![]() |
Susmak kabullenmek midir???
KİŞESEL BİR KAVARM İNASNINA GÖRE ÇOK DEĞİŞİR.
|
bir Bilgeye sormuşlar:
''bir insanın zekasını nereden anlarsınız?'' ''konuşmasından ''diye cevap vermiş. ''ya hiç konuşmazsa ? '' demişler; ''o kadar akıllı insan yoktur ki....'' :) Hic bir zaman kabullenmek olarak gormemısımdır..Bilmedigim zaman susmaktan hic cekınmem ki bilmeden konusmaktan cok daha iyidir.Herseyi konusarak anlatmak zorundada degilim o yuzden susmayı tercih ederim..Baktım ortam geriliyor karsı tarafa hakaret etmemek ıcınde susmayı tercih ederim bilirim ki bi sure sonra agzımdan cıkacak sozler dusunmeden cıkacaktır...Hatta karsımdakı susarsada o kisiye daha cok saygı duyarım .. Hikmeti konuşmakta değil, susmakta aramalıdır |
Alıntı:
|
[color=blue]
Sustuğum zamanlar çok nadirdir :) ama bir susarsam konuş diye yalvarırlar :) Benim konuşma potansiyelim çok yüksek olduğu için sustuğumda etrafımdakileri korkutuyorum yani susmak benim için büyük şeyler ifade eder ;) |
Bilmiyorsak susmalıyız. Bilipte susuyorsak kitap yüklü merkepten farkımız yok demektir !
|
"Susmak "kırgınlığımın göstergesidir yada kırılmamak adına kendimi sükunete teslim ederim...
|
susarsam daha sonra pişiman olurum ben niye sustum diye o yüzden hiç susmam. susarsam kırılmişimdır.
|
benim hiç bir zaman yapamadığım ama aslında bazen bütün kelimelere rağmen karşıdakine verilebilecek en iyi cevap diye düşünüyorum ;)
|
susmak iki farklı şekilde değerlendirilir.
1. şekilde susmak kabullenmektir.(eğer haksıssan) 2.şekilde susmak kabullenmek değildir.(eğer haklıysan) :D ama bazen kendi kuralımı deliyorum. haksızda olsam haklıda olsam susamıyorum ;) :D |
Muhatabın kim olduğuna göre değişir !
|
All times are GMT +3. The time now is 12:23. |