Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Kürt Kültürü (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=464)
-   -   Cizira 1992 newruz olaylarından görüntüler ... (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=132654)

TYH 07-21-2010 20:06

Yahu sen ne biçim adamsın sırf akpartili tanıttın kendini diye kimse bu adamı burada tutmak zorunda değil kürtçünün önde gideni,iki yüzlü bir herif bu.Geçen ay pkk-apo yandaşı bir sayfadan gene koymuştun buraya "işte tc askerinin gerçek yüzü" diye,klavuzu karga olanın burnu tezekten çıkmazmış.Bu videoya da bak kırmızı pankartta pkk yazıyor.Hayatımda 1-2 kürt arkadaşım oldu onlarla da tartışmasını bile yapmayız ama artık merak ediyorum pkkcı olmayan kürtlerde mi senin gibi?Böyle dost yaklaşıp sinsi sinsi devlet düşmanlığı nedir anlamadım ki..

İntifada 07-21-2010 20:14

Alıntı:

TYH Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 772369)
Yahu sen ne biçim adamsın sırf akpartili tanıttın kendini diye kimse bu adamı burada tutmak zorunda değil kürtçünün önde gideni,iki yüzlü bir herif bu.Geçen ay pkk-apo yandaşı bir sayfadan gene koymuştun buraya "işte tc askerinin gerçek yüzü" diye,klavuzu karga olanın burnu tezekten çıkmazmış.Bu videoya da bak kırmızı pankartta pkk yazıyor.Hayatımda 1-2 kürt arkadaşım oldu onlarla da tartışmasını bile yapmayız ama artık merak ediyorum pkkcı olmayan kürtlerde mi senin gibi?Böyle dost yaklaşıp sinsi sinsi devlet düşmanlığı nedir anlamadım ki..

Yahu ne kadar dar çerçeveden bakıyorsunuz olaya...
Zaten o insanların eline apo bayrakları almasının sebebi devletin uyguladığı bu faşizm yüzündendir...
Türkiye CUmhuriyeti kurulduğu ilk günden beri ülkedeki dindar insanlara ve saf ırkı türk olmayanlara karşı bir şiddet ve yıldırma politikası sergilemiştir...

manifesto 07-21-2010 20:34

Furkan Kardeş kantarın topuzunu bazan fena kaçırıyorsun
Elinde PKK çaputu Apo posteri dilince pkk sloganı
Bu mu Kürtlerin haklarının iadesi için çalışma..

PKK neden bitmiyor dersen bunu bize değil pkk lıların kendilerine sor

MESELA Son 4 aydır PKK niye azdı,onu sor kendine
Ve Kürt sorununu konuşurken PKK yı dahil etme

Türkler ne yaptı 4 ay önce de
Şimdi karakolları basıyorlar mayınlarla şehitler veriyoruz
Kürt köylerini mi yaktın
Kürt kadınlarına tecavüz mü yaptı asker
Yada başka ne yanlış yaptı?
Ne değişti de 4 aydır YAMYAMLAR gibi saldırıyorlar

Bu yüzden bu KÖKÜ dışarıda örgüte bizi bulaştırma
Bak KÜRT KÜLTÜRÜ demişsin açtığın kno PKK konusu

İntifada 07-21-2010 21:23

Yahu siz hala anlamıyormusunuz furkanın bunları paylaşmasındaki sebebi...
Bu devlet yıllarca kürt kardeşlerimize hiç güler yüzünü göstermedi...
Kürtçe konuşmak yasaklandı,kürtçe konuşanlar işkencelerden geçirildi...
Kürt ırkı diye bir ırk yok dediler varsada oda sadece türklere itaat etmek zorunda dediler...
Bölgeye yamyam gibi özel harekatçılar yolladılar jitemleri saldılar halka hep şiddet uyguladılar...
Hapishanelerde dışkı yedirdiler...
Pkkyı doğuran doyuran ve yönlendirenle oradaki halka ateş emri veren aynı odaktır...
Onlar yaptıkları bu zulüm politikasıyla bazı kürtlere tek seçenek pkk olabilir izlenimi verdi...
Bu zulümlerdir pkkyı güçlendiren uyanın artık...

Hüdaverdi 07-21-2010 22:56

Bunlara yer verileceğine pkk ilk ortaya çıktığından itibaren kürtlere yaptığı baskıyı,şiddeti,ölümleri,dağa kaçırmaları gözler önüne serilsin.
Bu tür videolar pkk sitelerinde bulunuyor propaganda amaçlı olarak.Zamanında neler yapıldığını biliyoruz,bildiğimiz halde tekrar tekrar bu tür paylaşımların yapılması yanlış.
Kimse demiyor ''böyle olaylar olmadı'' diye,oldu,pkk bundan nemalandı,pkkyla iş birliği içerisinde yürütüldü bu tip olaylar.

Ama günümüze bakıyoruz aynı şiddet eylemleri,aynı sözde ayaklanmalar devam ediyor,ortada jitem mi var ? Özel harekat mı var ? Çoğu bitti gitti,bir olay olsa anında basında zaten yer buluyor.

Kötü şeyleri anmak yerine,olumlu şeyleri anmakta fayda var.Bu videoyu izleyen birisinin kürtçü takılmaması elde değil.Ben kürt olsam,bu videoyu paylaşmak yerine,Şırnak-Mardin sınırında bulunan Turgutlu köyü sakinlerinin,Turgutlu karakolu askeriyle birlikte yaptığı maçın videosunu paylaşırım,artık hereyin eskisi gibi olmadığı mesajı veririm.Çıkıp bu videoyu faceye koyup oradaki hatunun delikanlı gibi davranmasına bakarak 'berivan' demem ona.

Bende çıkıp kürt faşistlerin Ak Deniz üniversitesinde ağaçları söküp odalara dalıp kız öğrencileri bağırta çağırta nasıl dövdükleri videosunu koyarım,karşılıklı restleşiriz.Bu döneme rağmen hala bu tür düşünce varsa,bu suçu artık o dönemde halka eziyet edenlerde değil,kürtçülük yapanlarda aramak lazım.

Bugün hiç bir kürt 'dilimi konuşamıyorum' diyemez,düğünlerde kendi yerel şarkımı söyleyemiyorum diyemez,haklarım gasp ediliyor diyemez,seçme seçilme hakkım yok diyemez.Diyorsa kancıktır kendisi.

Bu video kürt faşitçiliği körükleyeceği gibi,türk faşistliğinide körükleyecektir.Ben şahsen izlediğimde oradakilerin başına ne gelse yeridir diye düşündüm.Çünkü hak aramak silahla olmaz.Hak aranmak silahla olsaydı bugün ülkenin bir çok etnik ve dini grup silahlanırdı.Günümüzde hala müslümanlar gözaltına alınıyor,tvler bunu göstermiyor,bu kişilerde silahlanıp bombalı eylem yapsın o zaman,hakları değil midir?

Hepimiz siyonistlerin yaptıklarına bela okuyoruz,2. dünya savaşıylailgili filmleri izleyip hallerine ağlıcak mıyız ? Yoksa şuan ki yaptıklarına mı kızıcaz ? Her ikisi birlikte olmaz.Dün dünde kaldı değiştirmek zordur,düne bakıp ders çıkartıp önümüze bakmalıyız ki bu tür hadiseler bir daha yaşanmasın.

İntifada 07-21-2010 23:17

Alıntı:

Bunlara yer verileceğine pkk ilk ortaya çıktığından itibaren kürtlere yaptığı baskıyı,şiddeti,ölümleri,dağa kaçırmaları gözler önüne serilsin.
Bu tür videolar pkk sitelerinde bulunuyor propaganda amaçlı olarak.Zamanında neler yapıldığını biliyoruz,bildiğimiz halde tekrar tekrar bu tür paylaşımların yapılması yanlış.
Kimse demiyor ''böyle olaylar olmadı'' diye,oldu,pkk bundan nemalandı,pkkyla iş birliği içerisinde yürütüldü bu tip olaylar.
e bende furkanda bunu söylüyoruz zaten...
bu şerefsizler müslüman kürt halkını ermeni pkknin kollarına terk ettiler...

ALmi´ 07-21-2010 23:17

Ya kusura bakmayın ama eğer yanlış görmediysem ellerinde pkk bayrakları ile zafer işareti yapanları gördüm videoda. Kısaca bugün pkk lehine propaganda yapanların yaptıklarını yapıyorlardı. E peki bunların yürüyüşüne neden izin verilsin ki ?
Garip geldi bu video ve Furkan' ın özellikle bu video için ''Pkk neden bitmiyor diyenlere'' demesi..

ALmi´ 07-21-2010 23:21

Arkadaşların yorumlarını şimdi okudum. Demek ki yanlış olan benim gördüklerim değil , videodakiler ve hemen altına yapılan yorum..

ALmi´ 07-21-2010 23:30

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 772384)
Bu zulümlerdir pkkyı güçlendiren uyanın artık...

Belki bir yerde doğrudur bu söylediğin. Fakat açık açık pkk propagandası yapanlara da devlet 'hadi buyrun yapın eyleminizi bağıra çağıra' deyip izin vermez. Var mı böyle saçma bir şey ?

Zamanında Kürtlere yapılan yanlışlıkların ne denli büyük oldugunu zaten söylememe gerek yok. Ama şu videoda izlediklerim içimi acıtsa da keşke böyle olmasaydı dedirtse de yine de o an verilen tepki yanlış değil. Olması gereken bir tepkiydi.

Bence ''terör neden bitmiyor'' diye örnek verecek başka videolar konması gerekliydi şuan buraya , bu video değil..

manifesto 07-22-2010 01:35

Alıntı:

Bölgeye yamyam gibi özel harekatçılar yolladılar jitemleri saldılar halka hep şiddet uyguladılar...
Hapishanelerde dışkı yedirdiler...
Akıncı bizler neler yaşandığını biliyoruz..
Sen 10 yıl önce bana sövmüştün diyip bugün adamın evini bassan sana deli derler
O günler geçti
Ve Erdoğan belkide birçok devletin yapmayacağı atmayacağı adımları attı
Dağda terörist olduğu bilinen insanları dahi haburdan ADAM gibi girmelerini seyretti
Ne yaptılar sonra?

PKK nın mazereti yok bunu anlamak gerek..Newruz kutlamak APO posteri açıp PKK çaputu sallamak değildir.Bunu anlamak gerek..orada azınlık bir grup var sürekli bunu yapan..
Hiç kusura bakılmasın PKK şansını kaybetti..Tek bir çapulcusuna dahi bundan sonra acıma söz konusu değil..Ben nekadar YAMYAM gebertirilirse okadar sevinirim artık..

Ha Kürt sorunu mu anadilde eğitim mi Kürtçe neşriyat mı..
Bunlar ADAMLAR ile konuşur hallederiz..YAMYAMLAR ile konuşulacak bir şey kalmadı

All times are GMT +3. The time now is 07:23.