Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Aleviler Ankara'ya yürüyecek (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=44580)

meleken 10-20-2008 18:23

Diyanet tanıyacak cemevi ibadethanedir yobazlarlar icin olmaz tabi bu ulke laiktir alaevilere azınlık gorenler bende sunnileri azınlık gorurum oy icin iftara geldi tayyip biz o iftra gidenler düşkün ilan ettik turkiye laiktir laik kalacak zorunlu din dersi kaldırılsın:@

şeriatçı 10-20-2008 19:06

Sünniler nasıl oyuna geliyorsa aleviler de maalesef oyuna geliyor. Devlet her kesime "ben sendenim gel şunu ezelim" diyor. Mesela bize dandik bi din dersi veriyor bakın alevilere zorla senin dersini veriyorum diyor, alevilere de başörtüsünü yasaklayarak güya lürufta bulunuyor.

Savunmamız gereken şey bizden olmayanların baskılara uğraması değil; bizim ve bizden olmayan herkesin özgür olmasıdır.

Devletin diyaneti kaldırılmalıdır. Ben şeriattan yanayım. Şeriat demek müslümanların kendi yöneticilerini kendileri seçebilmeleri demektir. Sözde laik devletin diyaneti beni temsil edemez. Bizim diyanetin kaldırılmasını savunmamız gerekir, zorunlu din derslerinin kaldırılmasını savunmamız gerekir. Aleviler de başörtüsü özgürlüğünü savunmalı, dini okulların açılabilmesini savunmalı.

Ama nerdeeee... Adam kardeşini başörtüsü ile okula sokamıyor sesi çıkmıyor. Ama zorunlu din dersi kaldırılsa yani çocuğuna sunni din dersi vermek istemeyen babanın isteği yerine getirilse ortalığı yıkar. Keza yine kürtçe eğitim kabul edilse basar yaygarayı. Be adam sen önce kendi hakkını al da ondan sonra başkalarının haklarının gaspedilmesi ile uğraş. Devlet dini eğitim veren lise açıyor (İHL) ama önünü kapatıyor sesin çıkmıyor hacı. İnsaf be hacı!!!

Fasl-ı Gül 10-20-2008 20:55

Okullarda zorunlu din dersinin olması, sadece dini açıdan değil sosyo-kültürel açıdan da değerlendirildiğinde kaçınılmaz bir durumdur. İnsan hangi dine ya da görüşe bağlı olursa olsun, yaşadığı toplumu anlayabilmek için toplumda hakim olan görüşleri bilmek durumundadır. Birbirimizi tanımamız için bu durum bir zorunluluktur. Toplumsal barış ve anlayışın sağlanabilmesi için toplumca benimsenen ortak değerleri bilmek gerekir. Toplumumuzda yaygın olan görüşün Sünni görüş olması itibariyle derslerin Sünni inancı üzerine yoğunlaşması mutlaktır.Ayrıca Alevilik konusu da din dersi müfredatında yer almaktadır. Olayları husumet çıkarmak değil, anlamak mantığıyla okursak anlaşmak daha kolay olacaktır.

selamlar

şeriatçı 10-20-2008 21:01

Zorunlu din dersleri sünni inancını öğretmekten çook uzaktadır. Aleviliğe de değinildiği iddia edilen bu derslerde aleviliğin ne olduğunu öğretmemektedir. Devletten din dersinin zorunlu kılmasını değil benim kendi hakkımı vermesini istiyorum. Yani dinî okul açma özgürlüğümü, devlete bağlı olmaksınızın. Ayrıca alevi vatandaşlar da zorunlu olarak din dersi almak istemiyorlarsa kimse çeşitli bahanelerle bunu dayatamaz.

dharma- 10-20-2008 21:19

Din dersinin zorunlu olması, insan hakları ihlalidir.
Ben almak isterdim ama almak istemeyene bunu zorla dayatma hakkım yoktur. Bu faşizmdir,baskıdır.
Aleviler de almak istemiyorlarsa almasınlar veya onlara özel bir program yazılsın.
Din dersi zorunlu olmamalı. Türban özgürlüğüne ne kadar destek veriliyorsa din dersi almama hakkına da o kadar destek verilmeli.
Bu konu, demokrasimiz için bir turnusol kağıdıdır.

Ne zzaman ki türban serbest bırakılır ama aynı zamanda din dersi zorunluluğu da ortadan kalkar. İşte o zaman gerçekten demokratik olduk demektir.

Zaten Madımak'ın müze olmasını istemeleri de en doğal hakları. Madımak Katliamı bir insanlık ayıbıdır ve gelecek nesillere ibret olsun diye orası müze olmalıdır.

All times are GMT +3. The time now is 07:04.