Beylerbeyi |
09-14-2010 22:34 |
Güneyde Iraklı Araplar, batıda Suriyeli Araplar, doğuda İran ve kuzeyinde Türklerden yıllarca hiçbir yakınlık görmeyen, bu ülkelerde insanlar tarafından sürekli horlanan, aşağılanan Kurdistan bölgesi, kendisine kucak açmaya çalışan ABD ve İsraille yakın ilişkiler kurmasında tek suçlu olarak görülebilir mi? Bizim hiç mi suçumuz yok? neden Kürtler her zaman dışlandı? Kürtler değil miydi ümmet için çabalayan? kendimizi demokratik bir ülke olarak görüyoruz yalnız 17 milyon Kürdün yaşadığı ülkemizde daha iki yıl önce ancak Kürtçe TV kurulmasına izin verildi. Oysa Kurdistanda Türkmenler 24 saat Türkçe yayın yapan Türkmeneli TV yi Kurdistanın kalbinden Türkmen vatandaşlarına rahatlıkla ulaştırabiliyor. üstelik bunu yıllardır yapıyorlar. izleyenleriniz vardır heralde. ayrıca Türkçe eğitim veren okullar yine Kurdistan'da mevcut. insanlar çok rahatlıkla Türkçe öğrenip Türkçe öğretebiliyorlar. Bir iş olduğu zaman ilk başta ihaleyi Türklere veriyorlar. Biraz araştırırsanız Türk firmalarının Kurdistan'da sayısız ihaleyi aldığını, oradaki özerk hükümetin Türklere iş vermekten, Türklere para kazandırmaktan hiç gocunmadığını aksine Türklerle her alanda işbirliğine gitmeye çalıştıklarını görebilirsiniz. Yok efendim o topraklarda ABD ve İsrailin oyunları var diyerek orayı lanetli topraklar olarak görüp sıcak ilişki kurmayarak ülkemize hiçbir şey kazandıramayız. belki de biz ve araplar gerekli sıcaklığı, desteği verseydik, bu insanları 2.kalite insanlar olarak görmeseydik ben çok eminim ki onlar bize çok daha fazla sıcaklığı, yakınlığı gösterecektiler. biz ve araplar ne yaptık? saddam orada biz de türkiyede onbinlerce Kürdü katlettik. halepçe'de atılan kimyasal bomba 5 bin Kürdün hayatına mal oldu, yüreğimiz hala yanıyor. batı orayı düşünüyor, kürtleri kolluyor diyerek sahneden çekilmemeliyiz. bu konuda Ahmet Davutoğlunun girişimleri çok olumludur. kimyasal atacak kadar canileşeceğimize sıcak ilişkiler geliştirip Kurdistanı abd ve israile mahkum etmemek ümmet için çok daha hayırlı olacaktır. aldığımız duyumlara göre kurdistanda İran'ın çok ciddi etkisi oluşmuş. iran olsun biz olalım araplar olsun kurdistanı yalnız bırakmamalı; kurdistanı batılılara özellikle abd ve israile yem etmemeliyiz..
|