Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   3 ile büyükşehir müjdesi (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=135005)

İntifada 08-20-2010 15:54

güngören il olsun :)

redyellow 08-20-2010 15:55

Alıntı:

M--U--R--A--T Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 787872)
ben de öyle sanıyordum. hatta bu yüzden Urfalı biriyle iddiaya bile girmiştim ;D

çünkü Urfalı arkadaşa değil de gözümün gördüğüne inandım. Urfadan geçerken trafik lambaları olsun belediyenin astırdığı pankartlar olsun altlarında her zaman Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi diye yazar. Ben nerden bileyim belediyenin yalan söylediğini ;D

çok hararetli bir tartışmaya girmiştik Urfalı arkadaşla. Urfalıyım benden iyi mi bilecen demişti? Adam doğru söylüyormuş, Urfa büyükşehir değilmiş.

Yalnız bu üç şehirden büyükşehir olmayı en çok Urfa hakediyor. Malatyanın tabela nüfusu 380 bin. büyükşehir olmak için 500 bin sınırı yok muydu? Denizlide çok büyük değil. nasıl büyükşehir olacaklar anlamadım. Urfanın tabela nüfusu yanlış hatırlamıyorsam 460 veya 480 bindi. bileğinin hakkıyla aldı büyükşehiri.

daha önce de gündeme gelmişti sanırım ordan aklımızda kalmış urfanın büyükşehir olması.

Gönülden 08-20-2010 16:01

Alıntı:

Merkez Toplam Nüfus .......: 454.272 (2007 Genel Nüfus Sayımı'na göre)

Merkez Şehir Nüfusu .......: 383.185 (2007 Genel Nüfus Sayımı'na göre)

Merkez Köy Nüfusu .........: 71.087 (2007 Genel Nüfus Sayımı'na göre)

Tek sorun tabela değiştirmek olsun :) güzel Malatyam hak ediyor....büyükşehir olmak için şuandaki merkez nüfus 750 000...ama bakan böyle bir açıklama yaptığına göre yasada gerekli değişiklik yapılacağı kanısındayım...

Beylerbeyi 08-20-2010 16:09

Alıntı:

Gönülden Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 787912)
Tek sorun tabela değiştirmek olsun :) güzel Malatyam hak ediyor....büyükşehir olmak için şuandaki merkez nüfus 750 000...ama bakan böyle bir açıklama yaptığına göre yasada gerekli değişiklik yapılacağı kanısındayım...

işte malatyanın nüfusu 380 bin oluyor. demekki tabela asıldıktan sonra 3 bin artış olmuş :)

merkez köyler merkezin tabela nüfusuna eklenmiyor. merkeze bağlı olan ama merkeze 10 km uzaklıkta bir köyü merkez nüfusa eklemek zaten saçma olur. yani malatya merkezde şuan 383 bin kişi yaşıyor :)

valla Batman için de merkez nüfusu 500 binin üzerinde diyorlar. ama gerçek nüfusu, yani tabela nüfusu 313 bib. siirtliler biz 200 bin varız diyorlar ama 120 binler. diyarbakırlılar merkez nüfus 1 milyonun üstünde der ama gerçekte 835 bin.

kendi ilimizin nüfusunu arttırmaktan büyük zevk alıyoruz ama gerçekler ortada ;D

bu arada malatyayı çok seviyorum. altın kayısı otelini az ziyaret etmedim (: kernek de az yemek yemedik. mışmış fuarına az katılmadık. çok güzel ve oturmuş bir şehir.Malatyaspor küme düşünce Batman'da yas ilan edilmişti ;D batmanın bi tek malatyasporla oynadığı maçlarında kavga, küfür olmazdı. bağrımıza basar, tribünlere çağırır, biz yenilince de alkışlardık :)

Özgür Çağrı 08-20-2010 16:14

Yav merkez nufusun 750 bin olmasıyla ilgisi yoktur. Kocaelinin merkez ilçesi izmit onun nufusuda yaklaşık 300 bin kadardır. eee Kocaeli nasıl büyükşehir oldu :hihi2: Toplam genel nufusuda 12 ilçesiyle birlikte 1 bucuk milyon civarı.

Gönülden 08-20-2010 16:18

Tamam 383 000 olsun 3 bin az mı :w: koskoca bakan büyükşehir yapacağız demiş bırakta sevinelim Murat kardeşim :) gerekirse İstanbuldaki Malatyalılar Malatyaya hücum eder nüfusta tavan yaparız :)

Malatyam güzeldir...ama o mışmış şenliğine ömrümde 1 kez katıldım ya :) maşallah siz bizden çok iştirak etmişsiniz ;1

All times are GMT +3. The time now is 10:44.