Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Tartışıyorum (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=121)
-   -   peygamberimizin zenginlere savaş açtıgı dogrumu (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=143362)

Terennüm 01-17-2011 19:03

Alıntı:

xfce Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 848399)
bugun arkdaşımla sohbet ediyorduk kendisi benden din konusunda daha bilgili.
dediki peygamberin zamanında .
peygamber ozamnın zenginlerinin mallarına zorla el koymus hatta savaş yapmıs bu dogrumu?

kardeşim bu bahsettiğin olay milli şef döneminde olmuştur..varlık vergisi denilen şey...arkadaşının peygamberi inönümü once onu sor...benim peygamderimin böyle bir yaptırımı yok...

EvrenBilimci 01-17-2011 19:05

Alıntı:

Adem Etyemez Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 848555)
kardeşim bu bahsettiğin olay milli şef döneminde olmuştur..varlık vergisi denilen şey...arkadaşının peygamberi inönümü once onu sor...benim peygamderimin böyle bir yaptırımı yok...

Evet zengınlerin anası ağladı o kanunla ancak.
Bugun işler daha iyiye gıdıyor zengın artık pırlantadan vergi alınmadıgı için daha rahat yasıyormus.

unnamed 01-17-2011 19:09

ben bu herife diyecek bir laf bulamıyorum..
o kutlu insan kendine taş atanlara rahmet duası etmişken zengine nasıl savaş açar...
silin şu salak saçma konuyu ya...
3 senedir bu forumdayım küfür etmedim senin yüzünden edecem en sonunda...

İntifada 01-17-2011 19:10

Alıntı:

EvrenBilimci Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 848557)
Evet zengınlerin anası ağladı o kanunla ancak.
Bugun işler daha iyiye gıdıyor zengın artık pırlantadan vergi alınmadıgı için daha rahat yasıyormus.

koç?
hakko?
bunlarında anası ağladı mı?

madem çok servet düşmanıydı hindistan müslümanlarının parasıyla kurulmuş türkiye iş bankasının yüzde 28i onun dönemindede chp ye aitti neden bunun için birşey yapmadı?

xfce 01-17-2011 19:25

konu dışı mesajları silin

Kadızâde Rûmi 01-17-2011 19:58

Konu aslında kısmen doğru fakat çarpıtılmış. Bilindiği üzere yahudiler dünyadaki en fazla para, mal, mülk sahibi olan kişilerin başında gelir. Hitler'in bile Yahudilerden nefret etmesindeki en büyük unsur, Yahudilerin kimseyle paylaşmadıkları serveti olmuştur.

Malum olduğu üzere yahudiler bizim dinimizde lanetlenmiştir. En çok onlarla mücadele ettik. Peygamberimiz de yahudilerle çok mücadele etti. Şimdi buradan yola çıkıp, "Peygamberimiz zenginlerle mücadele etti." demek, saptırmadır, art niyetliliktir. Yahudiler dışında peygamberimizin mücadelelerinde zengin-fakir ayrımı yapmak imkansızdır. Verilebilecek tüm örneklerde karşınıza ya yahudi ya yahudi kökenli biri çıkar.

Peygamberimizin bu zengin yahudilerle mücadele etme sebebi bellidir. Bunu farklı yerlere çekmek doğru olmaz.

xfce 01-17-2011 20:30

Alıntı:

Kadızâde Rûmi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 848581)
Konu aslında kısmen doğru fakat çarpıtılmış. Bilindiği üzere yahudiler dünyadaki en fazla para, mal, mülk sahibi olan kişilerin başında gelir. Hitler'in bile Yahudilerden nefret etmesindeki en büyük unsur, Yahudilerin kimseyle paylaşmadıkları serveti olmuştur.

Malum olduğu üzere yahudiler bizim dinimizde lanetlenmiştir. En çok onlarla mücadele ettik. Peygamberimiz de yahudilerle çok mücadele etti. Şimdi buradan yola çıkıp, "Peygamberimiz zenginlerle mücadele etti." demek, saptırmadır, art niyetliliktir. Yahudiler dışında peygamberimizin mücadelelerinde zengin-fakir ayrımı yapmak imkansızdır. Verilebilecek tüm örneklerde karşınıza ya yahudi ya yahudi kökenli biri çıkar.

Peygamberimizin bu zengin yahudilerle mücadele etme sebebi bellidir. Bunu farklı yerlere çekmek doğru olmaz.

yani diyorsunki yahudilerin servetini ellerinden aldı ama musluman zenginlerin servetine dokunmadı oylemi?

Kadızâde Rûmi 01-17-2011 22:14

Alıntı:

xfce Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 848597)
yani diyorsunki yahudilerin servetini ellerinden aldı ama musluman zenginlerin servetine dokunmadı oylemi?

Konuyu günümüze uyarlayacak olursak, biz bugün Filistin'i koruyoruz. İsrail'e çok sert çıkıyoruz. Doğru değil mi? Peki biz bunu Filistin halkı fakir, İsrail halkı zengin diye mi yapıyoruz? Yoksa İsrail zalim, Filistin halkı mağdur diye mi?

Peygamberimizin de mücadelesi benzer sebeplere dayanıyordu.

Mavera 01-17-2011 22:17

basliga ve icerige bakarmisiniz sanki mahalle arkadasindan bahsediyor, la ebdel "peygamberimiz" demek cok mu zor!

Mavera 01-17-2011 22:18

Alıntı:

xfce Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 848566)
konu dışı mesajları silin

sen isine bak ve sansini fazla zorlama!

All times are GMT +3. The time now is 07:16.