Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Siyaset (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=260)
-   -   Numan Kurtulmuş : İnsan hem sosyalist hem müslüman neden olmasın ? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=141470)

El Emin 11-27-2010 16:00

Alıntı:

Aslan47 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 836064)
Biz chp ve bdp deki müslümanları doğru yerde durmaları için sürekli ikaz ederken,numan hoca bizim buradaki bazı imamlar gibi korkularından veya menfaatlaerinden dolayı bdp li olmaya fetva veriyor...
Belki numan hoca'da onları yanına çekmeye çalışıyor...

Bence o şekilde bakmamak gerekir.İmanlıyla İmana herkes hizmet eder.
İmansızla İmana herkes hizmet edemez.

EZEL 11-27-2010 16:03

Sen yakında müslüman faizde yer dersin ..

Aslan47 11-27-2010 16:08

Alıntı:

EZEL Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 836074)
Sen yakında müslüman faizde yer dersin ..

Ne yani müslüman günahkar olamaz mı
yer tabi
yok mu yiyen...
Hadis
"İnsanların başına bir zaman gelecek ki, onlardan faiz yemeyen kalmayacak, yemese bile tozu onlara bulaşacaktır"

EZEL 11-27-2010 16:11

Alıntı:

Aslan47 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 836075)
yer tabi
yok mu yiyen...
Hadis
"İnsanların başına bir zaman gelecek ki, onlardan faiz yemeyen kalmayacak, yemese bile tozu onlara bulaşacaktır"

Müslüman günah işlerse tevbe eder ama bir müslüman günah mübahtır diyemez ..

unnamed 11-27-2010 16:39

Alıntı:

Aslan47 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 836075)
yer tabi
yok mu yiyen...
Hadis

bu nasıl bir açıklama şimdi...
ne yani bu hadise dayanarak faizmi yiyelim...
saçmalamayın arkadaşlar...

Aslan47 11-27-2010 17:22

ye demiyoruz yiyebilir. yani yiyen müslüman değildir diyemezsin...

Özgür Çağrı 11-27-2010 22:14

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 835978)
aksam numan hocayi dinledim cok yerinde söylemler kullandi cok yapici bir muhalefet yapacaklarini belirtiyor..
acikcasi numan hocanin siyasi tarzi hosuma gidiyor onu partimizde görmek isterim..

Şimdiden kopmalar başladı yav ak partiden özgürlükler konusunda ümidini kesen sol islamcılar has partiye doğru kaymaya başladı. Ben çevremde ilk hissettiğim zaman fazla önemsememiştim ama bu giderek çoğalıyor. 2011'de bir tehlike yok fakat 2015'de sanırım numan hoca başbakan olacak gibi görünüyor. Benim şu anki durumda öngörüm bu ..'

Mavera 11-27-2010 22:17

Alıntı:

Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 836157)
Şimdiden kopmalar başladı yav ak partiden özgürlükler konusunda ümidini kesen sol islamcılar has partiye doğru kaymaya başladı. Ben çevremde ilk hissettiğim zaman fazla önemsememiştim ama bu giderek çoğalıyor. 2011'de bir tehlike yok fakat 2015'de sanırım numan hoca başbakan olacak gibi görünüyor. Benim şu anki durumda öngörüm bu ..'

bu cok ama cok normaldir siyasetin dogasi budur hic bir parti ilelebet iktidar kalacak diye bir kaide yoktur..
kendi adima ak parti olmasaydi ilk oy verecegim insan numan kurtumustur cünkü sahsini, siyaset tarzini, söylemlerini begeniyorum..
ama benim icin siyasette tayyib erdogan gercegi vardir oda bir sonraki dönem aday olmayacagini acikladi onun aday olmadigi bir secimde numan hocanin ön plana cikmasini yadsimam..

unnamed 11-27-2010 22:22

İbnu Mes'ud (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) ribâyı (fâizi) yiyene de, yedirene de lânet etti."

Müslim, Müsâkât 25, (1579); Ebu Dâvud, Büyû 4, (3333); Tirmizî, Büyû 2, (1206); İbnu Mâce, Ticârât 58, (2277).

- Hz. Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Mirac gecesi, bir kavme uğradım ki, karınları evler gibi iri idi. Bu karınların içi yılanlarla dolu idi ve yılanlar dışardan gözüküyorlardı. Ben: "Ey Cibril bunlar kimlerdir?"diye sordum. "Bunlar faiz yiyenler!" dedi."

Hz. Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resulullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Faiz yetrniş çeşit günaha sebeptir. En hafifi kişinin anasıyla zina yapması gibidir."

- Ebu Cuheyfe radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm kan mukabilinde alınan semenden, köpek semeninden, fuhuş kazancından men etti. Dövme yapanı, dövme yaptıranı, faiz yiyeni, faiz yedireni ve musavvirleri lanetledi."

Buhari, Büyü' 113, 25, Talâk, Libas 86, 96; Ebu Davud, Büyü' 65, (3483).

herhalde bunlar yeterli olur....
hala faiz yiyen dinden mi çıkar sorusuna...

mehmetakif24 11-27-2010 22:34

islamyetin yanına başka bir akım gelirse islamiyet oradan uzaklaşır..

türk-islam ılımlı-islam şimdilerde sosyalist islam peydahlandı hayırlısı bakalım..

All times are GMT +3. The time now is 02:57.