Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Cübbeli Ahmet Hoca’nın Yerine Kim Geçti? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=158969)

Ammar 01-19-2012 14:31

Alıntı:

Terennüm Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 980928)
Öncelikle hayırlı olsun diyorum.inşallah güzelliklere vesile olur..Kainatta boşluğa yer yoktur doldurulması isabet oldu..Ama şunuda yazmadan geçmemeyeceğim bir insanın efendimzin(sav) soyundan gelmesi bizler için saygıyı hakeder lakin o şahs adına bunu kullanıp farklı yönlere çekilmesi şık değil.. üstünlük takvadadır..zira ebu lehebte efendimizin amcazadesidir..

Efendimizden (sav) Hz.Fatıma annemize:

“Ey Resulullah’ın kızı Fatıma! Sen de kendini Allah’tan satın almaya çalış; zira senin için de bir şey yapamam"

Müslim, İman 348-352.

imza ! :)

BeldeiTAYYIBe 01-19-2012 23:06

Alıntı:

Terennüm Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 980928)
Öncelikle hayırlı olsun diyorum.inşallah güzelliklere vesile olur..Kainatta boşluğa yer yoktur doldurulması isabet oldu..Ama şunuda yazmadan geçmemeyeceğim bir insanın efendimzin(sav) soyundan gelmesi bizler için saygıyı hakeder lakin o şahs adına bunu kullanıp farklı yönlere çekilmesi şık değil.. üstünlük takvadadır..zira ebu lehebte efendimizin amcazadesidir..

Efendimizden (sav) Hz.Fatıma annemize:

“Ey Resulullah’ın kızı Fatıma! Sen de kendini Allah’tan satın almaya çalış; zira senin için de bir şey yapamam"

Müslim, İman 348-352.

Üstadim ,
yorumunuz güzel.
Fakat müsadenizle su gercegi dikkate almakta fayda var.

Bir insan müslümansa,
o müslüman alimse ,
o alim takva ehli ise itibar edilir....birde peygamber torunuysa özellikle sevilir.
Haberde peygamber torunu olmasinin zikredilmesi sanirim iste bu güzelligi ifade etme babinda olsa gerek.
Nitekim ecdadimiz,
peygamber soyundan olanlara saygi ve hürmetinden dolayi nakibul esrafli müessesesini insaa etmistir.

Yoksa verdiginiz örnekte oldugu gibi,
ebu leheb misali imansiz yürek sinede yüktür....

manifesto 01-20-2012 02:33

Bir insan sırf peygamber soyundan geliyor diyerek saygıyı hürmeti haketmez
Türkiye Seyyit ve Şerif dolu
Müslümanın değeri Allah ile olan münasebetiyledir
Cübbeli'nin kürsüsünü doldurmaları yerinde olmuştur
Çünkü artık o kürsüde bir işi olmamalı
Evine dönsün babasının parasını yesin,bence

EZEL 01-20-2012 08:53

Bende o soruyu sormuştum kendime sonra cevabı bu videoda buldum
YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

depare 01-20-2012 12:00

Alakaya maydonoz o El-Aksai denilen Hocaefendi bu sıralar İstanbul da kaldığı için sohbetlere geliyor zaten Cübbeli hoca ilede sohbete katılmıştı yani kimsen'in onu ithal hoca olarak getirdiği falan yok :)

Hiç kimsenin Cübbeli Hocanın yerinde gözü yok bir gerçek varsa oda bu sohbetlerin asla susturulamayacağı bütün cezaevlerini doldursanız yinede bu sohbeti edecek Hocaları tüketemezsiniz :)

werret 01-20-2012 15:20

Alıntı:

EZEL Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 981283)
Bende o soruyu sormuştum kendime sonra cevabı bu videoda buldum
YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

Meşhur alim Yusuf el-Karadavi'nin, Mahmut Efendi'yi böyle övmesi ilginç... :)

Yeni mi bu konuşma ?

All times are GMT +3. The time now is 23:01.