Alıntı:
Ahmet Yasin Nickli Üyeden Alıntı
(Mesaj 891269)
Siz insanları yasaklayarak veya kısıtlayarak kontrol altında tutmak isterseniz insanlar daha çok yasak olan şeyi yapar.Bu örneklerle mevcuttur.
Arabayı örnek alalım düzgün kullanırsanız yolsa kaza yapmadan istediğiniz yere varırsınız yok eğer kullanmasını bilmiyorsanız kaza kaçınılmazdır.
Değindiğiniz konuda tek söylenecek söz EĞİTİMDİR..
Gandhi'den (gerçek gandhi bu bizim dandik değil) İngiliz mallarını kullanmamak için halka boykot etmekten çok 'TUZ'un zararlarını anlatarak etikli olup amacına ulaşmıştır.
Sizde eğer internetin zararlarını etkili bir şekilde ve uslüpla anlatırsanız filtrelere gerek kalmaz
|
Gerektiği yerde yasaklar olmalıdır. Kimse arabayı alkollü kullanamaz. Bu yasaktır. Yasak olan şeyi yaparsan, cezasını da çekersin.
Eğitim konusunda size hak veriyorum. İnsanlara yasak olan şeylerin yapılmaması gerektiğini, bu yasakların bizim iyiliğimiz için var olduğunu mutlaka anlatmalıyız. Anlatmalıyız ki onlar da yasakları delme gayreti içersine girmesin.
Elbette herşey yasaklanmamalı. Fakat benim irademe bırakılmayacak kadar önemli suçlar mutlaka yasak kapsamına alınmalı. İnternet bir gerçeklik ise gerçekte var olan yasaklar, mutlaka internette de var olmalı ve herkese karşı uygulanmalıdır.
|