Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Hükümet Pozantı’yı Derhal Aydınlatmalı! (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=160600)

HaArP 02-28-2012 15:49

Alıntı:

Garibüzzaman Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 993971)
Etiket ve yaftalamalara da mı hakkaniyet minvalenden bakıcaz HaArP ? Hasılı bu kadar hümanist olmaya gerek yok.

Eğer bir yerde haksızlık yahut adaletsizlik var ise buna kayıtsız kalınamaz... Etiketlik bir durum söz konusu değil zannediyorum... Çocuğa yapılan işkence var mı ? Yok mu ? Meseleyi bu açıdan almak lazım gelir !

_Ednâ_ 02-28-2012 16:15

Alıntı:

Türkiye ve Kürdistan Kamuoyuna!
böyle ihtilaf yaratıcak senfoniler haklıyı haksız gösterir...
söz konusu haber sadece bunun için kullanılmış :)

ortada böyle bir vahşet varsa elbette üstüne gidilmeli..
ben hiçmi hiç şaşırmadım çünkü cezaevlerinin gözümdeki profili bambaşka ve yıkamıyorum o profili malesef...

birde şu söz konusu kamuoyuna kazıda kemikleri çıkarılan failimeçhullerinde aynı ciddiyetle duyurulduğunu görmek isteriz...

Ammar 02-28-2012 20:18

Alıntı:

Garibüzzaman Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 993954)
Vah vah ;D

vah ki ne vahh !
sanırım sizde dikkat çekilenlerdensiniz !

Alıntı:

_duygu_ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 993981)
böyle ihtilaf yaratıcak senfoniler haklıyı haksız gösterir...
söz konusu haber sadece bunun için kullanılmış :)

ortada böyle bir vahşet varsa elbette üstüne gidilmeli..
ben hiçmi hiç şaşırmadım çünkü cezaevlerinin gözümdeki profili bambaşka ve yıkamıyorum o profili malesef...

birde şu söz konusu kamuoyuna kazıda kemikleri çıkarılan failimeçhullerinde aynı ciddiyetle duyurulduğunu görmek isteriz...

sözkonusu kaynaktan bakarak failimeçhular hakkındaki görüş duyuru ve haberlerine gözatarak görmek istediklerini görebilirsiniz !

cartman 02-28-2012 23:00

Alıntı:

Ammar Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 993799)
SH- Pozantı çocuk cezaevindeki havim iddialara ilişkin bir bildiri yayınlayan Kelha Amed Dergisi yönetimi, hükümetin derhal bu olayı aydınlatmasını ve suçluları cezalandırmasını talep etti.

Türkiye ve Kürdistan Kamuoyuna!
Son günlerde Adana Pozantı Çocuk Cezaevi’nde tutuklu bulunan 7 çocuğa işkence ve tecavüz iddiaları gündeme gelmektedir.
Buna göre Pozantı Çocuk Cezaevi’nde bulunup tahliye olan H.G., Y.S., E.K., H.B., H.Ç., M.D. ve Ö.K. isimli çocuklar İnsan hakları derneğine müracaat ederek işkence ve tecavüze maruz kaldıklarını beyan etmişlerdir.
İHD Mersin Şubesi tarafından çocuk tutuklulara işkence ve tecavüzde bulundukları iddia edilen kişilerin isimleri şu şekilde açıklanmıştır: “A-3 koğuşunda lakabı ‘Rakip’ olan Kemal Y. ve Ömer G., A-5 koğuşunda Yusuf T., B-4’te Müslüm, A-1 koğuşunda Mustafa K., B-9 koğuşunda Behzat Y., B-10’da Kenan T., A-7 koğuşunda Arat M., B-10 koğuşunda Kenan T., B-3 koğuşunda Zeki E. A-10 koğuşunda Ahmet D., A-3 koğuşunda Kemal Y.”
İddialar çok vahimdir. Böyle bir iddianın varlığı bile bizleri derinden sarsmıştır. İddialara göre yapılanlar cezaevi müdürü ve gardiyanların bilgisi dâhilinde yapılmıştır.
Her ne kadar savcılığın olayı soruşturduğu ve Adalet Bakanlığı’nın müfettiş tayin ettiği yönünde haberler var ise de hükümetin bu olayı ciddiyetle soruşturması ve insanlıkdışı uygulamalarda bulunan kimselerin tesbiti halinde şiddetle cezalandırılması gerekmektedir. Bununla beraber kamuoyunun da gelişmelerden haberdar edilmesi lazımdır.
Doğru çıkması halinde, insanlıktan nasibini alamamış insan kılıklı, devlet memuru görünümlü bu yaratıkların işkence ve tecavüzlerini lanetliyor, hükümetin derhal bu olayı aydınlatmasını ve suçluları ivedilikle cezalandırmasını talep ediyoruz. (Bangaheq)

Kamuoyu ikiye mi ayrılmıs haberimiz yok ;ı:

Ammar 02-29-2012 02:11

Alıntı:

cartman Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 994046)
Kamuoyu ikiye mi ayrılmıs haberimiz yok ;ı:

ilgili kaynağa mail atın size izahatını yapsınlar. ! benim için hiç fark etmiyor türkü kürdü arabı :)

"bizim ümmet takıntımız var" ırk devlet sınır değil !

Özgür Çağrı 02-29-2012 02:35

ortada iğrenç bir rezalet iddaası var tartışılan mevzuya bak .

Garibüzzaman 02-29-2012 02:40

Alıntı:

Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 994121)

Kesin hükümler içeren bir neşir türü değil. İktibas ettiğim noktada görebilirsin.

Alıntı:

Doğru çıkması halinde, insanlıktan nasibini alamamış insan kılıklı, devlet memuru görünümlü bu yaratıkların işkence ve tecavüzlerini lanetliyor, hükümetin derhal bu olayı aydınlatmasını ve suçluları ivedilikle cezalandırmasını talep ediyoruz.

Ammar 02-29-2012 02:42

Alıntı:

Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 994121)

"Kürdistan" kelimesi geçmiş. iğrençlik, zülüm, iskence, tecavüz, insanlık dışı muamale ne ola ki ? en büyük büyüğü Kürdistandan bahsetmektir..

sende varya aklın hiç ermiyor bu işlere he :w:

onderkan 02-29-2012 02:45

bu tip insanlar heryer de karşımıza çıka biliyorlar bu kişiliksiz kişileri bir an önce ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde tedavi altına alınmaları lazım bugün ceza evinde bunu yapanlar dışarda oğlumuza kızımıza ahlaksızlık yönünde eğlimde buluna bilirler..

BeldeiTAYYIBe 02-29-2012 03:14

Alıntı:

Ammar Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 994123)

"Kürdistan" kelimesi geçmiş. iğrençlik, zülüm, iskence, tecavüz, insanlık dışı muamale ne ola ki ? en büyük büyüğü Kürdistandan bahsetmektir..

sende varya aklın hiç ermiyor bu işlere he :w:

Ammar kardesim,
konu gayet basittir...
Burda tepki veren kardeslerimin istisnasiz hepsinin, bu haberdeki haberi sunus sekline verdikleri tepkinin
bazi hassasiyetlerin önemsendiginden ötürü olduguna inaniyorum.

"Türkiye VE Kürdistan kamuoyuna " diye baslamak,
en basta ayrimi yapmak demektir....

Eger muhatab Türkiyede yasayanlarsa Türkiye kamuoyu demek zormu geliyor?
Ayrica bir ek olarak Kürdistan ilave etmekten maksat nedir?
Hadi diyelimki öküzün altinda buzagi aramayalim....lakin bu haberi yapanlar baslikta bir ayrimcilik yaptiklarinin farkinda degilmiler?

Ha ben bunu yalnizca Kürdistan yaziyor diye söylemiyorum.
Ayni sekilde,
bir baska ortamda,
"Türkiye ve Lazistan"
"Türkiye ve Pontus"
"Türkiye ve Ermenistan...v.s."
yazsa yine ayni tepkiyi veriridim....

All times are GMT +3. The time now is 20:26.