![]() |
sehit Şiirleri
paylaşım için saol
|
ben şehit kızıyım
Nasılsın baba, yerin rahat mı? Pardon baba, densizlik ettim. Cevabının ne olduğunu bile bile bu soruyu sordum. Şimdi diyeceksin ki baba: sen benim öcümü almadan En azından vatanın için Bir şeyler yapmadan nasıl rahat olayım. Ama baba inan hep bu hırsla Yaşadım. Senin kızın olduğum için hep gurur duydum. Bende senin gibi Olmaya çalıştım. Ölümden korkmadım, Vatanımı sevdim. Bayrağımı namusum, Vatanımı şerefim olarak bildim. İstiklal Marşı’m, senin gibi Hiç uyanmamak üzere uyuduğumda, En sevdiğim ninnim olacak. Sana söz veriyorum baba; Atamın ilkeleri adım, senin düşüncelerin soyadım Olacak. Rahat uyu baba, rahat uyu. :( :( |
Ynt: sehit Şiirleri
Gene hangi dua’yı okudun anne, Vurulduğum yerde güneş açtı Yine mi ağlıyorsun anne, Cennetime yağmur yağdı Üzülme anne ağlama, sırtımdan yedim kurşunu kalbimden değil. Öylece duruyor hayallerim, vatanım şerefsizlere yar değil. İzin günümde be anam. Yârime mektup yazdım o gün. Kınalı ellerinin kokusunu özledim demiş, Bir kalp çizip içine de şafağımı yazmıştım. Birliğe döndüğümde erkenden yatmış, Gece beni bir üç nöbetine uyandırmaya gelen çavuşla Rüyamda seni gördüğüm ve beni uyandırdığı için tartışmıştım. Sıkı giyin oğlum, hasta olma sakın ve paran varmı diye soruyordun Bende her zamanki gibi var anne diyordum, var. Hiç olmadı be anam, hiç olmadı Nasıl isterdim, ardımda bir yar birde ana bırakmıştım. Sağ olsun tertibim cemil memleketinden tütün getirmiş, sigarasız kalmıyorduk. O gece birlikte gittik nöbete. Yolda bana "Sanki bu gece bir şeyler olacak" der gibi bakıyordu Ama yiğitti söylemiyordu. Nöbeti devraldığımızda garip bir sızı çöktü benimde içime. Sanki terli terli su içiyor, seni üzüyordum be anam, öyle bir şeydi işte. Nasıl oldu anlamadım! Cemil " yere yat " dediğinde çoktan yerde bulmuştum kendimi. Anlamadım vurulduğumu, sıcacık bir şey hissettim sırtımda Terliyordum, sanki yaz gelmiş öğlen sıcağı çökmüştü tepeme. Dudaklarım kurudu birden Cemil " dayan " diyordu, ama ağlıyordu Gözyaşları yüzüme damladığında verdim son nefesimi. İşte o an sana ilk ihanetimi ettim anne. Önce atalarım, sonra yârim canlandı birden gözümde. Hoş gör be anam, kızma. Bende baba olacaktım Daha adını bile koymamıştık oğlumuzun, iki ay vardı doğmasına. Bilmiyorum duyuyor musunuz sesimizi Korkmayın, ağlamayın, gurur duyun. Vasiyetimizdir. Öyle evlatlar yetiştirin ki, adları Mehmet, soyadları Şehitolsun. |
sehit Şiirleri
VATAN SAĞOLSUN
Söküldü tırnağım yordu zindanlar Kahpe çıktı yüzüme dostça bakanlar Silin göz yaşını silin analar Şehit oldu,şehit bizden kapanlar Çilelidir ceddim çile yıldırmaz Başı koltuğunda şehit aldırmaz Mekanı bilinmez,mekan sorulmaz Silin göz yaşını silin analar Şehit oldu,şehit bizden kapanlar Bu davada can buldu binlerce vücut Yastamı gönüller,hayramı dildeki sükut Ölmedi yaşıyor hala o bozkurt Silin göz yaşını silin analar Şehit oldu,şehit bizden kapanlar |
ŞEHİTLERE HİTAP
(Şehitlere hitap) Şehidim omuzlarda gider tabutta Vatan sana selam duruyor ayakta Heyhat, ne acı gözler ağlamaklı bakıyor Gözyaşı sel olmuş akıyor, akıyor Azrail bile aldığı cana ağlıyor Bu ne dert ki yürekleri dağlıyor Top arabasına binmişsin, bu saltanatın Cennet'te inan yüksektir katın Kefenin kanınla boyanmış al Yari ağlıyor diyor, gitme yanımda kal Mezar taşında yazıyor diyor şehit Bunu bil ki insan kefil, Allah şahit Okurken sana Fatiha, İhlas İstiyorum diyor ruhun, Nas Bu vatan da bir karış toprak sana az Bedenin çürümez, peygambere yapsan naz Kefen ki sana, sonsuz elbise İnan ki her asker şehitti, makamını görse |
sehit Şiirleri
Burası Türkiye benim vatanım,
Burada büyüyen yiğit oluyor. Tanımıyor hainleri kalleşi, Bir hilal uğruna şehit oluyor. Şehit anasısın ağlama anam anam, Şehit atasısın onur duy babam. Burası balkanlar benim vatanım, Burada büyüyen yiğit oluyor. Tanımıyor sırbistanı yunanı, Özgürlük uğruna şehit oluyor. Şehit anasısın ağlama anam anam, Şehit atasısın onur duy babam. Burası kafkaslar benim vatanım, Burada büyüyen yiğit oluyor. Tanımıyor ermenistanı rusu, Vatanı uğruna şehit oluyor. (Tanımıyor kızıl orduyu rusu, Çeçenim çeçenyam şehit oluyor) |
sehit Şiirleri
emeklerinize sağlık Allah yerlerinde dinlendirsin Onlar bizlerin huzuru için...
|
sehit Şiirleri
*****ŞEHİTLİK YAZILARI...************
Mezar Taşı Yazıları… Dünümüzden bugünümüze Günümüzden az sonrasına Hatta bir nefeslik ilerimize götürür bizi… Keskin ve kati bir yürektir ağıtlara dökülen Sessiz fakat manalı… Hele bazıları var ki; tanışık olursunuz bir çırpıda toprağın altınla yatanla. Kendinizi…bir yakınınızı…komşunuzu veya çocuğunu bulursunuz İşte bu taş yazılarında…. Tank kıdemli Binbaşı Hakkı Tansel AKAY Bin dokuz yüz altmış dört/iki bin dört Ve mezar tahtasında: “Yar beni bildim bileli Bir tek sana aşık,sana deli Seninle açtım bu gözleri Seninle kaparım ancak |
sehit Şiirleri
HEPİMİZ ŞEHİT DÜŞSEK DE ÇANAKKALE GEÇİLMEZ
Hepimiz Şehit Düşsek de Çanakkale Geçilmez Mehmet’in imanı kükremiş bir kez, Ne top,ne mermi fark etmez, Göğsünü germişti zalim önüne, Ölsek de bu vatana düşman giremez. Yağmur gibi gülle yağıyordu gökyüzünden, Ölüm kokusu geliyordu menekşeden gülden, Mehmet’im haykırıyordu cephelerden, Ölsek de bu vatana düşman giremez. Çekirge sürüsü gibi geliyordu düşman, Gök yüzü siyaha boyanmıştı tozdan dumandan, Mehmet’im haykırıyordu Anafartalardan, Ölsek de bu vatana düşman giremez. |
sehit Şiirleri
Kefenin kanınla boyanmış al
Yari ağlıyor diyor, gitme yanımda kal Mezar taşında yazıyor diyor şehit Bunu bil ki insan kefil, Allah şahit |
All times are GMT +3. The time now is 09:10. |