Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Videolar (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=157)
-   -   cemaleddin afgani kafirdir-kadir mısıroğlu (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=158140)

Ebuzer 12-22-2011 23:34

Yapma be üstad..
Efgani kahraman bir mücahittir..
Mustafa Armağan'ın Abdülhamit kitaplarından birinde mason olduğu yazılır evet..

BeldeiTAYYIBe 12-24-2011 14:46

Alıntı:

Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 974791)
bende uzaylıymışım öyle diyorlar.

Hepimiz uzayliyiz.

Alıntı:

Azap Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 974850)
Yapma be üstad..
Efgani kahraman bir mücahittir..
Mustafa Armağan'ın Abdülhamit kitaplarından birinde mason olduğu yazılır evet..

İstanbul yüksek İslam enstitüsü eski müdürü ve öğretim üyesi Ahmet Davudoğlu hoca da diyor ki:
1355 numara ile Şarkın Yıldızı Locasına kayıtlı bir mason olan, İslam’a duyduğu güvensizliği açığa vurmaktan çekinmeyen ve Peygamberlik sanatlardan bir sanattır diyen Efgani, bir ilim adamı değil, siyasetle uğraşan bir nankördür. Fesatçılığı sezilince ulema tarafından İstanbul’dan kovulmuş, Mısır’a kaçmıştır.

(Din Tahripçileri)

Görüldüğü gibi Efgani, sıradan bir mason olmayıp, masonların övgü ve takdirlerini kazanmış bir mason locası başkanıydı. Dr. Muhammed Reşat da, dört yüzün üstünde önemli kaynaktan hazırladığı kitabında diyor ki:
İngiliz belgelerine göre, bir tanrıya inanmayı şart koşan İskoç Mason Locası’na üyeyken, buradan ateistlik ithamıyla kovulmuş, o da ateistliğin makbul sayıldığı Fransız Grand Orient Locası’na başkan olmuştur.

(Dr. M. Reşad, Efgani Etrafında Makaleler)

http://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=816

Terennüm 12-24-2011 15:13

Alıntı:

BeldeiTAYYIBe Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 974833)
Ittihati islami savunan!?! birisi hangi sebepten 2. Abdulhamid tarafindan göz hapsine aliniyor... bu sorunun cevabini merak etseniz daha münasib olurdu.
Kafirlik hakkinda yukaridada yazdim ...Misiroglu üstadin yorumudur...biz ilmi yetersizligimizden dolayi yorum yapmaktan sakiniriz.

Afganinin masonlugu bilinen birsey...yafta mafta olmaktan öte malum olan gerceklerdir. Hatta onu sevenler bile bir dönem mason oldugunu itiraf ederler.

üstad bediüzzamından hazzetmeyen bazı alimlerin ve paşaların abdulhamide saidi nursiyi farklı anlatarak saray doktoruna tedavi ettirdilerinide biliyorsundur heralde..abdulhamit han cennet mekan siyasi bir deha ve evliya bir zaattır.ama etrafındaki (malesef şimdi de aynı dalkavuklar başbakanımzında etrafındadır)bazı dalkavuklar gerçekleri setretmiştir..bir insanı ehli küfr ilan etmek müslümanlığa ne kadar yaraşır?kendisi Abdulhamidin teşvikiyle şii-sunni diyaloğu ve yakınlaşması için çaba sarfetmiştir..

BeldeiTAYYIBe 12-24-2011 15:28

Alıntı:

Terennüm Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 975045)
üstad bediüzzamından hazzetmeyen bazı alimlerin ve paşaların abdulhamide saidi nursiyi farklı anlatarak saray doktoruna tedavi ettirdilerinide biliyorsundur heralde..abdulhamit han cennet mekan siyasi bir deha ve evliya bir zaattır.ama etrafındaki (malesef şimdi de aynı dalkavuklar başbakanımzında etrafındadır)bazı dalkavuklar gerçekleri setretmiştir..bir insanı ehli küfr ilan etmek müslümanlığa ne kadar yaraşır?kendisi Abdulhamidin teşvikiyle şii-sunni diyaloğu ve yakınlaşması için çaba sarfetmiştir..

Hocam bu yazdiklarini kabul etmiyorum.

Kimseyi sahsen küfür ile itham edemiyecek kadar cahil oldugumu yukaridada anlattim. Bundan Allah'a siginirim. Misiroglu ve baska alimlerin görüsleri ancak kendi ilmi sorumluluklarindadir.
Ben masonlugu hususunda duruyorum...

Sultan Abdulhamid han hakkinda Bediüzzaman hazretlerinin tutumunu dünde elestirdim bugünde elestiririm. Sultan Abdulhamid'i yanilmiyorsam korkaklikla suclayacak kadar ileri gitmistir....ki sirf ona muhalefetinden ittihati terakki saflarina bile tenezzül etmistir.
Bu durum M. Akif icinde gecerlidir.
Akif bir siirinde " IBLISE RAHMET OKUTTUN " diyor cennetmekan Abdulhamid icin...daha cok sey yazarim ama mevzuu o degil.
Fakat Akif yinede akiftir,
Bediüzzaman yinede hazrettir...
Zaten Bediüzzaman sultana muhalif olmasindan dolayi pismanlikda hissetmistir sonralari.
Velevki Abdulhamid han söylenildigi gibi dalkavuklarin etkisinde kalmis olsa bile!!!?"!...
bu durum Bediüzzamani ittihatci safina girmeyi,
Akif'in asiri siirlerini,
Efganinin mason olmasini mesruu kilmaz....
bir hata varsa hata ile düzeltilmez!

KI Cennetmekan Abdulhamid han öyle sanildigi gibi cevresindeki dalkavuklarin etkisinde kalarak hareket etmedi...öyle olsaydi kanuniden sonra devletin basinda ikinci uzun süreyi padisahlik yapamazdi....

Özgür Çağrı 12-24-2011 16:03

şunun gibi adamları orda burda reklam edip havalandıran sizlersiniz vallahi :)

BeldeiTAYYIBe 12-24-2011 16:04

Hngi adamlari kimler havalandiriyor?

Cihannur 12-24-2011 19:37

Alıntı:

Terennüm Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 975045)
bir insanı ehli küfr ilan etmek müslümanlığa ne kadar yaraşır?

Kadir Mısıroğlu, Cemaleddin Afgani'nin Abduh'a yazdığı bir mektubunda, "Bu dinin boynunu kendi kılıcıyla vuracağız." yazdığını söylüyor. Eğer Cemaleddin Afgani, İslam dinine karşı böyle bir söz söylemişse ona Müslüman denilemez.

All times are GMT +3. The time now is 10:54.