alıkoyuyor tek demek istediğim o fakat neden bu kadar çarpıtılıyor anlamadım.

.:Ay_Yıldız:. 05-08-2010 20:42

Alıntı:

Muhammet İÇTEN Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 741428)

ALLAH cümlemizi karşılaştırmasın amin.Ben özel hastanelerde istenen fahiş fiyatı tasvip ettiğimi söylemedim.Onlarda bir an önce kontrol alanına alınmalı ve kontrol edilmeli.Fakat bu devlet hastanesi olmasını gerektirmiyor.Devletin sırtına kambur oluyor ve buda devleti güzel projeler yapmak ve refah düzeyini artırmaktan alıkoyuyor tek demek istediğim o fakat neden bu kadar çarpıtılıyor anlamadım.

Özel Hastanelerin kalitesi tartışılmaz. Hele ki Devlet Hastaneleriyle karşılaştırılınca.. Fakat dediği gibi işin bedel açısı var. Ülkemizde fakir fukara çok. Ben o kesimi düşünüyorum. Onların derdi kalite de değil ceplerindeki para. Benim görüşüm; Devletimiz Özel Hastane sistemine geçmek yerine Devlet Hastanelerini daha kaliteli hale getirme çalışmalarına girsin. Benim gücüm Özel hastanelere yeter, senin ki de yeter. ama ya o fukara?

El Emin 05-08-2010 20:47

Alıntı:

.:Ay_Yıldız:. Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 741429)
Özel Hastanelerin kalitesi tartışılmaz. Hele ki Devlet Hastaneleriyle karşılaştırılınca.. Fakat dediği gibi işin bedel açısı var. Ülkemizde fakir fukara çok. Ben o kesimi düşünüyorum. Onların derdi kalite de değil ceplerindeki para. Benim görüşüm; Devletimiz Özel Hastane sistemine geçmek yerine Devlet Hastanelerini daha kaliteli hale getirme çalışmalarına girsin. Benim gücüm Özel hastanelere yeter, senin ki de yeter. ama ya o fukara?

Bakın illada devlet hastanesine gerek yok.Fiyatlar düşürülür sıkı bir denetim olur.Kimsede keyfi muamele yapamaz.

El Emin 05-08-2010 20:51

on dönüm bostan yan gel yat osman mantığı çürütülmeden devletin ne refah düzeyi artar nede devlet gelişir.Devlet malı deniz yemeyen keriz mantığıda bir o kadar devam eder.

El Emin 05-08-2010 21:02

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 741434)
Ay Yıldız hanım, konuyla ilgili net birşey yok daha, ama tasarıyı okuduğumda sgk ve bağkur'un birleşeceği sigortasız insan sayısının enaza indirgeneceği gördüm, artı olarak bu sistemle beraber aile hekimliği uygulamasına geçicelek ve hastanelerde fiyat farkı ortadan kalkacak.

İşte olay budur.Böyle yapılırsa devlet hastanesinden binlerce kat güzel olacak ve hem devletinde sırtındaki kambur da atılacak.

novek 05-08-2010 22:58

ben olsam herkes muayne ve tedavi ucretsiz yaparım.
sgk sı olmasa bile insan olması yeterli tedavi olabilmesi. için
ozel olursa parası olmayan insanlar nasıl faydalanıcak.
şuanda bile ssk sı olmayan insanlar bir trafik kazası geçirse kim bilir kaç lira öder hastahaneye
yani parası olmayan hastalanmasın
kaza geçirmesin mantıgına karsıyım.

unnamed 05-08-2010 23:13

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 741497)
ben olsam herkes muayne ve tedavi ucretsiz yaparım.
sgk sı olmasa bile insan olması yeterli tedavi olabilmesi. için
ozel olursa parası olmayan insanlar nasıl faydalanıcak.
şuanda bile ssk sı olmayan insanlar bir trafik kazası geçirse kim bilir kaç lira öder hastahaneye
yani parası olmayan hastalanmasın
kaza geçirmesin mantıgına karsıyım.

Novek sen bu ülkede yaşamıyorsun zannedersem, parası olmayan maddi gücü el veremeyen insanlar için yeşil kart var bunu biliyorsundur umarım. Özelleştirme demek sgk'nın yada bağkur'un biteceği anlamına gelmiyor, fiyatlar standart olacak devlet kontrolünde, eskisinden daha yenilikçi, insan sağlığına duyarlı bir kalite anlayışı sunulacak, ben olsam demeklerle yürümez bu işler...

EpiVaTeS 05-08-2010 23:18

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 741505)
Novek sen bu ülkede yaşamıyorsun zannedersem, parası olmayan maddi gücü el veremeyen insanlar için yeşil kart var bunu biliyorsundur umarım. Özelleştirme demek sgk'nın yada bağkur'un biteceği anlamına gelmiyor, fiyatlar standart olacak devlet kontrolünde, eskisinden daha yenilikçi, insan sağlığına duyarlı bir kalite anlayışı sunulacak, ben olsam demeklerle yürümez bu işler...

Bekara Karı boşamak kolaydır...
Unnamed kardeşim...
Çeneni yorma boşuna...=))
novek için...;;)

All times are GMT +3. The time now is 14:53.