Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Videolar (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=481)
-   -   Vatan, Walat Oldu :) (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=158802)

Yıldırım 01-15-2012 00:48

Alıntı:

Ammar Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 979712)
hass kürtçe mardin kürtçesidir bu böyle biline ! şı tağaliya xas ya merdin'eye :) bera hemukes halo hazını be :)

elat alat fark etmez ! :)

Sen ozaman konuştuğun gibi yazıyorsun sanırım.
Welat şeklinde değilmidir doğrusu?
Yada genel olarak doğru kabul edilen.

İntifada 01-15-2012 00:51

Alıntı:

BeldeiTAYYIBe Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 979717)
Konya Kulu'dan bir tanidigim ile Kars li bir arkadasim var ve ikisi bibirini pek anlamiyor...demkki derin lehce farki olabiliyor.

Kürtce siirler anlamasamda kulaga hakikaten cok hos geliyor...bu durum farsca icinde gecerli...tam bir siir lisani....kulaga cok kos geliyor.

bu çok normal...
hatta türkiyede sık sık karşılaştığım bir manzara 2 farklı memleketin kürdü birbirine senin konuştuğun kürtçe değil der...
edebiyat fakültesi,enstitüsü,dil kurumu olmadığı için ve bir döneme kadar yazılı hali suç kabul edildiği için bu hale geldi kürtçe...
acaba kürtçenin yasaklanmasının allahın ayetini yasaklamak olduğunu bilselerdi,kürtçeye düşman olmanın Allahın ayetine düşman olmak demek olduğunu bilselerdi yaparlarmıydı...

Ammar 01-15-2012 00:57

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 979719)

bu çok normal...
hatta türkiyede sık sık karşılaştığım bir manzara 2 farklı memleketin kürdü birbirine senin konuştuğun kürtçe değil der...
edebiyat fakültesi,enstitüsü,dil kurumu olmadığı için ve bir döneme kadar yazılı hali suç kabul edildiği için bu hale geldi kürtçe...
acaba kürtçenin yasaklanmasının allahın ayetini yasaklamak olduğunu bilselerdi,kürtçeye düşman olmanın Allahın ayetine düşman olmak demek olduğunu bilselerdi yaparlarmıydı...

hay ağzına sağlık kardeşim işte bu yüzden fark var çünkü ortak yazı dili yok ve arapça, farsça ve türkçenin oratasında bu güne kadar sağlam gelmişse hayret vericidir gerçekten ben böyle karşılıyor. etrafındaki diller güçlü diller çünkü. kendini koruya bilmiş ama işte derli toplayanı yok. işte bu yüzden ana dilde eğitim ve ikici dil olması kabul edilmesi veya ettirilmesi çok önemlidir.

İntifada 01-15-2012 00:58

Alıntı:

gerçekten ben böyle karşılıyor.

la olum ne türkçe konuşabiliyon ne kürtçe ya ;D

Ammar 01-15-2012 01:00

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 979726)

la olum ne türkçe konuşabiliyon ne kürtçe ya ;D

şimdi suçlu ben mi oldum la !! olum ben dağ türküyüm çöl kürdüyüm ne yapayım olmuyor :)

Özgür Çağrı 01-15-2012 02:16

Alıntı:

BeldeiTAYYIBe Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 979717)
Konya Kulu'dan bir tanidigim ile Kars li bir arkadasim var ve ikisi bibirini pek anlamiyor...demkki derin lehce farki olabiliyor.

Kürtce siirler anlamasamda kulaga hakikaten cok hos geliyor...bu durum farsca icinde gecerli...tam bir siir lisani....kulaga cok kos geliyor.

konyalıların konuştuğu kürtçeyle malatya adıyaman kürtçesi bire bir aynı ama diyarbakırlının mardinlinin kürtçesini konyadaki kürt zor anlar .
o kadar asimilasyon politikalarından anca bu kadar sağ çıkabilmiş dil yazık ;D

Hüdaverdi 01-15-2012 02:20

Askerde 3 kürt yanyana geldi birbirini anlayamadı la ;D

Cihannur 01-15-2012 02:29

Alıntı:

Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 979767)
konyalıların konuştuğu kürtçeyle malatya adıyaman kürtçesi bire bir aynı ama diyarbakırlının mardinlinin kürtçesini konyadaki kürt zor anlar .
o kadar asimilasyon politikalarından anca bu kadar sağ çıkabilmiş dil yazık ;D

Lehçe farkından dolayı da olabilir belki. Yani devletin Kürtçe'ye uyguladığı baskıdan önce de belki lehçe farkı sebebiyle farklı bölgelerde yaşayan Kürtler birbirleriyle anlaşmakta zorluk çekiyorlardır.

Ammar 01-15-2012 04:41

duyanda tüm türkler bir birini anlıyor sanacak he :) :D

BeldeiTAYYIBe 01-15-2012 04:44

Karadenizli trakyaliyi anlayabiliyor sanirim.

All times are GMT +3. The time now is 09:01.