Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Dindarlık arttıkça, PKK sempatisi azalıyor. (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=152868)

Eşref 08-12-2011 04:43

Alıntı:

Ahmet Yasin Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 932398)
Geçmişte sistem nasıl Kürtleri ve Kürtçeyi asimile etmeye çalıştıysa bugün o görevi pkk üstlenmiş durumda ve Dini asimile etme çabasında.

Geçmişteki sistem içinde pkk yok muydu? Yine vardı. Fakat yalnız değildi. Şimdi ergenekon çökünce, kral çıplak kaldı.

Ahmet Yasin 08-12-2011 04:45

Alıntı:

Eşref Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 932426)
Geçmişteki sistem içinde pkk yok muydu? Yine vardı. Fakat yalnız değildi. Şimdi ergenekon çökünce, kral çıplak kaldı.

Geçmişten kastım cumhuriyet sonrası...Zaten pkk doğuran büyüten sistem değilmi?

Eşref 08-12-2011 04:56

Alıntı:

Ahmet Yasin Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 932428)
Geçmişten kastım cumhuriyet sonrası...Zaten pkk doğuran büyüten sistem değilmi?

Bence cumhuriyetten de önceye gitmek gerekir. Osmanlı arşivlerinde İngiliz subayların Diyarbakır ziyaretleri, aşiret liderleriyle görüşmeleri, onlara milliyetçilik fikri aşılamaları, hepsi yazıyor. Yani Araplara uyguladıkları politikanın bir başka şekli.

Zaten dikkat edilirse, İngiltere her 100 yılda bir arşivlerini açmasına rağmen, güneydoğu arşivlerini hala açmadı.

Özgür Çağrı 08-12-2011 04:57

kurtuluş savaşında cumhuriyet ordusu güney doğuya doğuya giremediğine girmesine gerek kalmadığına göre ingilizler epey başarısız olmuşlar.

Eşref 08-12-2011 05:01

Alıntı:

Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 932445)
kurtuluş savaşında cumhuriyet ordusu güney doğuya doğuya giremediğine girmesine gerek kalmadığına göre ingilizler epey başarısız olmuşlar.

Acaba? Fransız ve Ermeniler Osmanlı askeri kıyafetleri giyip, nice Kürt aşiretini yok etti. Sizi Türkler öldürüyor dedi. Biz bugün bile bu oyunların ceremesini çekiyoruz.

Özgür Çağrı 08-12-2011 05:06

Alıntı:

Eşref Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 932447)
Acaba? Fransız ve Ermeniler Osmanlı askeri kıyafetleri giyip, nice Kürt aşiretini yok etti. Sizi Türkler öldürüyor dedi. Biz bugün bile bu oyunların ceremesini çekiyoruz.

yada pkklılar asker kıyafeti giyip katlettiler
jitemciler pkk kıyafeti giyip katlettiler

işte olan bu insanlara olduğu için ve hala olduğu için

istanbula varoşlara
izmite gecekondulara

toplattırıldıkları için sürüldükleri için köyleri boşaltılıp yakıldığı için bu kadar insani yaklaşıyorum .

ki benim sülalem ve aşiretim terörden hiç bir zarar görmemiştir. teröre en ufak bir şekilde bulaşmamıştır . devlet kademesinde önemli noktalara gelmişlerdir. ülkücü camia içinde darbe döneminde anadoluda etkili olmuşlardır.
Ki iç anadolu kürtleri diğerlerine göre oldukça şanslı bir konumdadır.

buna rağmen yani benim ailemin sülalemin aşiretimin hiç bir zarar görmemelerine rağmen ben kürt halkının bunca yıllık çilesini içimde hissediyorum .

Fırat 08-12-2011 05:20

Derin konu çok bilmişler yine yazmışlar..

İntifada 08-12-2011 05:21

kardeşlik biz kokteylimize bakalım :)

Özgür Çağrı 08-12-2011 05:24

Alıntı:

Fırat Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 932472)
Derin konu çok bilmişler yine yazmışlar..

havan banamı şimdi
yoksa havadan nemmi kaptım

reyiz ..

Fırat 08-12-2011 05:24

Dimi kardeşlik otuz yıldır çözülmemiş bir meseleyi talebe kardeşlerimiz çözecek değil ya.. Güzelliğine kardeşlik. Of ne gider şimdi..

All times are GMT +3. The time now is 04:22.