Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Tartışıyorum (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=121)
-   -   22 agustosta turkiyede internet olecek. (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=148473)

Ahmet Yasin 05-03-2011 20:17

Alıntı:

Ahmet Yasin Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 891248)
Asıl sorun devletin bu yasaları kamuoyuna açıklama şekli. Bu kadar geniş kitleleri ilgilendiren yasalar, çalışmalar basın toplantısıyla gazetecilere izah edilerek açıklanmalı. Bu şekilde duyuru şeklinde açıklanınca kaos oluşuyor. Gazeteciler de halk da anlamakta sıkıntı çekiyor.

En önemli sorun bence bu....

Ben eğer tv deki haberi izlememiş olsaydım hak veremezdim ki...

unnamed 05-03-2011 20:23

Alıntı:

xfce Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 891268)
ufacık aklımı en azından ozgurce kullanabiliyorum zincirli degil aklım.

onuda yalnış yerde kullanıyorsun zaten...
çürümüş bir ideoloji peşinde...:güzel::güzel:

Tarantula_ 05-03-2011 20:25

xfce senin derdin belli...!

Mavera 05-03-2011 20:26

xfce komunist cinde de böyle degilmi :)

Eşref 05-03-2011 20:27

Alıntı:

Ahmet Yasin Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 891269)
Siz insanları yasaklayarak veya kısıtlayarak kontrol altında tutmak isterseniz insanlar daha çok yasak olan şeyi yapar.Bu örneklerle mevcuttur.

Arabayı örnek alalım düzgün kullanırsanız yolsa kaza yapmadan istediğiniz yere varırsınız yok eğer kullanmasını bilmiyorsanız kaza kaçınılmazdır.

Değindiğiniz konuda tek söylenecek söz EĞİTİMDİR..

Gandhi'den (gerçek gandhi bu bizim dandik değil) İngiliz mallarını kullanmamak için halka boykot etmekten çok 'TUZ'un zararlarını anlatarak etikli olup amacına ulaşmıştır.

Sizde eğer internetin zararlarını etkili bir şekilde ve uslüpla anlatırsanız filtrelere gerek kalmaz

Gerektiği yerde yasaklar olmalıdır. Kimse arabayı alkollü kullanamaz. Bu yasaktır. Yasak olan şeyi yaparsan, cezasını da çekersin.

Eğitim konusunda size hak veriyorum. İnsanlara yasak olan şeylerin yapılmaması gerektiğini, bu yasakların bizim iyiliğimiz için var olduğunu mutlaka anlatmalıyız. Anlatmalıyız ki onlar da yasakları delme gayreti içersine girmesin.

Elbette herşey yasaklanmamalı. Fakat benim irademe bırakılmayacak kadar önemli suçlar mutlaka yasak kapsamına alınmalı. İnternet bir gerçeklik ise gerçekte var olan yasaklar, mutlaka internette de var olmalı ve herkese karşı uygulanmalıdır.

Ahmet Yasin 05-03-2011 20:37

Alıntı:

Eşref Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 891285)
Kimse arabayı alkollü kullanamaz.

Bundan eminmisin...

Alkollü araba kullanmak serbest dense bu kadar kişi yine alkollü araba başına geçmez...

Eğer gerçeklikten bahsedecek olursak internet gibi bir okyanusta siz hiçbir filtrelemenin yasağın faydasını göremezsiniz...

Bu filtreyi üreten şirketler ertesi gün nasıl filtreyi kaldırırsınız diye bir program üretir maksat para kazanmak değilmi?

İnternet bir gerçek ama yasaklamak hayaldir...

Eşref 05-03-2011 20:50

Alıntı:

Ahmet Yasin Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 891297)
Bundan eminmisin...

Alkollü araba kullanmak serbest dense bu kadar kişi yine alkollü araba başına geçmez...

Eğer gerçeklikten bahsedecek olursak internet gibi bir okyanusta siz hiçbir filtrelemenin yasağın faydasını göremezsiniz...

Bu filtreyi üreten şirketler ertesi gün nasıl filtreyi kaldırırsınız diye bir program üretir maksat para kazanmak değilmi?

İnternet bir gerçek ama yasaklamak hayaldir...

Bence alkollü araba kullanmak serbest dense, alkollü araç kullanan kişi sayısında değil artma, patlama olur.

Ahmet Yasin 05-03-2011 20:53

Alıntı:

Eşref Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 891312)
Bence alkollü araba kullanmak serbest dense, alkollü araç kullanan kişi sayısında değil artma, patlama olur.

Neden birkaç yıl sonra nasıl olsa alkollü olup araç kullanan kimse kalmayacak...

xfce 05-03-2011 21:29

linux kullananlar nasıl filtre yukleyecek merak ediyorum ustelik linuX ozgurlugu simgeler.
bide bu filtre denen dalga torrenti engelleyebilicekmi ;D

JonTurk 05-04-2011 02:04

Çok iyi bence abuk subuk sitelere erişim engellenir en azından karşı çıkanlarda o biçim sitelere giremeyeceği içinmi rahatsız acaba :) İnternet ölecekmiş peh senin derdin belli ortalığı karıştırmak tüm paylaşımlarında bu açıkça görülüyor

All times are GMT +3. The time now is 23:00.