Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   İlhan Selçuk Öldü (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=130443)

İntifada 06-21-2010 15:54

Alıntı:

Aziz Nesin hep yinelerdi:

- Türkler aptaldır...

Abartıyor sanırdım...

Şimdi inanmaya başladım...

Eğer Atatürk sayesinde başlattığımız aydınlanma devrimine 'paydos' diyerek Arap'ın çorabın kuyruğuna takılıp kadınımızı, kızımızı tesettüre mahkûm edersek, Tarih Baba'nın defterine kimliğimiz nasıl yazılacak:

- Aptal Türk!..
Alıntı:

AKP 2002’de iktidara geçtiği zaman terör olayları gündemden kalkmıştı; İslamcılar döneminde ortalığı cenazeler, tabutlar, şehitler sardı...
Alıntı:

Bugün Atatürkçüler yaşarken Türkiye’de kadın düşmanlığı iktidarda geviş getiriyor...
Peki, sonuç?..
Hiç kimse merak etmesin, tarihsel başarı Aydınlıktan yana olanların kaçınılamaz üstünlüğünü vurgulayacaktır.
Alıntı:

Şeriat hukukunun içeriğinden biraz haberli olanlar, Kemalizmin kaçınılmazlığını algılayabilirler...
bu sözleri ve daha nice beterini yazmış...
başında olduğu gazete din düşmanlığı yapmaktaydı...
postal kokusu burnuna pek hoş gelen bir adamdı..

Hüdaverdi 06-21-2010 16:12

Valla ne yalan diyim öldü diye ''Allah'a havale sevaplarıyla günahlarıyla'' demem.Ölmeden önce nasıl ki ite sövüyorsam,öldükten sonrada devam ederim ölmesi bir şeyi değiştirmez.Sonuçta yazıları yaşıyor,okucaklar,daha çok okuncak,bu saçma bayat fikirleri ortalıkta uçuşacak.Bayat fikri hala gündemde olacaksa,lafımı esirgemem.

Hoca der hani 'nasıl bilirdiniz' diyerek,ölü hakkında bu soru soruluyorsa cevabımda zekasına kedi işeyesi bir heriftir.

Ölüye saygı mı ? Adamına göre muamele.abi adamsa önce.

İntifada 06-21-2010 16:44

Alıntı:

Bugün hayatını kaybeden Cumhuriyet gazetesi Başyazarı İhan Selçuk, bir yazısında "sıkmabaş" diye tarif ettiği türbanlıları cehennemlik ilan ediyordu.

İşte çok tartışılacak bir yazı:

İlhan Selçuk / Cumhuriyet

Kuranıkerim ve Türbancılar...

Kuranıkerim'de kadın-erkek eşitliği olmadığı gibi, cariye ve köle düzeni vardır...

Demek ki İslamın anayasasında çağımızın insan haklarını benimsemek yolu kapalıdır...

Önce bu gerçekler herkes tarafından biline!..

Şimdi gelelim bizim türbancı Müslümanlara; Kuranıkerim'in kadınlar hakkındaki tüm yasalarına sırt çevirip türbancılığı politikada meslek edinenlere...

Nur suresinde bu konuda şu kural konuyor:

"Ey Muhammet ,

Mümin kadınlara söyle...

Başörtülerini yakalarının üzerine salsınlar..."

Kuranıkerim'de türban ya da sıkmabaş yoktur; boyun sarıp sarmalanmayacak, başörtüsü göreneksel usul üzerine yakaların üzerine salınacaktır...

Atatürk devrimi Anadolu Türklüğüne ve Müslümanlığına çağdaşlığın, uygarlığın, insanlığın yolunu açmıştır...

Türbanı bir flamaya dönüştürüp siyaset sahteciliğinin en büyüğünü yaparak Müslümanlık taslayanlar ikiyüzlü yalancılardır...

Bunlar Müslüman değil, kutsal Müslümanlığı kullananlardır...

Topu cehennemliktir; çünkü Anadolu insanına en büyük kötülüğü yapıyorlar...

85 yaşında vefat eden İlhan Selçuk Ergenekon Terör Örgütü yöneticisi olmakla suçlanıyordu.

İslamiyete hakaret etmekten çekinmeyen İlhan Selçuk'a en sert karşılığı Vakit yazarı Hasan Karakaya vermişti.

İlhan Selçuk Ergenekon’un neresinde? (Hasan Karakaya)

Bir insan veya gazete; hem “mağdur” hem “sanık” ve hem de “müdahil” nasıl olabilir?..

Sonra düşündüm ki;

Sözkonusu olan İlhan Selçuk veya Cumhuriyet ise, gerisi “teferruat”tır!..

Çünkü efendim, Cumhuriyet dedin mi, insanın aklına ilk gelen özellik, “fırıldaklık” veya “dansözlük”tür!..

Bugün, “mağduru” oldukları “Ergenekon Terör Örgütü”ne, aynı zamanda nasıl “sempati” besliyorlar ve nasıl onu savunmaya kalkıyorlarsa, “geçmişte yaptıkları” da aynen buydu...

Meselâ Nazım Hikmet olayı...

Bugün “sıkı bir Nazımcı” kesilen Cumhuriyet, dün “tükürün kızıl şaire” diyerek kampanyalar yürütüyordu...

...

İlhan Selçuk ve şürekâsı; “kendi özgün iradeleri” ile değil de, “birilerinin diktesi” ile mi hareket ediyorlar?..

Onlar, “görev”lerini mi yapıyorlar?..

Bu işler “iş” midir, “sipariş” mi?

Bir insan, eğer “görevli” değilse, bu kadar “fikir”, bu kadar “görüş” ve bu kadar “taraf” değiştirmez!..

Dün “Kızıl Şair” dediğin, “katil” ilân ettiğin ve hakkında “yüzüne tükürün” diye kampanyalar yürüttüğün Nazım Hikmet’i, bugün yere-göğe sığdıramıyorsan, sorarlar adama;

“Sen kimsin?.. Kimin yanındasın?.. Kimden emir ve talimat alıyorsun?”

Ergenekon Terör Örgütü ile ilgili gelişmelerden sonra, bu soruyu daha sık sorar oldum!..

“İlhan Selçuk görevli mi acaba?”

Görevli ise, nerede görevli?..
helal hasan karakaya....
bu adama hakkımı helal etmiyorum etmeyeceğim ahirette yakasına yapışacağım...
habervaktime helal olsun nefislerine yenilmeyip öldü yazmışlar geberdi de yazabilirlerdi...

Hüdaverdi 06-21-2010 16:50

http://www.habervaktim.com/resim/res...jpg?r=30480322

hipermuhafazakar 06-21-2010 20:18

Gizli amerikan tüfeğinin kurşunları bitti sonunda he ;D

iyiki ölüp gitti..ben o adamı dışarda görsem elimde kalacaktı yoksa

manifesto 06-21-2010 20:20

Yok hiç ölmeyecekmiş gibi yaşamak..
nedir yahve ye mi çok güveniyordu nedir anlamadım ben
"geberdi" tabiri bence daha yerinde olurdu

ölüye saygı mı? ölüsüne göre değişir....

Ertuğrul ÖZGÜL 06-21-2010 21:15

İlhan Selçuk, Hacıbektaş'ta defnedilecek
85 yaşında hayatını kaybeden yazar Selçuk, Hacıbektaş ilçesindeki Yıldızlar Mezarlığı'nda defnedilecek.

İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede 85 yaşında hayatını kaybeden Cumhuriyet Gazetesi Başyazarı İlhan Selçuk'un, perşembe günü Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesindeki Yıldızlar Mezarlığı'nda defnedileceği belirtildi.

İlhan Selçuk'un cenazesi, Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde bulunan Mahsun-i Şerif ve ağabeyi Turhan Selçuk'un mezarı ile Aşık Veysel, Pir Sultan Abdal ve Yunus Emre'nin heykellerinin bulunduğu Çilehane mevkiindeki Yıldızlar Mezarlığı'na defnedilecek.

Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, vefat eden Cumhuriyet Gazetesi Başyazarı İlhan Selçuk'ın ilçelerinde defnedilme isteğini Hacı Bektaş-i Veli'yi Anma törenleri sırasında vasiyet ettiğini belirtti.

Selçuk'un 17 Ağustos 2007 tarihinde Hacı Bektaş-i Veli'yi Anma törenleri kapsamında düzenlenen konferansta, "Bizi Hacıbektaş'a gömün" dediğini hatırlatan Selmanpakoğlu, bunun üzerine belediye olarak Çilehane mevkiinde özel bir yer hazırladık. Buraya Türkiye'nin her alanda kendini kanıtlamış olan kişilerin defnedilmesi için Meclis kararı çıkardık. Ağabeyi Turhan Selçuk da burada yatmakta. İlhan Selçuk için de ağabeyinin yanında yer ayarladık." diye konuştu.

İlhan Selçuk'un cenaze töreninin başyazarlığını yaptığı Cumhuriyet Gazetesi tarafından organize edileceği ve perşembe günü Hacıbektaş'ta defnedileceği öğrenildi.

Kaynak: Cihan

Ertuğrul ÖZGÜL 06-21-2010 21:15

Bugün duyduğum en güzel haber...

hyrnisa 06-21-2010 21:17

Alıntı:

Ertuğrul ÖZGÜL Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 757002)
Bugün duyduğum en güzel haber...

benimde :)

depare 06-22-2010 12:40

Allah Ehli Kubura sabırlar ihsan eylesin..

All times are GMT +3. The time now is 07:48.