Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Gençlik Fikir Akımı (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=224)
-   -   Cami'lerden 24 saat sıcak su aksın (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=140902)

Menderesay 11-14-2010 18:15

Alıntı:

El Emin Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 831565)
Kolaylaştırın Zorlaştırmayın hadisine binaen olaya bakarsak güzel fikir gerçekleştirilebilir.
Soğuk suyla abdest konusunda ibrahim abiye katılıyorum.:)

Allah razı olsun...

Mavera 11-14-2010 18:19

namazda gözü olmayanin ezanda kulagimi olacak.. degil sicak su sauna yapsaniz gözünde namaz olmayan gelmez..

Menderesay 11-14-2010 18:22

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 831569)
namazda gözü olmayanin ezanda kulagimi olacak.. degil sicak su sauna yapsaniz gözünde namaz olmayan gelmez..

nerden biliyorsunuz?

mesela kolaylaştırmak değilmi?

Mavera 11-14-2010 18:39

Alıntı:

Menderesay Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 831570)
nerden biliyorsunuz?

mesela kolaylaştırmak değilmi?

neyi kolaylastiriyorsun iki dakika soguk suyla abdest almaktan irenen birine sicak su yapsan ne olur yapmasan..
camiilerin daha önemli sorunlari varken sicak su teferruatinda teferruatidir daha bir cok köyde camii yokken, olanlarda kadro yokken, kadro olandada isinma, alan darligi, sadirvan, cenaze yikama yerleri gibi sorun varken sicak su olmasada olur!..

El Emin 11-14-2010 18:43

Açıkçası ben namaz kılmanın kıyısına köşesine gelmiş fakat kış olması hasebiyle soğuk sudan ürküp düşüncesine hemen rest çekenleri gördüm.Yani temel mesele temel sorun değil fakat buda yol üstündeki bir taştır.Onuda kaldırmak önemlidir.

Birde olaya bence sadece bu açıdan bakmamalı.Hastası,Yaşlısı var.Onlar için yaptırılmalı.

Menderesay 11-14-2010 18:58

Alıntı:

El Emin Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 831576)
Açıkçası ben namaz kılmanın kıyısına köşesine gelmiş fakat kış olması hasebiyle soğuk sudan ürküp düşüncesine hemen rest çekenleri gördüm.Yani temel mesele temel sorun değil fakat buda yol üstündeki bir taştır.Onuda kaldırmak önemlidir.

Birde olaya bence sadece bu açıdan bakmamalı.Hastası,Yaşlısı var.Onlar için yaptırılmalı.

Evet Hastalar ve Yaşlılar için...

El Emin 11-14-2010 19:05

Ahmet abi söylediklerine katılıyorum.O konularda bir çok sıkıntımız var kısa sürede çözeriz inşaALLAH.

Menderesay 11-15-2010 20:01

insAllah

Delilin NuR 11-15-2010 22:45

Sıcak su biraz lükse kaçsada olmayacak bir şey değil...
Ama ondan önce her camide bayan abdest alma yeri yapılsın ... :)

keskinmetal 11-15-2010 23:29

ondan önce ne eksiklikler var kardeş
mesala bayanların giriş ve çıkışları ayrı olsa
bayanlara ayrılan lavabolar artırılsa
bayanlar için addets alacak yerler ayrı yapılsa
türkiyede öyle bir cami yapılışı varki sanki camiler hep biz erkekler için ibadet yeri gibi
aslında bayanlarında burada hakkı var değilmi
konuya başka açıdan bakmak niçin aklımıza gelmiyor
zaten namazını kılan bir şekilde abdesttini alıyor
dikkatinizi çektimi bilmem ama her camide bir gusül abdestti almak için
bir yerler ayrılmış bu yerler küçükde olsa var madem sıcak su isteniyorsa en azından orda olsun arkadaşımında gönlü hoş olsun diyelim
selam ve saygılar

All times are GMT +3. The time now is 20:16.