Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Tartışıyorum (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=121)
-   -   İşsizlikte, yoksullukta, doğurganlıkta lideriz (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=147466)

Eşref 04-16-2011 17:46

Alıntı:

xfce Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 881824)
peki 600 lira maaşla tek cocuga nasıl bakıcak onuda soylermisin
3 u geçtim bak. tek diyorum.

Kardeşim, bu ülke kurtuluş savaşı sonrasında yiyecek ekmek bulamıyordu. 1950-60-70-80-90'larda nasıldık? Bugünden çok daha mı zengindik? Değildik. Neden peki doğurganlık fazlaydı?

Eskiden insanların beklentisi azdı. Yaşam standartları düşüktü. Şimdi kalite arttı. Bir çocuğa sadece yiyecek almakla büyütemezsin. O çocuk bilgisayar ister, telefon ister, dershane ister, okul için servis parası ister, markalı elbiseler ister, alışveriş yapmak ister, organik gıda ister, 18'inde de ev araba ister...

İnsanlar daha kaliteli daha özgür daha rahat bir yaşam istediği için çocuk yapmıyor veya yapamıyor. Buna bir de batının yozlaştırdığı ahlaki değerler de eklenince, durum iyice vahimleşiyor.

Sen şimdi fakir nasıl 3 çocuk yapsın diyorsun. peki zengin 3 çocuk yapıyor mu?

İntifada 04-16-2011 17:47

bi karı bi kocayken yetiremediği maaşını çocuğu olunca yetirdiğini söyleyen bir çok insanla tanıştım...
çocuk berekettir Rabbim rızkını verir...

Hüdaverdi 04-16-2011 17:51

La manyak mısınız 600 lirayla 1 çocuğa nasıl bakılır ;D Ben 4 kuşa zor bakıyorum.
kemal ne diyor ? ''4 çocuklu bir aile 600 lirayla saadet içinde yaşayacak'' 600 lirayla 1 çocuğa bakılamaz ama 4 çocuğa krallar gibi bakılabilir ;D
Oyum chp ye anazını zatim ;ı:

İntifada 04-16-2011 17:53

ekmek kaç para kuş yemi kaç para la :)

Hüdaverdi 04-16-2011 17:54

Tuzu kuruyum la ben ekmeği nerden bileyim kaç para ;D
Kuş yemi 10 lira ama deste deste para veriyorum ben Arda gibi :karizmatik:
Ak partiliyiz ya,lüks arabalarla dolanıyoruz,cebimiz doluyor otomatik olarak elhamdülillah ;D

İntifada 04-16-2011 17:56

Alıntı:

Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 881830)
Tuzu kuruyum la ben ekmeği nerden bileyim kaç para ;D
Kuş yemi 10 lira ama deste deste para veriyorum ben Arda gibi :karizmatik:
Ak partiliyiz ya,lüks arabalarla dolanıyoruz,cebimiz doluyor otomatik olarak elhamdülillah ;D

;D;D;D
ben fakir olduğum için dolayısıyla fazlaca gururluyum...

Eşref 04-16-2011 18:00

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 881829)
ekmek kaç para kuş yemi kaç para la :)

Verdiği kuş maması tariflerini unutmadık. Adam kuşları kalamarla besliyor.

Hüdaverdi 04-16-2011 18:00

Git ekmek arası ye sen ;D
Benim yemeğimi master chef ustaları yapıyor :karizmatik:
Possursam para kokar etraf o derece :karizmatik:
Bak kübadan daha fakir haldeymişiz la.Kübayı satın almaya gidiyorum ben ;D

Alıntı:

Eşref Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 881833)
Verdiği kuş maması tariflerini unutmadık. Adam kuşları kalamarla besliyor.

Budaydan yem bile yaptım görmedin sanrıım onu ;D

xfce 04-16-2011 18:01

Alıntı:

Eşref Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 881826)
Kardeşim, bu ülke kurtuluş savaşı sonrasında yiyecek ekmek bulamıyordu. 1950-60-70-80-90'larda nasıldık? Bugünden çok daha mı zengindik? Değildik. Neden peki doğurganlık fazlaydı?

Eskiden insanların beklentisi azdı. Yaşam standartları düşüktü. Şimdi kalite arttı. Bir çocuğa sadece yiyecek almakla büyütemezsin. O çocuk bilgisayar ister, telefon ister, dershane ister, okul için servis parası ister, markalı elbiseler ister, alışveriş yapmak ister, organik gıda ister, 18'inde de ev araba ister...

İnsanlar daha kaliteli daha özgür daha rahat bir yaşam istediği için çocuk yapmıyor veya yapamıyor. Buna bir de batının yozlaştırdığı ahlaki değerler de eklenince, durum iyice vahimleşiyor.

Sen şimdi fakir nasıl 3 çocuk yapsın diyorsun. peki zengin 3 çocuk yapıyor mu?

zengin fakir ayrımını ortadan kaldırsak gunahamı gircez ornek bakınız sosyalizm?

İntifada 04-16-2011 18:02

Alıntı:

xfce Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 881835)
zengin fakir ayrımını ortadan kaldırsak gunahamı gircez ornek bakınız sosyalizm?

lan açlığın sefaletin babası nerede?
bknz:sosyalizm
kübaya git bak...
sovyetleri hatırla...

All times are GMT +3. The time now is 05:17.