![]() |
Diyanet Görevlileri Futbolizm Misyoneri Gibi
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Ben duanın zamana ve mekana kısıtlanması gerektğini söylemedim ki örnek verdim.. :) Elbette sadece ahiret için dua etmiyeceğiz..Bu dünyada bizim için faydalı olan işler içim dua edeceğiz ki ahiretimiz içinde bize fayda sağlayacak şeyler olmalıdır bunlar..Ama ahirette futboldan sorulmayacağız..O bu dünyanın bir eğlencesidir..Ve bu dünyanın bir eğlencesi için camide dua etmek bana mantıklı gelmedi hoş bulmadım..Bu benim fikrimdir..!! Şahsen kazansızlar diye özellikle dua etmem ama kazanmalarınıda isterim..Çünkü bir zararı yok..Faydası sadece ülkenin adını duyurmak..Ülkenin adını duyurmak için dua etmek gibi bir şey bu bence.. ;)
|
çok normal..garip bir eleştiri...
|
Camiler bizim için çok kutsal yerler olduğu için maç adına dua etmeyi konduramıyoruz.
Ben de bir abeslik göremiyorum. Herşey için dua edebiliriz. İmam bey zelil eyle filan demiş ben oraya takıldım. Sonuçta Ülkemiz için ter döküldü başarıyı Allah (c.c) başka kimden isteyebiliriz. :) |
futbol gibi boş birşey için dua etmek... ;) düşündürücü ama sakıncalıdır diye fetva veremem tabi. ama şunu biliyorum ki futbolizm bu ülkenin gencecik evlatlarının vakitlerini çalan, içlerindeki dava tutkusunu bu ülkeye faydalı olmak için değilde boş bir amaç için harcatan ve bence yine bu ülke üzerinde oyunları olan dış güçlerin ekmeğine yağ süren izleyene hiçbir faydasıda olmayan bir akım. biyoloji öğretmenimizin bir lafı vardı bu ülkeyi düşman işgal etmeye kalkarsa ya milli maç olduğu günü yada kurtlar vadisi olduğu günü seçer. çünkü sokaklarda hiç adam kalmıyor ogünlerde. SAYGILARIMLA... :-*
|
Alıntı:
biz sadece ülkenin adını duyurmakla kalmıyoruz... tek müslüman ülke olarak tüm islam alemini,tek türk ülke olarak tüm türkleri(ki büyük çoğunluğu müslüman) temsil ediyoruz... haberleri izlemişsindir sen de sanki kendileri çıkmış gibi sevinen boşnaklar,tunuslular, azeriler... yani ben dünyevi eğlencelerim için de dua edebilirim..biryere gitmek isterim Allahım gideyim diye dua ederim ya da maçı kazanayım diye dua ederim...bunu kendi içimde yaptıktan sonra cami hiç farketmez... |
Alıntı:
Hocan güzel bir noktaya parmak basmış çok haklı biz millet olarak çok fanatiğiz çok bağlanıyor ve kopuyoruz malesef |
Dünkü maçı Türkiye kazanınca Bosna'dan tutun Filistine, hatta Kuzey Iraklı Kürtlere kadar geniş bir coğrafyada kutlamalar yapıldı.Yani bir anlamda müslümanlar gururlandı :-*
|
Alıntı:
|
| All times are GMT +3. The time now is 22:42. |