Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Dini Konular (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=219)
-   -   Camilere Sandalye Dolduruyorlar! (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=132552)

Fırat 07-20-2010 22:59

Kübra hanım hangi alimden alıntı yaptınız?

Fırat 07-20-2010 23:12

Bu alimde kim böyle ben öyle herkesten kabul etmem doğru olsa bile.. İbni ömer, Ebu hureyre, gibi sahabeler işin içinde hiç yok. Sıradan bir kitaptan alıntı gibi geldi neyse..

Fırat 07-20-2010 23:24

Alıntı:

_kübra_ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 771934)
Eğer içiniz rahat edicekse sahabelerle örnek verırım efendim siz yeterki isteyin:)

Yok merak ettiklerimi ben kendi kitaplarımdan bulurum..

Sukût-u_Hayal 07-20-2010 23:26

Alıntı:

Fırat Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 771936)
Yok merak ettiklerimi ben kendi kitaplarımdan bulurum..

Arada başka kaynaklardan da faydalanmak gerekir ... :)

Fırat 07-20-2010 23:29

Alıntı:

Sukût-u_Hayal Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 771938)
Arada başka kaynaklardan da faydalanmak gerekir ... :)

Sabit fikirliyim bu konuda yeni yetme alimlerin konuları yorumlamalarını sevmem..

ZÜMRA 07-20-2010 23:41

Alıntı:

Fırat Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 771940)
Sabit fikirliyim bu konuda yeni yetme alimlerin konuları yorumlamalarını sevmem..

yeni yetme demeden önce hakkında fikir edinmen gerekir tabi herkeze nasip olmaz tanıyabilmek anlıyabilmek ve kabul edebilmek ..
doğruyu yanlışı kafamıza göre atıp tutamayız ve inanmak istediklerimizede inanarak imanımızdan oluruz ALLAH korusun seninde karşı çıkmana hiç şaşırmam yeni yetme demenden anlaşılıyo herşey zaten.
buyüzden bu kadar şanslıyız arkadaşlarım kıymetini bilelim inş.

Fırat 07-20-2010 23:44

Alıntı:

sal_ha Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 771951)
yeni yetme demeden önce hakkında fikir edinmen gerekir tabi herkeze nasip olmaz tanıyabilmek anlıyabilmek ve kabul edebilmek ..
doğruyu yanlışı kafamıza göre atıp tutamayız ve inanmak istediklerimizede inanarak imanımızdan oluruz allah korusun seninde karşı çıkmana hiç şaşırmam yeni yetme demenden anlaşılıyo herşey zaten.

Onlar kendini savunmayacak kadar acizmi ki onları kalkıp savunuyorsun? Size ne oluyor? Zamane alimlerini sevmiyorum ve güvenmiyorum bana sahabe yeterde artar..

ZÜMRA 07-20-2010 23:48

Alıntı:

Fırat Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 771953)
Onlar kendini savunmayacak kadar acizmi ki onları kalkıp savunuyorsun? Size ne oluyor? Zamane alimlerini sevmiyorum ve güvenmiyorum bana sahabe yeterde artar..

savunmuyorum sadece herkes istediğine inanmakta serbest doğru veya yanlış senin sözün ters geldi sadce yeni yetme demen yoksa beni ilgilendirmiyo senin ne düşündüğün.

Fırat 07-20-2010 23:50

Israr etmeyin dedim laftan anlayın. Sahih hadis kitapları dışında kabul etmem. Kaynak ordan ama neden doğdu bir sahabe orda bir söz söylemiyor sadece metin ve resim vermişsiniz..

unnamed 07-21-2010 01:09

Alıntı:

sal_ha Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 771951)
doğruyu yanlışı kafamıza göre atıp tutamayız ve inanmak istediklerimizede inanarak imanımızdan oluruz ALLAH korusun seninde karşı çıkmana hiç şaşırmam yeni yetme demenden anlaşılıyo herşey zaten.

senin bu yorumun üstüne insanın kabul edesi gelmiyor...
buyur tanıt o zaman...
adam tanımıyorsa güzel bir üslupla tanıtırsın....
neyse...
Kübra hanım güzel bir açıklama olmuş, doğru olanıda budur...
ah birde bilinçsiz müslümanlara anlatabilsek..

All times are GMT +3. The time now is 06:43.