Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Tartışıyorum (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=121)
-   -   KADIN FİTNE Mİ? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=161007)

manifesto 03-09-2012 02:58

Alıntı:

) Hüküm Öldürmek değil kazanmak, kazanamayacağını kavradığında kasıt ile Topluma verilen ibrettir !
Gülünecek bir yazı
Nerede yazdığı açıkçası beni ilgilendirmiyor
Falanı niye öldürdün
Filan kadını niye öldürdün
..
İnsanlar müslümanlar ibret alsın diye
Hemen de ibret aldılar ya
Gece gündüz namaza başladılar
Merak ediyorum
Türkiye halkının ne kadarı namazı kılıyor
Hiç namaz kılmayan kaç milyon müslüman var
Yada Mısır da Sudan da Bosnada ...
Kim başlayacak KESMEYE :)
Sen bu işe çok meraklısın Harp,sen başla istersen
İlk kılıcı sen vur
En yakın aile efradından başla..

BeldeiTAYYIBe 03-09-2012 02:59

Bir gayrimüslim bana sorsaki....
Senin dininde namaz kilmayanin hali nedir ne degildir...
Ne cavap vermemi beklerdiniz?

manifesto 03-09-2012 03:00

Alıntı:

BeldeiTAYYIBe Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 996619)
Bir gayrimüslim bana sorsaki....
Senin dininde namaz kilmayanin hali nedir ne degildir...
Ne cavap vermemi beklerdiniz?

Kafasını keseriz ;D

HaArP 03-09-2012 03:04

Alıntı:

BENHUR Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 996617)
Gülünecek bir yazı
Nerede yazdığı açıkçası beni ilgilendirmiyor
Falanı niye öldürdün
Filan kadını niye öldürdün
..
İnsanlar müslümanlar ibret alsın diye
Hemen de ibret aldılar ya
Gece gündüz namaza başladılar
Merak ediyorum
Türkiye halkının ne kadarı namazı kılıyor
Hiç namaz kılmayan kaç milyon müslüman var
Yada Mısır da Sudan da Bosnada ...
Kim başlayacak KESMEYE :)
Sen bu işe çok meraklısın Harp,sen başla istersen
İlk kılıcı sen vur
En yakın aile efradından başla..

Kazanmak için Cehd etmesini bilmeyenler nasıl keser ! Oysa kesmek ne demek nasıl uygulanır ! Bir tek örneği var mı ???

Lakin Benhur Kesme hükmünü verenler cesaret edemezken Dini kesmenden alan sen ! Hayır mı işlediğini sanırsın ! Belkide hayırdır !!!

BeldeiTAYYIBe 03-09-2012 03:26

Alıntı:

BENHUR Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 996620)
Kafasını keseriz ;D

Fetvayi aldik.
Sorun yok demektir.

HaArP 03-09-2012 03:44

Konu zannediyorum Kadın Fitne mi ???

Kadını Fitne zan eden biri varsa Dinden İlimden haberi yoktur ! Cahildir !

Kadında oluşan nefis hadiselerin Batıl kısmına söylenen sözler ! Genel Manada nasıl isimlendirilir de Allah c.c.'nün eş olsun diye yarattığı ! Peygamberimizin Hayırdan başka kadına hakkınız yok dediği bir ölçütte Kadın Fitne olabilir !

Ahir zamanda Kadının Fitne sebebi denmesini Şeytan ve Nefiste aramayanlar ! Kendi nefislerinden başka kime zulm edebilirler !

BeldeiTAYYIBe 03-09-2012 04:29

Üstadim,
Kurani Kerimde mallarin ve cocuklarinda birer fitne oldugu mealinde bir ayet mevcuttur.

Aslinda verilmek istenilen mesaji anlamak zor olmasa gerek.
Ayni sekilde kadin hakkinda fitne kelimesinin kullanilmis olmasi ACABA bizim anladigimiz manaya esitmidir diye bir düsünmek gerekir.

Burda ne anlatilmak isteniyor,
birileri ne anlamak istiyor....

Asil mesele budur zannimca.

HaArP 03-09-2012 04:39

Alıntı:

Burda ne anlatilmak isteniyor,
birileri ne anlamak istiyor....

Asil mesele budur zannimca.
Çok doğru kardeşim...

_Ednâ_ 03-09-2012 14:31

video çok faydalı oldu nasiplendik Allah razı olsun...
arkadaşlarımın sorduğu bir kaç soru vardı bu meselelerle ilgili ve bende araştırıyordum yerinde oldu ...

Mustafa hocayı bu bakış açısından dolayı gerçekten takdir ediyorum...
'yeni bir din dili' kavramını o kadar güzel izah etmişki...

özelliklede,
'kadının yüzünde değil erkeğin gözündedir fitne'
'dinimiz erkekle iletişimini kes demiyor, dişiliğini arka plana alıp kişiliğini ön plana çıkarmanı istiyor' ..ifadeleri çok hoşuma gitti gerçekten...

benzer ifalerle hocaefendide kadına fitne denme meselesini şöyle anlatıyor;

Alıntı:

Zaten, bir imtihan unsuru olması açısından kadına "fitne" de denilmiştir.
Bir kısım müminlerin sabah akşam dualarında "Allahümme ecirnâ min şerri'n-nisâ, Allahümme ecirnâ min belai'n-nisâ, Allahümme ecirnâ min fitneti'n-nisâ" demeleri; yani, "Allahım, erkekliğin altında kalıp kadınla imtihanı kaybederek bir kötülük işlemekten bizi koru; Allahım, şehvetin arkasında sürüklenip bir felakete uğramaktan bizi muhafaza et; Allahım bir kadının cazibesine kapılıp doğru yoldan sapmaktan bizi halâs eyle!" diyerek Allah Teâlâ'ya iltica etmeleri kadının potansiyel bir iptila vesile olmasındandır.
Güzeller Güzeli Yaratıcı, kadına cemalinden bir parıltı vermiş ve onu tenasübü, güzelliği, edâsı ve endâmıyla erkeğin gönlüne çok câzip gelebilecek bir hilkatte yaratmıştır.
Bazıları, o câzibe karşısında iradelerinin hakkını vermekte zorlanabilirler; kadını bir imtihan vesilesi görür ve onun karşısında iradesiz davranmamak için de sabah akşam ellerini açıp -arz ettiğim gibi- Allah'ın hıfz u himayesine sığınırlar.
Yoksa, müminler, kadının şer, bela ve fitne olarak yaratıldığını asla düşünmez ve kadın fitnesinden korunma dualarını o bâtıl inanca bağlamazlar.
Bu açıdan, aslında erkek de kadın için bir imtihan aracıdır ve kadın da erkek sebebiyle başına gelebilecek şerden, beladan ve fitneden sürekli Hazret-i Hafîz'e sığınmalıdır.
şeklinde değerlendirmiş,
yani kadının fitne olarak görülmesi onun yaratılışından dolayı değil,
erkeğin belkide kadına verilen cazibeden sakınması gerektiği için, nazarlarını daha dikkate çekmek için olduğunu söylüyor...

mustafa hocannda dediği bakış açısını güzelleştirmek, berraklaştırmak gerekir ..
eğer dinimizin bakışını güzel izah edersek, insanların bizim dinimizin aslında tüm çağları enginliğiyle kucakladığını ispat etmiş oluruz...

eğerki bizim dinimiz kadına necis demiş olsa idi Efendimiz a.s.v. anneye o mükemmel makamı ayaklarının altına serilecek kıymette göstermezdi...

BeldeiTAYYIBe 03-09-2012 15:27

Faydali olmasi ümidiyle.

YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

All times are GMT +3. The time now is 20:13.