Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Tartışıyorum (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=121)
-   -   Bu soruya ne cevap verirsiniz? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=148833)

Eşref 05-11-2011 01:23

Alıntı:

BeldeiTAYYIBe Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 894918)
Müslüman olmusmu hocam.?
yoksa bir tahminmi?

Nietzche'nin Müslümanlığı keşfetmiş olması muhtemeldir. Zira onun karşı çıktığı hristiyanlıktır. Şu sözünden bunu rahatlıkla anlayabiliriz;

"Eğer İslâm, Hıristiyanlığı küçük ve hakir görüyor idiyse, böyle görmekte bin kez haklıydı: Çünkü İslâm, insanı yüceltir ama putlaştırmaz... "

http://yenisafak.com.tr/Yazarlar/?i=8447&y=YusufKaplan

akobalı-akkurt 05-11-2011 01:57

NIETZSCHE kensi dünyasında söylediklerinde haklıdır ve çok büyük bir aydındır...

ama bizim dünyamızda haklılığı ancak ve ancak çıraklıkdır...

rizzelli 05-11-2011 13:32

Alıntı:

Ruh-i zar Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 894965)
Nietzsche ateist değildir..
Söylediği pek çok söz dinlere ters düştüğü için, başkaları tarafından yapılan bir yakıştırmadır bu.
Bir 'Tanrı' ya inandığını pek çok yerde dile getirmiştir.
Onun inanmadığı başka bir şey..
Üstelik çirkin bir yakıştırma öyle olsa bile bize ne kime ne..
---

Konuya gelirsek, Niçe kolay anlaşılır biri değil.
Yaşadıklarını çocukluğunu biraz bilirseniz, bir kaç kitabını okursanız ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız..
Eşref abiye bende katılıyorum. Niçe kendi açısından çok doğru şeyler söylemiş..
Üstelik İslamiyeti öven, inanılası hakikat olarak görülebilecek en doğru inanç olduğunu söyleyen pek çok sözüde vardır ama görünmez nedense..
Anlatmak istediği şeyi koca satırın arasından tek bir cümle seçerek bu dur denilemeyecek kadar karmaşık bir adam..

Ateistlerin Nietzsche'in sözlerini alıntı yaparak kendi sitelerinde çokça paylaştıklarına şahit oldum.

ama İslamiyet üzerine sözlerini hiç duymamıştım.hatta şimdi nette de aradım ama bulamadım.

rizzelli 05-11-2011 13:37

Alıntı:

Eşref Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 894976)
Nietzche'nin Müslümanlığı keşfetmiş olması muhtemeldir. Zira onun karşı çıktığı hristiyanlıktır. Şu sözünden bunu rahatlıkla anlayabiliriz;

"Eğer İslâm, Hıristiyanlığı küçük ve hakir görüyor idiyse, böyle görmekte bin kez haklıydı: Çünkü İslâm, insanı yüceltir ama putlaştırmaz... "

http://yenisafak.com.tr/Yazarlar/?i=8447&y=YusufKaplan

hmm.bu yardımcı oldu biraz.

Ruh-i zar 05-11-2011 15:36

Alıntı:

rizzelli Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 895088)
Ateistlerin Nietzsche'in sözlerini alıntı yaparak kendi sitelerinde çokça paylaştıklarına şahit oldum.

ama İslamiyet üzerine sözlerini hiç duymamıştım.hatta şimdi nette de aradım ama bulamadım.

Nietzsche'nin Deccal adlı kitabınında bulabilirsiniz..
Bir tanesinde daha vardı İslamiyete ilişkin sözler ama hatırlayamadım şuan..

"Eğer islamiyet, hristiyanlığı küçümsüyorsa, bunu yapmakla binlerce kez haklıdır.
Çünkü müslümanlık, insana değer verir...
Hristiyanlık, eski kültürün mirasını bizden çaldı. Sonra da bizi, İslam kültürünün mirasından yoksun bıraktı."

(Deccal / Nietzche)

Hatta Niçe nin kitaplarında bahsettiği olmak istediği 'form' olan 'üstün insan' kavramıyla Mevlana'nın tanımladığı İnsan-ı Kamil kavramını aynı kefeye koyan da çoktur..

Kısaca Niçenin dinlerle değil Hrıstiyanlıkla ve Hrıstiyanlıktaki 'Tanrı' kavramıyla ilgili sorunları vardır..
Bu açıdan söylediği sözleri ateistler kendilerine mâl ederler..

rizzelli 05-11-2011 15:41

Alıntı:

Ruh-i zar Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 895159)
Nietzsche'nin Deccal adlı kitabınında bulabilirsiniz..
Bir tanesinde daha vardı İslamiyete ilişkin sözler ama hatırlayamadım şuan..

"Eğer islamiyet, hristiyanlığı küçümsüyorsa, bunu yapmakla binlerce kez haklıdır.
Çünkü müslümanlık, insana değer verir...
Hristiyanlık, eski kültürün mirasını bizden çaldı. Sonra da bizi, İslam kültürünün mirasından yoksun bıraktı."

(Deccal / Nietzche)

Hatta Niçe nin kitaplarında bahsettiği olmak istediği 'form' olan 'üstün insan' kavramıyla Mevlana'nın tanımladığı İnsan-ı Kamil kavramını aynı kefeye koyan da çoktur..

Kısaca Niçenin dinlerle değil Hrıstiyanlıkla ve Hrıstiyanlıktaki 'Tanrı' kavramıyla ilgili sorunları vardır..
Bu açıdan söylediği sözleri ateistler kendilerine mâl ederler..

Teşekkürler..inşaAllah yakın zamanda alıcam bu kitabı..ismi çok karşıma çıkıyordu da bi türlü fırsat bulamıyordum.

akobalı-akkurt 05-12-2011 09:52

Ukbâ 05-12-2011 11:36

İnandığı gibi konuşmuş , vahyin süslemediği et parcasının inanc kademesi kendi ekseni kadardır.

Aslında birde inandığınını gölgeleyenler var , asıl inanması gerektiği gibi değil de heva heveslerinin doğrultusundan bidatları inancdan sayarak yıllardır inandığını düşünenlere karşı böyle bir cümle kurmuş olsaydı bir yönü ile haklıda olabilirdi. :)

Terennüm 05-12-2011 12:02

yaşadığı ortam ve halkının inandığı bozuk inançlar çerçevesinden bakarsak doğru söylemiş kanaatindeyim...

xfce 05-12-2011 12:12

biz izimlerin her turlusune karşıyız.
biz Turizm E de karşıyız :)

All times are GMT +3. The time now is 21:48.