Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Diğer Partiler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=127)
-   -   CHP'den seçim barajının düşürülmesi için teklif (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=131835)

TYH 07-08-2010 18:36

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 766703)
Türkiyede muhalefetteki partiler genlede baraj düşsün derler, fakat iktidara gelince hemen istikrar vs. gelir ve şiddetle barajın düşmesine karşı çıkarlar.

tabi ülkenin istikrarını düşündükleri içindir, aklınıza başka şey gelmesin:)

Aynı şekilde meclis dışında dokunulmazlık kalksın diyen de ne hikmetse sözünden dönebiliyor."bekara karı boşamak kolay" tabi :)
Ama demokrasinin gereği bu er geç yapılacak!yapılmalı da.

İntifada 07-08-2010 18:41

Neden düşmeli baraj?
Bana somut bir gerekçe sunarmısınız...
Ak Partiyi halka iktidarını kaybetmekten korkuyor diyemi lanse etmeye çalışıyor yoksa..

redyellow 07-08-2010 18:41

Alıntı:

TYH Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 766706)
Aynı şekilde meclis dışında dokunulmazlık kalksın diyen de ne hikmetse sözünden dönebiliyor."bekara karı boşamak kolay" tabi :)
Ama demokrasinin gereği bu er geç yapılacak!yapılmalı da.

Doğru o konuda da muhalefette iken dokunulmazlıklar kaldırılsın derler iktidar olunca hiç duymazlar:)

Fakat ben dokunulmazlıklarını kaldırılmasını günümüz türkiyesinde karşıyım.

Türkiyede yargı hukuk dışına çıkmaktadır sürekli.

Bu sebeple dokunulmazlıklar kaldırılırsa bazı partilerin milletvekilleri emin olun perişan edilir, her gün birisini keyfi olarak mahkemeye çıkarırlar vs.vs.

Hatırlayın merve kavakcı olayını, dgm savcısı mete yüksel gece yarısı evini basmıştı!

Türkiye hukuk devleti olursa o zaman dokunulmazlıklar kaldırılmalıdır ama daha önce mümkün değil.

TYH 07-08-2010 18:48

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 766712)
Doğru o konuda da muhalefette iken dokunulmazlıklar kaldırılsın derler iktidar olunca hiç duymazlar:)

Fakat ben dokunulmazlıklarını kaldırılmasını günümüz türkiyesinde karşıyım.

Türkiyede yargı hukuk dışına çıkmaktadır sürekli.

Bu sebeple dokunulmazlıklar kaldırılırsa bazı partilerin milletvekilleri emin olun perişan edilir, her gün birisini keyfi olarak mahkemeye çıkarırlar vs.vs.

Hatırlayın merve kavakcı olayını, dgm savcısı mete yüksel gece yarısı evini basmıştı!

Türkiye hukuk devleti olursa o zaman dokunulmazlıklar kaldırılmalıdır ama daha önce mümkün değil.

Hukuk devleti mi?Alternatif bir gelecekten bahsediyoruz galiba :|

redyellow 07-08-2010 18:55

Alıntı:

TYH Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 766717)
Hukuk devleti mi?Alternatif bir gelecekten bahsediyoruz galiba :|

evet tabiki gelecektek bahsediyoruz, geçmişte ve şu an türkiye bir hukuk devleti değildir.

Yargı siyasallaşmıştır yargı ıslah olmadan türkiye hukuk devleti olamaz.

TYH 07-08-2010 18:58

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 766724)
evet tabiki gelecektek bahsediyoruz, geçmişte ve şu an türkiye bir hukuk devleti değildir.

Yargı siyasallaşmıştır yargı ıslah olmadan türkiye hukuk devleti olamaz.

Onu diyorum abi bende,ama hangi gelecekte yani chp nin iktidar olacağına da inanılıyor gelecekte :) Sanmıyorum ne yazıkki,ama bu bahaneyle de bu düzenlemelerden kaçmak saçma.Şu an hukuğu adam edicez diyenler üyeleri biz seçip yerleştirelim yargıya diyor bu ne kadar doğru ki..

redyellow 07-08-2010 19:13

Alıntı:

TYH Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 766729)
Onu diyorum abi bende,ama hangi gelecekte yani chp nin iktidar olacağına da inanılıyor gelecekte :) Sanmıyorum ne yazıkki,ama bu bahaneyle de bu düzenlemelerden kaçmak saçma.Şu an hukuğu adam edicez diyenler üyeleri biz seçip yerleştirelim yargıya diyor bu ne kadar doğru ki..

o zaman bi darbe beklemekten başka çaremiz yok:)

TYH 07-08-2010 19:56

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 766734)
o zaman bi darbe beklemekten başka çaremiz yok:)

redyellow darbeci çıktı.

:)

unnamed 07-08-2010 20:15

bu işleri yemezler cehepe....
etrokemal geçemeyeceğinden mi korkuyor yoksa?
bu işleri bırakın, memlekete adam akıllı hizmet yapında, barajdan korkunuz olmasın...

Terennüm 07-08-2010 20:56

yüzde 10luk baraj adil bir uygulama olmadığı aşikar lakin şuan adaletten ziyade istikrar gerekli olduğundan yüzde 10 devam edilmesi ülkenin geleceği açısından önemlidir...

All times are GMT +3. The time now is 02:15.