Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Röportajlar (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=328)
-   -   Kurtuluş Savaşı'nda Kürtlere Ne Vaat Edildi? Prof. Dr. Metin Heper (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=43457)

Albatros 10-03-2008 22:09

Alıntı:

Hun_Yabgu Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 439016)
M--U--R--A--T arkadaşım, senin kafan yerinde değil.Sen İran'a gitte oradaki mollalarla beraber sırtına biraz zincir vur belki kendine gelirsin.

o molla dediğin insanlar şu anda senden fazla amerikan komünizmine karşı çıkıyor..

Eşref 10-03-2008 23:13

ben atatürkün trablusgarpta ve filistinde büyük hezimete uğradığını trablusgarp yani bugünkü libyada 1 milyon insanımız gözgöre göre şehit edildi. filistinde atatürk ün ordumuzu urfaya çektiğini bilmiyor musunuz??

Murat kardeşim, sen bunu yazabiliyorsan, üzgünüm ama ya art niyetlisin yada tarih bilgin sıfır. Trabulsgarp savaşında, Osmanlı padişahı oraya ordu mu gönderdi? Gözden çıkartılmış toprağa Atatürk bir umut, kurtarırız belki diyip gitti, savaştı. Padişahın gözden çıkardığı toprağı kendi çabalarıyla kurtarmaya çalıştı. Ama kazanamadı. Bunun neresi suç?

"ben atatürke hakaret etmedim. atatürkün yaptıklarını anlattım. takdiri okuyana bıraktım. malesef atatürk hakkında en ufak bir söz söylediğimiz zaman ve bu sözler "ulu atam", "yüce komutan" "büyük insan" gibi atatürkün sıfatlarından oluşmuyorsa malesef suç kabul ediliyor, hakaret adlediliyor tartışmaya girilmiyor ve yukarıda örneği olduğu gibi mesajlar silinebiliyor."

Benim yazılarımda Ulu Atatürk Yüce Atatürk gibi şeyler geçmiyor. Ama sözlerimi senin iddia ettiğin gibi suç kabul eden de yok kardeşim. Senin sözlerin işte bu yüzden siliniyor kardeşim. Düşünce yapın yanlış. Yoksa İskipli Hoca konusunda benimde çok eleştirilerim oldu. Ama tarihi doğru yorumlamak ve objektif olmak zorundasın.

Saltuk Buğra Han 10-03-2008 23:46

O dönemde bunların yapılması zorunlu idi.yeni bir Türkiye cumhuriyeti doğmuş bu cumhuriyetin sağlam temellere oturtulması için elbetteki sert adımlar atılması gerekirdi.Gülümseyerek rica ederek olacak şeyler değil bunlar.Gerekirse asılacak, taşlar yerine oturana kadar başkalarına rahatsızlık veren bu sözde sıkıntılar çekilecekti.Neye karşı geliyorsun fes giysem ne olacak şapka giysem ne olacak her ikisinin de malzemesi fransadan gelmiyormuydu.Diyelimki şapka yok fes giymeye devam ,o zaman sorardım sana acaba sende fes giyermiydin.Kusura bakmayın ama bana göre Dünyanın en komik şapkası.

Arap yahudi çatışmalarında topraklarının yahudilere verileceğini anlayan arapların o tarihlerde islam dünyasının batıya karşı istiklal mücadelesi veren tek lider olan Mustafa Kemal paşanın resimlerini bulup poster haline getirerek gösteriler düzenlediğinide hatırla istersen.Bunun nedeni batıya karşı meydan okuyan tek lider Atatürk'ün olması idi.

Tövbe haşa elbetteki peygamber değil hatası da olabilir ama , o kadar badireler atlatmamıza rağmen şu anda güçlü bir devlet olma yolunda hızla ilerlemekte isek bu onun zamanında sert adımlar atarak oluşturduğu cumhuriyetin ve ondan sonra sevabıyla günahıyla ülke adına hizmet etmeye çalışan bir kaç maalesef bir kaç liderin diyebileceğim kişilerin hizmeti sonucudur.Arkadaşım böyle şapkaymış çarşafmış bu işlerle uğraşmayalım bana kendini aş diyorsun ama sende biraz kendini aş.Şu anda ne kimse şapka giymek için zorlanıyor, nede fes giymek için yanıp tutuşuyor,nede çarşaf piyasasında patlama var.Herkez gönlüne göre giyiniyor ve kimsede karışmıyor.

Üç mevsim 10-03-2008 23:50

Arkadaşlar ne bir kısmımız İran'a ne diğer kısmımız Orta Asya'ya gidecek. Hepimiz bu topraklarda beraber yaşayacağız.

Ayrıca yorumlarda bir Şeyh Said sözü geçti; Şeyh Said Efendi ırki özerklik için kan dökmeyecek kadar olgun bir şahsiyettir. Şeyh Said, cumhuriyet yönetiminin batıcı politikalarının ülkeye ve dine verdiği zararlardan mustariptir ve o harekete (istemeyerek, emri vaki bir durumla) bu nedenle kalkışmıştır.

Eşref 10-03-2008 23:51

Alıntı:

Hun_Yabgu Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 439350)
O dönemde bunların yapılması zorunlu idi.yeni bir Türkiye cumhuriyeti doğmuş bu cumhuriyetin sağlam temellere oturtulması için elbetteki sert adımlar atılması gerekirdi.Gülümseyerek rica ederek olacak şeyler değil bunlar.Gerekirse asılacak, taşlar yerine oturana kadar başkalarına rahatsızlık veren bu sözde sıkıntılar çekilecekti.Neye karşı geliyorsun fes giysem ne olacak şapka giysem ne olacak her ikisinin de malzemesi fransadan gelmiyormuydu.Diyelimki şapka yok fes giymeye devam ,o zaman sorardım sana acaba sende fes giyermiydin.Kusura bakmayın ama bana göre Dünyanın en komik şapkası.

Ama sırf şapka yüzünden de insanların istiklal mahkemelerinde asılması hoş değildi.

Feyza 10-04-2008 00:05

Nasıl nasıl? İstemeyerek emri vaki bir durumla eminmisiniz ???. Kendi ingilizlerle anlaşma yapmıştı. Halkı Dini kullanarak galeyana getirmişti. Halkta demiyelim aslında Kara eşref'in dediği gibi aşiretini. Çünkü o isyanda Şeyh Said'in akrabaları savaşmıştı.

( Şu sayfa görüntülenemiyor sorununu çözün yav. Bir sürü yazı yazdım hepsi silindi gitti. Protesto edicem en sonunda hee... )

Eşref 10-04-2008 00:10

Alıntı:

ozgun_genc Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 439355)
Arkadaşlar ne bir kısmımız İran'a ne diğer kısmımız Orta Asya'ya gidecek. Hepimiz bu topraklarda beraber yaşayacağız.

Ayrıca yorumlarda bir Şeyh Said sözü geçti; Şeyh Said Efendi ırki özerklik için kan dökmeyecek kadar olgun bir şahsiyettir. Şeyh Said, cumhuriyet yönetiminin batıcı politikalarının ülkeye ve dine verdiği zararlardan mustariptir ve o harekete (istemeyerek, emri vaki bir durumla) bu nedenle kalkışmıştır.

Said-i Nursi ile karıştırıyor olmayasın kardeşim?

Üç mevsim 10-04-2008 00:10

Alıntı:

Feyza Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 439369)
Nasıl nasıl? İstemeyerek emri vaki bir durumla eminmisiniz ???. Kendi ingilizlerle anlaşma yapmıştı. Halkı Dini kullanarak galeyana getirmişti. Halkta demiyelim aslında Kara eşref'in dediği gibi aşiretini. Çünkü o isyanda Şeyh Said'in akrabaları savaşmıştı.

( Şu sayfa görüntülenemiyor sorununu çözün yav. Bir sürü yazı yazdım hepsi silindi gitti. Protesto edicem en sonunda hee... )

Bakın bu konuda uzun uzun tartışabiliriz. Vaktim olduğunda geleceğim.. Öyle 'dini kullanarak' vs sözleri hiç hoş değil Feyza Hanım, CHP zihniyetinin yazdığı resmi tarih artığı sözler bunlar.. Hayır hayır bu söyledikleriniz doğru değil..

Feyza 10-04-2008 00:14

Alıntı:

ozgun_genc Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 439374)
Bakın bu konuda uzun uzun tartışabiliriz. Vaktim olduğunda geleceğim.. Öyle 'dini kullanarak' vs sözleri hiç hoş değil Feyza Hanım, CHP zihniyetinin yazdığı resmi tarih artığı sözler bunlar.. Hayır hayır bu söyledikleriniz doğru değil..

Şu konuya yazmamak için elimden geleni yaptım, çünkü son zamanlarda yanlış anlaşılıyorum. CHP zihniyeti artığı dediğiniz sözleri biz Şeyh Seyidin torunlarındanda dinledik. "Bizim dedelerimizi Türk askerleri fırına attı yaktı, Köylerimizi Türk askerleri yaktı. vs.." gibi sözleri. Benimde şu anda çok vaktim yok. Aslında tartışmayada gerek yok derince bir araştırma ile sizde gerçeği öğrenirsiniz...

Saltuk Buğra Han 10-04-2008 00:23

Alıntı:

Albatros Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 439300)
o molla dediğin insanlar şu anda senden fazla amerikan komünizmine karşı çıkıyor..

Amerikan komünizmi!! o nasıl bir şey öyle.

Takdir ederim karşı çıkmalarına ve şu anda benim de sözde karşı geldiğimi ama eğer yarın bir gün Türkiye'nin başına da öyle bir şey geldiğini düşünürsek, bende dahil ve elbette sizlerde fiili olarak karşı gelmesinide biliriz.

Ama amerikanın buna cesaret edeceğini sanmam her ne kadar savaşmamışda olsak, onlar tarihden çok iyi bilirki Türk kanının içinde bulunan savaş genleri atalarımızdan bize geçti ağaçlara bitkilere geçmedi.O genler mutasyona uğramadıkca ki uğramayacaktır hayatta buna cesaret edemezler.
Bundan emin olabilirsin.

All times are GMT +3. The time now is 09:57.