Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Yakın Tarih (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=411)
-   -   M.Kemal'in Evrim hakkında görüşleri. (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=147931)

cartman 04-23-2011 23:48

Alıntı:

Seyyah Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 886440)
Kardeşim konuda bir yönlendirme, kişisel yorum varmı?
Gördüğün gibi Atatürk'ün manevi kızı ile Mesai arkadaşlarının yazdıkları, sen bunları bir resmi tarih kitabında gördünmü?
Görmedin değil mi?
Hiç rahatsız olmuyormusun bu yönlerininde olduğunu hiç sana göstermediler diye?
Olmuyorum diyorsan konuyada ilgi göstermene gerek yok.

Yahu bu alt alta dizilmis alıntılar cımbızla cekılmıs olupta yonlendırme ıcermıyor sadece resmı tarih diyorsan el insaf Resmi tarihte bu ifadeleri gormemıs olabilirim ama bir insan savundugu fikirleri neden millete asılamak yerine saklamayı tercih etmis :)
Alıntı:

Ortada söylenmiş bir söz,bunun manası ve diğer söylediklerininde bunu teyit eder durumu var. Peki sizin düzmantığınız bunun espri olduğundan nasıl bu kadar emin?

Ya kardes sen evrim teorisine inanan butun ınsanları toplasan balıgı atamız diye yemem dıyen bır tane ınsan bulamazsın.Oyle bir yerler ki hem de yanında rakıyla. Neyse ustteki tezlere bir yorum yapmadım ama sonuncusunun espri oldugunu dusundugum ıcın soyledım duz mantıgım bunu getirdi
Alıntı:

Bunları biraz açarmısın, ne demek istedin?

Bir insanın yanlıs uygulamalarını ispatlamak istiyorsan yaradılısa inancları ile onu elestirme demek istemistim;;)

Darbeci Çoban 04-23-2011 23:50

" Ya kardes sen evrim teorisine inanan butun ınsanları toplasan balıgı atamız diye yemem dıyen bır tane ınsan bulamazsın.Oyle bir yerler ki hem de yanında rakıyla. Neyse ustteki tezlere bir yorum yapmadım ama sonuncusunun espri oldugunu dusundugum ıcın soyledım duz mantıgım bunu getirdi... "

=) Evrim teorisinin kendisi bile o zamanda bu zaman çok değişti. Ata'ya kimbilir kimler nasıl anlattı evrimi de o da hemen inanıverdi.

Üstelik sarhoş filandır. Demiştir birşeyler.

Takmayın kafaya.

=)

Seyyah 04-23-2011 23:52

Alıntı:

cartman Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 886464)
Neyse ustteki tezlere bir yorum yapmadım ama sonuncusunun espri oldugunu dusundugum ıcın soyledım duz mantıgım bunu getirdi

Bir insanın yanlıs uygulamalarını ispatlamak istiyorsan yaradılısa inancları ile onu elestirme demek istemistim;;)

Peki kardeşim senin söylediğin kısmı çıkaracağım konudan, konuda bir anlam bozukluğu olacak değil.

Daha iyi puan toplarsın demende ne kastettiğini anlayamadım.

Darbeci Çoban 04-23-2011 23:54

Alıntı:

Seyyah Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 886468)
Peki kardeşim senin söylediğin kısmı çıkaracağım konudan, konuda bir anlam bozukluğu olacak değil.

O da sosyal mesaj verip kendince puan toplama çalışıyor işte. Takma. :hihi2:

cartman 04-23-2011 23:57

Alıntı:

Seyyah Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 886468)

Yahu atatürkün sekilendırmek ıstedıgı ülke yonetımı ters mi sana bunu mu anlatmak istiyorsun yıllarca ogretilen tarihle buyumus ınsanlara
Basarmak istiyorsan ataturkun neye ınanıp ınanmadıgını anlatarak basarılı olamazsın bunu anlatmak ıstıyorum:saygılar:

Seyyah 04-23-2011 23:58

Ha derseniz Atatürk bunları düşünmesi neden önemli,

Tarih I Kemalist Eğitimin Tarih Dersleri (1931-1941) /link

Kitabı alıp inceleyebilirsiniz.

cartman 04-23-2011 23:59

Alıntı:

Darbeci Çoban Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 886473)
O da sosyal mesaj verip kendince puan toplama çalışıyor işte. Takma. :hihi2:

verdigim sosyal mesaja bak aman ya Rabbi yerine ulasmasa bari :w:

Darbeci Çoban 04-24-2011 00:00

Smiley tercihin iyi olmuş.

:güzel::çiçek:

cartman 04-24-2011 00:02

Alıntı:

Seyyah Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 886478)
Ha derseniz Atatürk bunları düşünmesi neden önemli,

Tarih I Kemalist Eğitimin Tarih Dersleri (1931-1941) /link

Kitabı alıp inceleyebilirsiniz.

ordan almak yerine sende varsa gondersen
para vermis olmaym :)

Eşref 04-24-2011 00:03

Alıntı:

Tarantula_ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 886458)
Sağolsun M.Kemal harf devrimi(!) ile tarihi belgelerden o kadar uzaklaştırmış ki bizi ve yıllarca tarihe yapılan karartma harekatlarıyla öyle bir kapamış ki gözümüzü kim ne tarafa giderse oraya gidiyor. Münafıklık alametlerini yazar mı biri.. =)

2. Abdülhamid'in harf konusundaki çalışmalarını biliyor musun Tarantula? Ya da Şemsettin Sami'nin o dönem devletten madalya almasını sağlayan çalışmalarını duydun mu?

Osmanlı döneminde, Osmanlı'da medrese hocalığı yapmış aydınlarımızın bile, Osmanlı alfabesiyle yazılmış metinleri, hatasız okuyamadığını biliyor musun?

Günümüzde de Osmanlıca bilen aydınlarımızın, hatasız çeviri yapamadığını biliyor musun?

All times are GMT +3. The time now is 08:41.