Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Başörtüsü yasağı 5 liraya kalktı (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=128405)

0000000000 05-17-2010 13:12

Mağdur edilen bütün kardeşlerimizin hakkını kaç kuruş ediyorsa tümden ödeyerek kurtaralım. Keyfiliği para ile satın alabilirz. Para için çok şeylerini satan bu zihniyet elbet bu formüle sıcak bakacaktır. ....

novek 05-17-2010 13:28

başortusu kuranda 1 yerde geçiyorsa faiz 10 larca yerde geçiyor.
ama nedense faiz gundeme gelmez. turkiyede hep başortusu gundeme getirtilir.

0000000000 05-17-2010 13:33

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 745602)

Kutsal kitapda neyin nerde ne kadar geçtiği önemli değil. İnsan olarak bu haysiyetsizliğe karşı topyekün hepimizin karşı cıkması gerekmezmi nedense bir takım zevat bu faşistlikten besleniyor ve bunu keyfi yapıyor .

novek 05-17-2010 14:02

ben diyorumki ;
eğer din adına yapılıyorsa butun bunlar. ozaman kuranda faiz başortmekten daha fazla geçiyor ama her nedense birtakım çevreler faizi gundeme getirmiyor.

Fırat 05-17-2010 14:13

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 745618)
ben diyorumki ;
eğer din adına yapılıyorsa butun bunlar. ozaman kuranda faiz başortmekten daha fazla geçiyor ama her nedense birtakım çevreler faizi gundeme getirmiyor.

Yasalarla sana zorla faiz alıp vereceksin diyen yok hür iradene bırakmış ört başını git üniveristeye bak bakalım hür iradene karışıyorlar mı karışmıyorlar mı?
Bir düşünce dile getirirken biraz daha düşün saçmalama bir daha..

novek 05-17-2010 14:20

Alıntı:

_Fırat_ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 745621)
Yasalarla sana zorla faiz alıp vereceksin diyen yok hür iradene bırakmış ört başını git üniveristeye bak bakalım hür iradene karışıyorlar mı karışmıyorlar mı?
Bir düşünce dile getirirken biraz daha düşün saçmalama bir daha..

hayır efendim senin bankada hesabın varmı bankamatik kartın varmı?
onu soyle bana senin banka hesabında bulunan her 1 lirayı dahi banka birilerine faizle kredi olarak veriyor. sen istersen faiz kazanma.
faizin haram olmasının asıl sebebi piyasada kaybi para hayali para yaratmasıdır.

Fırat 05-17-2010 14:30

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 745622)
hayır efendim senin bankada hesabın varmı bankamatik kartın varmı?
onu soyle bana senin banka hesabında bulunan her 1 lirayı dahi banka birilerine faizle kredi olarak veriyor. sen istersen faiz kazanma.
faizin haram olmasının asıl sebebi piyasada kaybi para hayali para yaratmasıdır.

Kıvıracağını biliyordum bu kişisel bir durum kimse karışamaz bana ister kartı kulanırım ister kulanmam aynı durum başörtüsünde de olsun kimse dile getirip durmaz sizin gibi enteresan mahlukların anlamadıkları durum da tam olarak bu. Kartım falan da yok..

novek 05-17-2010 16:08

Alıntı:

_Fırat_ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 745629)
Kıvıracağını biliyordum bu kişisel bir durum kimse karışamaz bana ister kartı kulanırım ister kulanmam aynı durum başörtüsünde de olsun kimse dile getirip durmaz sizin gibi enteresan mahlukların anlamadıkları durum da tam olarak bu. Kartım falan da yok..

haha kredi kartı kullanarak zaten faizci sisteme yardım ediyorsun. yani faize bulasıyorsun.
kime laf anlatmaya ugraşıyorum.
asıl kıvıran sensin dogru konuş.

Seyyah 05-17-2010 16:13

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 745602)

Çünkü Başörtüsü mahremiyet ile ilgilidir ve dayatma ile engelleniyor gerçi senin bunu anlayabileceğine inanmıyorum ama yinede yazayım.
Faiz'de büyük günahtır, fakat sen faiz alacaksın diye bir diretme yok. Özgürirade meselesi.
Ha sen şimdi kalıplaşmış sistem örnekleri vereceksin, ama sen yine anlamak istemeyeceksin ki; ameller niyete göre değerlendirir.

Fırat 05-17-2010 16:50

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 745665)
haha kredi kartı kullanarak zaten faizci sisteme yardım ediyorsun. yani faize bulasıyorsun.
kime laf anlatmaya ugraşıyorum.
asıl kıvıran sensin dogru konuş.

Doğru konuşmuyorum ne yapacaksın merak ettim.
Laftan anlamıyorsunuz ne desek boş kafanız çok kalın..

All times are GMT +3. The time now is 21:17.