Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   İmam Hatiplerin Ortaokul Bölümü Yeniden Açılıyor ! (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=158551)

Ertuğrul ÖZGÜL 01-07-2012 22:09

Alıntı:

Cihannur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 978071)

Nasıl yani? Anlamadım. Hafızlık elbette devam eder. Hafızlık öğretimi İmam Hatiplerde verilmiyor diye biliyorum; onların müfredatında hafızlık öğretimi var mı?

zorunlu eğitim 13 yıl olunca hangi arada yapılacak ki hafızlık... imam hatipde yok zaten ama zorunlu 13 olunca...

Cihannur 01-07-2012 22:38

Alıntı:

Ertuğrul ÖZGÜL Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 978073)
zorunlu eğitim 13 yıl olunca hangi arada yapılacak ki hafızlık... imam hatipde yok zaten ama zorunlu 13 olunca...

Hafızlık için öyle uzun bir zaman gerekmiyor. 1 yaz tatilinde, olmadı 2 yaz tatilinde, o da olmadı 3 yaz tatilinde hafızlık öğretimi tamamlanabilir.

İntifada 01-07-2012 22:52

Alıntı:

Cihannur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 978082)
Hafızlık için öyle uzun bir zaman gerekmiyor. 1 yaz tatilinde, olmadı 2 yaz tatilinde, o da olmadı 3 yaz tatilinde hafızlık öğretimi tamamlanabilir.

yaz tatilleri 1 ay arayla zaten ;D
öyle basit iş değil...
forumumuzda hafızlar mevcut sorabilirsiniz 3 yaz tatilindemi hafız oldunuz diye...

Ebuzer 01-07-2012 22:58

Hafızlık eğitimi zaten iyi değil..

İntifada 01-07-2012 23:01

ben olaya zorunluluk kısmından bakıyorum...
12 sene öğretimi zorunlu kılmak bence despotluk...

BeldeiTAYYIBe 01-07-2012 23:04

Zorunlu egitim bircok ülkede 10-12 yildir.
Niye despotluk olsun?
4.siniftan sonra okulu terk etmek dahami iyi?

İntifada 01-07-2012 23:09

türkiyede hiç okumayacağım diyen çocuğu zaten ailesi liseye kadar okutuyor...
okumak istemeyen bırakıyor lisede...
bu zorunlu eğitim 8 sene olmasada değişmezdi...
şimdi buda olmayacak...
benim liseden okulu bırakan,okumak istemeyen iş yapmak isteyen bir çok arkadaşım vardı...
ve şimdi hemen hemen hepsi işinde gücünde adamlar...
okumak isteyemeyen birisini zorla okutmak hem çocuk,hem o çocuğun sınıfındakiler için zulümdür...
üstelik türkiyede okullarda özellikle liselerde eğitim ve öğretim namına hiç bir halt yok...
fen lisesi anadolu öğretmen lisesi falan tutturursan ne ala...
ben düz lise mezunuyum son sene gittiğim dersane olmasaydı üniversite falan kazanamazdım ben...
zaten bence bu 12 seneye çıkarılma amaçlarından biriside dersane ve özel okul sektörünün daha fazla kar etmesini sağlamak...

BeldeiTAYYIBe 01-07-2012 23:18

8 yillik zorunlu egitim henüz yokken, cocuklarini ilkokuldan sonra bir tornaciya veya bir esnafa bazende köyde tarlaya yardima alan aileleri biliyorum.
Belki onlar acisindan illegal veya anormal bir durum degil fakat o cocugun istikbali belkide daha verimli olacaktir. Yani bu insanlarin kaderi yalnizca bu olmamali.
Keza dogudada böyledir. Simdi zorunlu oldugu icin herkes göndermek zorunda.

İntifada 01-07-2012 23:24

bence yanlış...
zorlamak diye birşey olmamalı...
şu an milyonlarca genç zorunlu olmadığı halde liselerden mezun oluyor zaten...
liseyi okumayan bırakan insan liseyi bitirenlerin yanında devede kulak...
adam zengin çocuğunu okutmak istemiyor medreseye verecek laik eğitim almasını istemiyor çocuğun belki ne olacak

Cihannur 01-07-2012 23:33

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 978087)
yaz tatilleri 1 ay arayla zaten ;D
öyle basit iş değil...
forumumuzda hafızlar mevcut sorabilirsiniz 3 yaz tatilindemi hafız oldunuz diye...

Yaz tatillerinde olmazsa öğretim yılı içinde belli bir saat ayrılabilir. Mesela günde 1-2 saat ayrılabilir. Bir çözüm yolu bulunur.

All times are GMT +3. The time now is 13:10.