Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Dini Konular (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=219)
-   -   flört eden kızın ibretlik mektubu (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=26588)

sümeyra 05-08-2008 18:55

flört eden kızın ibretlik mektubu

Rabbim bu gibi hatalara düşmeyi nasip etmesin.
Dini kuralları takip ettiğimiz sürece işimiz daha kolay ve hayırlı olur.
görücü usulüyle evlenmek nefsimize ağır gelmesin
mutlu bir evliliğimizin olması için öncesinde sevgili olmak zorunda değiliz
bırakalım önce ailemiz ve cevremiz talip olan kişiyi bize uygun bulsun zaten ipler yani son söz bizimdir.
Attığımız evlilik adımı Rabbimizin rızasını gözettiği sürece kararlarımız bizi yanıltmaz.
belki mükemmel bir evliliğimiz olmayabilir. zeten hep imtihan edilmiyoruz mu?
Mümin dünyada mutluluk nedir bilmeyendir. onun saadeti ebedi hayatındadır.
Rabbim hayırlı evlilikler kurmamızı nasip etsin. Yolundan ayırmasın, gereksiz sevdalarda zayi etmesin.

Hıfz-ı lisan 05-08-2008 18:56

Allah Razı Olsun Sümeyra..Amin.+ :)

sümeyra 05-08-2008 18:56

Alıntı:

hıfz-ı lisan Nickli Üyeden Alıntı
Allah Razı Olsun Sümeyra..Amin.+ :)

cümlemizden :)

ENGİNEER 05-08-2008 18:57

Alıntı:

sümeyra Nickli Üyeden Alıntı
bırakalım önce ailemiz ve cevremiz talip olan kişiyi bize uygun bulsun zaten ipler yani son söz bizimdir.
Attığımız evlilik adımı Rabbimizin rızasını gözettiği sürece kararlarımız bizi yanıltmaz.
Rabbim hayırlı evlilikler kurmamızı nasip etsin. Yolundan ayırmasın, gereksiz sevdalarda zayi etmesin.

Katılıyorum....(:

isimsiz 05-08-2008 19:07

Alıntı:

ENGİNEER Nickli Üyeden Alıntı
Arkadaşlar şu anda özel ünide okuyan biri olarak her türlü popüler olan saçmalığı yakından gören bi genç olarak açık konuşuyorum o tv lerde görünen özendiri durumları yaşayanların hepsi bir boşluğun içindeler...

Gerçekten kafayı yemiş gibi hepsi...Harcanmış durumdalar...

ne yazıkki bende aynı topluluğun içindeyim. lisede okuyorum ve artık bir kızın sevgilisi olması o kadar doğal birşeyki anlatamam. mesela bizim sınıfta beş vakit namazını kılan bir çocuk vardı. çocuğun sevgilisi var ve şöyle demesine şahit oldum. "ne varki bunda ALLAH insanları çift yaratmış insanın doğasında var". yine bir kapalı arkadaşım var kız kapalı beş vakitte namaz kılıyor ama sevgilisi var ve arabayla onu almaya geliyor. bazen haykırmak geliyor içimden yeter diye. bir ülkenin gençleri bu kadar mı yozlaşır. bu kadarmı dinden imandan habersiz olur. hele bir karış eteği yüzünde bir ton makyajla okuldan sonra sevgilisiyle buluşan kızları gördükçe inanın bana midem bulanıyor birde ciddi düşünseler içim yanmaz bir ay sonra başka biri. ah ah gençliğin imanlarını çaldılar şimdide bas bas bağırıyorlar medeniyet diye. gençleri böyle görüpte birşey yapamamak beni en çok üzende bu :'(

NuR-eFSaN 05-08-2008 19:08

Alıntı:

sümeyra Nickli Üyeden Alıntı

sana katılıyorum kardeşim . .. Hayatın neler getireceği hiç belli olmuyor o yüzden fazla kapılmamak lazım beyaz gülün gölgesi bile siyahtır. . . Rabbim bizi doğru yoldan ayırmasın

ENGİNEER 05-08-2008 19:23

Alıntı:

milli_mücahide Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

ENGİNEER Nickli Üyeden Alıntı
Arkadaşlar şu anda özel ünide okuyan biri olarak her türlü popüler olan saçmalığı yakından gören bi genç olarak açık konuşuyorum o tv lerde görünen özendiri durumları yaşayanların hepsi bir boşluğun içindeler...

Gerçekten kafayı yemiş gibi hepsi...Harcanmış durumdalar...

ne yazıkki bende aynı topluluğun içindeyim. lisede okuyorum ve artık bir kızın sevgilisi olması o kadar doğal birşeyki anlatamam. mesela bizim sınıfta beş vakit namazını kılan bir çocuk vardı. çocuğun sevgilisi var ve şöyle demesine şahit oldum. "ne varki bunda ALLAH insanları çift yaratmış insanın doğasında var". yine bir kapalı arkadaşım var kız kapalı beş vakitte namaz kılıyor ama sevgilisi var ve arabayla onu almaya geliyor. bazen haykırmak geliyor içimden yeter diye. bir ülkenin gençleri bu kadar mı yozlaşır. bu kadarmı dinden imandan habersiz olur. hele bir karış eteği yüzünde bir ton makyajla okuldan sonra sevgilisiyle buluşan kızları gördükçe inanın bana midem bulanıyor birde ciddi düşünseler içim yanmaz bir ay sonra başka biri. ah ah gençliğin imanlarını çaldılar şimdide bas bas bağırıyorlar medeniyet diye. gençleri böyle görüpte birşey yapamamak beni en çok üzende bu :'(

Aslında mutluyum diyebilecekleri dönem en fazla 3-4 sahte yıl...
Daha sonra etraftakilerin kendisini ''kullanılmış'' olarak görüp terketmeye başladıklarını anlamaya başlayacaklar...
Gerçeği görecekler ama gördüklerinde çok şey kaybetmişte olacaklar...

Esra KAÇ 05-08-2008 19:50

Ders alınacak bir hikaye,Allah kimseye yaşatmasın.

Duygu'Seli~ 05-08-2008 19:52

Allah hidayet etsin..Bu hataya düşüpte pişman olan insanları kınayan arkadaşlarımızda dikkat etsinler..Bazen kınadıkları şeyleri Rabbim onların başınada verebilir..Kız yada erkek hiç önemli değil..İnsanın ardında böyle kötü ve lekeli yaşanmışlıklar bırakmaması gerekir..Hayatındaki kişi de tek olmalıdır..Allah herkesin gönlüne göre versin..Gençlerimizi böyle durumlara düşüren,böyle rezilliklere normal gözüyle bakan toplumlara ve insanlarada yazıklar olsun..İbret verici bir paylaşımdı..Herkesin ibret alması dileğiyle..

Beritan 05-08-2008 20:06

Allah ıslah etsin...bu tarz durumlarda büyük konuşmamak lazım hatta yorum bile yapmamak lazım....bana göre yanlış olan şey ailenin haberi yokken samimiyeti ilerletmek ne kadar doğru?

All times are GMT +3. The time now is 11:02.