![]() |
Bir İSTANBUL aşığı olarak şunu söyleyeyim İSTANBUL,un en büyük simgesi 7 tepesi ve Boğazıdır...
|
:güzel:boğaz köprüsü ve kızkulesi
|
Alıntı:
refleks olarak yazdın sanırım :) |
Alıntı:
Cumhuriyet derken onun getirdiği bazı lüzümsuzlardan kestetmeye çalıştım örneğin Cumhuriyetçilerden... :hihi2: |
İstanbul'da yaşamıyorum, İstanbul'a birkaç kez gittim. Eyüp Sultan çok güzel bir yer, Eyüp Sultan'a gidince "görmemiş" gibi hemen oradaki tezgahlara yönelmiştim. Hani var ya arka sokakta, çevrede takkeydi, misdi, misvaktı vs satan esnaflar... Huzur veriyor be.. Sonra Piyer Loti'ye çıkmıştık, Eyüp'ten yukarı çıkmıştık yanılmıyorsam. Necip Fazıl Kısakürek'le Mareşal Fevzi Çakmak'ın kabirleri de Eyp mezarlığında yan yanaydı yanlış hatırlamıyorsam hatta resmi de var, bakayım bulabilirsem. Çok etkileyici.. Teleferiğe binmekten korkmuştum, cesaret edememiştim. Bir daha gidersem o teleferikle karşıya gideceğim ama :evet: O Piyer Loti tepesinden aşağıya bakınca adacıklar görünüyor, bunlar tuhafıma gitmişti, enteresan gelmişti..
Ondan sonra Arnavutköy pek İstanbul'a benzemeyen bir yer.. :olmaz: Fatih Camii idi galiba bir cenaze vardı ona katılmıştık, o arkadaki çay ocağının önünde oturmuştuk.. Ondan sonra Güngören var bizim Karadenizlilerin mekanı eh işte :güzel: Sokaklar çok güzel yalnız, elle dizayn edilmiş gibi düzgün ama labirent gibi o başka.. Sultanahmet'e, Topkapı'ya hiç gidemedim.. Bu ankette İstanbul Surlarını işaretledim. Yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorum ;D |
bir ÜSKÜDAR'lı olarak Kız kulesi dedim :)
|
İstanbul;
Herşeyinle güzelsin; Rabbime çok şükür ki sen bizimsin... |
Kız kulasi ve boğaz köprüsü..
İkiside ihtişamlı maşallah ;1 İstanbul..İçinde bulunup hasret kaldığım şehir... |
All times are GMT +3. The time now is 23:22. |