Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Hayata Dair Anketler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=322)
-   -   Sevgilinizi kıskandığınızda sevgilinize mi kızarsınız, yoksa sebep olan kişiyemi (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=27279)

Yâren 05-01-2008 21:58

Sevgilinizi kıskandığınızda sevgilinize mi kızarsınız, yoksa sebep olan kişiyemi

İnsanın sevdiğinin olması, kıskanması, kıskanılması güzel bir duygu.

Müntesip 05-01-2008 22:06

Sevgilinizi kıskandığınızda sevgilinize mi kızarsınız, yoksa sebep olan kişiyemi

bu konu cok hassas bir konu hemsom :D ne demeli bilinmez ki,simdi sevgilimize kızmak ne haddimize :D bizler kalbi ılık adamlarız o sebeple o şık gidiyor.sebep olan kişiye mi dersen eger hatası varsa muhakkak cezası verilir ama hani akrabasıdır yanlış anlama sebebiyle sesimi yükseltirsem o zamanda kendime kızarım.

sümeyra 05-01-2008 22:08

Bu soruyu eş olarak düşünürsek
beni kıskandıracak bir duruma mahal vermesi çok yanlış olur.
Kendime kızarım ben nerde hata yaptım diye :)

LüGaT 05-01-2008 22:13

Hz. Aişe (radıyallahu anhâ) anlatıyor:

"Safiyye (radıyallahu anhâ) gibi güzel yemek yapanı görmedim. (Bir defasında) Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) benim odamda iken, Safiyye ona yemek yapıp [göndermişti]. Çok şiddetli bir kıskançlık hissettim. Öyle ki beni bir titreme sardı. (Gidip) kabını kırdım, sonra da pişman oldum ve:

"Ey Allah'ın Resûlü dedim, yaptığım bu hareketin keffâreti nedir?"

"Tabağa aynıyla tabak, yemeğe misliyle yemek!" buyurdular."

:)

merve 05-01-2008 22:16

Sevdiğime kızarım herhalde :-\

Bostancı 05-01-2008 22:18

Sevgilimi oda kim :o
Duruma bağlı eğer eşimin bir suçu yoksa kıskandırana kızarım eğer varsa eşime'de kızabilirim ama kıskanmaya mahal verecek bir eşle evleneceğimi sanmıyorum ;)

RDönmezs 05-01-2008 22:33

Kendime kızarım..

sümeyra 05-01-2008 23:10

Alıntı:

LüGaT Nickli Üyeden Alıntı
Hz. Aişe (radıyallahu anhâ) anlatıyor:

"Safiyye (radıyallahu anhâ) gibi güzel yemek yapanı görmedim. (Bir defasında) Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) benim odamda iken, Safiyye ona yemek yapıp [göndermişti]. Çok şiddetli bir kıskançlık hissettim. Öyle ki beni bir titreme sardı. (Gidip) kabını kırdım, sonra da pişman oldum ve:

"Ey Allah'ın Resûlü dedim, yaptığım bu hareketin keffâreti nedir?"

"Tabağa aynıyla tabak, yemeğe misliyle yemek!" buyurdular."

:)

:) :) :)

ATmaCA53 05-02-2008 19:48

ankete bakılırsa her 3`de yapardım :D :D :D :D

Sukut-u Hayal 05-02-2008 20:24

Hic sevmem bu konulari >:(

All times are GMT +3. The time now is 16:58.