Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Resim & Fotoğraflar (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=158)
-   -   Cübbeli Hoca'dan kafirleri korkutan görüntü (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=159483)

Cerrah 01-28-2012 23:02

sizi bilmiyorum da ismailağada duaya amin dedim diye dayak yiyodum :D

Feride 01-28-2012 23:04

Alıntı:

Cerrah Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 985164)
sizi bilmiyorum da ismailağada duaya amin dedim diye dayak yiyodum :D

Öyle mi. Neden acaba?

Onlar duanın sonunda başka bişey mi diyorlar?

Cerrah 01-28-2012 23:07

Alıntı:

Feride Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 985165)
Öyle mi. Neden acaba?

Onlar duanın sonunda başka bişey mi diyorlar?

Cuma namazında hutbe duasında hocaya iştirak edip eli açmak ve bilhassa amin demek cuma namazını riske sokuyormuş. :)

İntifada 01-28-2012 23:11

ismailağadan bazen geciyorum :)
elimden cantayi alip icine bi baksalar linc ederler :)

Feride 01-28-2012 23:12

Alıntı:

Cerrah Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 985167)
Cuma namazında hutbe duasında hocaya iştirak edip eli açmak ve bilhassa amin demek cuma namazını riske sokuyormuş. :)

Cuma hutbesinde cematin herhangi bir şey konuşması ve dediğin gibi yapılan duaya açıktan amin demesi mekruh olmasından sebep, uyarılmış olabilirsin.

Yani öyle bir anlatılıyor ki, sanki cemaatin hepsi gözlerini size çevirip, tersliyor, dövüyor vs.

Olsa da yani sadece bu cemaatin bütün mensuplarının yaptığı bişey midir bu anlamıyorum. Her cemaat içerisinde böyle durumlarla karşılaşılabilir cami içerisinde. Kişisel bazda değerlendirmek lazım diye düşünüyorum.

Cerrah 01-28-2012 23:18

Alıntı:

Feride Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 985169)
Cuma hutbesinde cematin herhangi bir şey konuşması ve dediğin gibi yapılan duaya açıktan amin demesi mekruh olmasından sebep, uyarılmış olabilirsin.

Yani öyle bir anlatılıyor ki, sanki cemaatin hepsi gözlerini size çevirip, tersliyor, dövüyor vs.

Olsa da yani sadece bu cemaatin bütün mensuplarının yaptığı bişey midir bu anlamıyorum. Her cemaat içerisinde böyle durumlarla karşılaşılabilir cami içerisinde. Kişisel bazda değerlendirmek lazım diye düşünüyorum.

Olabilir. :)
Cübbeli Hoca'dan kafirler korkuyor mu bilmiyorum ama ben korkuyorum. Beni de tekfir etmişti cemaatten bazıları zaten
.

Feride 01-28-2012 23:21

Yine ne olursa olsun diyeceğimi derim diyorsun.

Tekfir nedir? Bir kişiyi kafirlikle suçlamak, kafir ilan etmek. Yani cemaatten bazıları senin bununla mı suçladı?

Cerrah 01-28-2012 23:22

Alıntı:

Feride Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 985173)
Yine ne olursa olsun diyeceğimi derim diyorsun.

Tekfir nedir? Bir kişiyi kafirlikle suçlamak, kafir ilan etmek. Yani cemaatten bazıları senin bununla mı suçladı?

Evet...

Feride 01-28-2012 23:23

Alıntı:

Cerrah Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 985174)
Evet...

İlginç. Cuma namazında amin dediğin için mi tekfir ettiler

Cerrah 01-28-2012 23:26

Hayır. Bir kaç sapık dedikleri kişilerin görüşlerini savunduğum için...

All times are GMT +3. The time now is 06:32.