Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Türkan SAYLAN öldü ( Ölüm bunun için güzel... ) (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=103837)

Necip Fazıl 05-18-2009 10:50

By-kal'ı yarın anayasa mahkemesinde görebiliriz arkadaşlar... :w: :hihi2: ;D Saylan nasıl ölür yaa dimiii... ;;)

rikopasa 05-18-2009 10:51

Ben bu ülkeye vatana kim samimiyetle hizmet etmiş ise onu alnından öperim göklere çıkartırım. Türkan Saylan ve onun gibi akademisyenlerimiz , tıp alanında dünyanın bilirkişi diye tanıdığı profesörler göz altına alınıyor ve bu süreç içerisinde ölüyorlar veya sağlıkları bozuluyor. Eğitim alan burs alan öğrencilerin dosyları toplanıyor , fişlemek için.
"Yahu arkadaşım ne idüğü belirsiz suçlamalarla bu insanları neden harcıyorsunuz" diye sormuyormusunuz kendinize ? veya ne bileyim yani "yav bunlar aylardır bazıları yıl oldu içerideler ama hala bir dava açılmadı olan biten herşey iddianame" diye düşünmüyormusunuz arkadaşlar ?
İçeri alınıp ziyan edilenler öyle boş insanlar değil , bunun farkındasınız değilmi ? Bari bunun farkında olun ....

mehmetozkan 05-18-2009 10:55

Allah rahmet eylesin ... beritan sana da helal olsun kardeşim ... Sonuna Kadar AK PARTİ
Tek Lider Recep Tayyip ERDOĞAN KISKANANLAR ÇATLASIN ...

Necip Fazıl 05-18-2009 10:58

Alıntı:

rikopasa Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 614729)
Ben bu ülkeye vatana kim samimiyetle hizmet etmiş ise onu alnından öperim göklere çıkartırım. Türkan Saylan ve onun gibi akademisyenlerimiz , tıp alanında dünyanın bilirkişi diye tanıdığı profesörler göz altına alınıyor ve bu süreç içerisinde ölüyorlar veya sağlıkları bozuluyor. Eğitim alan burs alan öğrencilerin dosyları toplanıyor , fişlemek için.
"Yahu arkadaşım ne idüğü belirsiz suçlamalarla bu insanları neden harcıyorsunuz" diye sormuyormusunuz kendinize ? veya ne bileyim yani "yav bunlar aylardır bazıları yıl oldu içerideler ama hala bir dava açılmadı olan biten herşey iddianame" diye düşünmüyormusunuz arkadaşlar ?
İçeri alınıp ziyan edilenler öyle boş insanlar değil , bunun farkındasınız değilmi ? Bari bunun farkında olun ....

Türkan SAYLAN gerçekleri...

Ergenekon davası kapsamında düzenlenen 12. operasyonun en önemli isimlerinden biri hiç şüphesiz ÇYDD başkanı Türkan Saylan oldu.

Saylan ismini kamuoyu aslında çok yakından tanıyordu. Özellikle muhafazakar kesimlere ve değerlerine karşı verdiği mücadele ile gün geçmiyordu ki görsel ya da yazılı medyada haber olmasın. Mekan ve zaman değişse de Saylan’ın fikirleri hiç değişmiyor her fırsatta İslami değerlere saldırmaktan geri kalmıyordu. Kah çocuklarını Kur’an Kursu’na gönderen ailelere çağrı yapıp; “Çocuklarınızı Kur’an Kursu’na göndereceğinize baleye operaya gönderin” diyordu. Kah başörtülülere ağza alınmayacak hakaretleri bir çırpıda sıralıyordu.

Türkan Saylan birkaç gündür yine gündemde. Hatta denilebilir ki hayatı boyunca belki de bu kadar gündeme gelmemişti. Ergenekon Silahlı Terör Örgütü soruşturması kapsamında soruşturmayı yürüten savcılığın kararı ile Türkiye genelinde birçok yere eşzamanlı operasyonlar başlatıldı. Bu operasyonlardan birinin adresi de ÇYDD (Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği) Genel Başkanı olduğu için Türkan Saylan’ın evi oldu. Uzun bir zamandır rahatsız olduğu bilinen Saylan’ın evi tamamen yasalar uygun olarak ve sağlık durumu da göz önüne alınarak arandı. Fakat bir kısım medyanın başını çektiği belli gruplar, daha önce İlhan Selçuk’un ve Sabih Kanadoğlu’nun evinde yapılan aramalar sırasında ve sonrasında olduğu gibi Türkan Saylan etrafında da etten duvar ördü.

Saylan’ın fiziki durumunu ortaya çıkartarak bir kampanya başlatıldı. Nasıl olurdu da Saylan’ın evi aranırdı? Saylan gibi ağır hasta birisine bu yapılanlar revamıydı? Bu ve buna benzer sorularla duygu sömürüsü amaçlı haberler günlerdir ekranlardan veriliyor.

Özellikle Saylan’ın sağlık durumu ile ilgili görüntüler ekranlardan ve gazete sayfaların düşürülmüyor. Saylan da bu fırsatı heba etmiyor tabi. Yıllardır kamuoyunun bildiği Saylan imajını düzeltecek beyanatlar veriyor.

Bunlardan biri de Saylan’ın annesi hakkında ortaya atılan iddialar. Bu iddiaları ısıtıp ısıtıp gündeme getiren Saylan sanki kamuoyunun annesinin dini ile problemi varmış gibi göstererek kendisi hakkında ortaya atılan ciddi ve belgeli iddiaları gizleme çabası gözlerden kaçmıyor. İslam dini ve değerleri hakkında şimdiye kadar ağzından tek olumlu bir söz çıkmayan Saylan’ın bu tavrı kafalardaki soru işaretlerini artırmaktan başka bir işe de yaramıyor. Türkan Saylan’ın şimdilerde sağlık durumu ile örtbas etmeye çalıştığı gerçek yüzünü ortaya koyan ve muhtelif zamanlarda hakkında çıkmış haberleri sizler için derledik.

İŞTE TÜRKAN SAYLAN GERÇEĞİ:

TÜRKAN SAYLAN'I YAKACAK LİSTE

İŞTE SAYLAN'IN GİZLİ TOPLANTILARI

SAYLAN'DAN HODRİ MEYDAN - İZLE

TÜRKAN SAYLAN'DAN ŞOK İTİRAF

İŞTE SAYLAN'IN MİSYONERLİK BELGESİ

MİT RAPORUNDAKİ TÜRKAN SAYLAN - İZLE

SAYLAN'DAN İSLAM DİNİNE İNANILMAZ HAKARET

ÇOK TARTIŞILACAK BOMBA İDDİA

TÜRKAN SAYLAN'DAN ÇAĞDIŞI SÖZLER

SAYLAN ÖYLE BİR ÇAĞRI YAPTI Kİ...

ERGENEKONCULARA SAHİP ÇIKTI!

SAYLAN'DAN HAKARET ÜSTÜNE HAKARET

SAYLAN: BİZİM İSTEMEDİĞİMİZ BİRŞEY TÜRKİYE'DE OLAMAZ

SAYLAN'IN BAŞÖRTÜSÜ BAKIŞI PES DEDİRTTİ

TÜRKAN SAYLAN'DAN İNANILMAZ ÖNERİ

SAYLAN, GÜL'Ü SİNDİREMEDİ!

BİR TÜRKAN SAYLAN ANALİZİ

İLKOKUL ÇOCUKLARINA DAĞITILAN ŞOK KİTAP

BİR DEDİĞİ DİĞERİNİ TUTMUYOR

SAYLAN MUHTIRA HAYRANI ÇIKTI

SAYLAN TÜRK MÜZİĞİNE DE KARŞI

GÜL'ÜN ADAYLIĞINA MEYDAN OKUDU

TÜRKLERİ BARBARLIKLA SUÇLADI!

Samanyoluhaber

Bur[a][k] 05-18-2009 11:04

MadeInKemalist, sen ne bizi anlayacak bilgiye ne amacımızı kavrayacak zekaya nede felsefemizi öğrenecek olgunluğa sahipsin. Bize ayrımcı dersiniz, faşist dersiniz esas şekilciler sen ve senin gibi düşünenlerdir, tahminimce sende kabul edersinki bu düşünceler size ait değil sana ve senin gibilere senin gibiler tarafından öğretilmiş şeylerdir...
Beritan arkadaşımızın saçı ne seni nede beni ilgilendirir örtünmek onun kararıdır ona ne kimse karışabilir nede örtündüğü/örtünmediği için ayrımcılık yapabilir.
Velhasıl-ı kelam sen ve senin zihniyetinde olanlar bizi anlayacak yetiye sahip değildir bu yüzden gelipte burda yazmanız gereksizdir...

Ak_Kelebek 05-18-2009 11:18

Allah affetsin ...

Necip Fazıl 05-18-2009 11:32

http://www.ensonhaber.com/images/news/173223.jpg

sewecen 05-18-2009 12:25

her kim olursa ölen kişinin arkasından bu şekilde konuşmayalım arkadaşlar bakın her kim olursa olsun diyorum:)

Özgür Çağrı 05-18-2009 12:33

Allah affetsin son nefesine kadar laik laik laik dedi valla Allah affetsin ne diyeyim

ATmaCA53 05-18-2009 12:37

Alıntı:

rikopasa Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 614729)

maeinkemalist kalksın peygamberimizden özür dilesin, peygamber hakkında demediğini bırakmadı, bide müslümanları ağzına alıyor kendisi hritiyan olduğu açıkca bellidir dinine saygı duyarız ama bizim dinimize, kitabımıza, islama laf edemez ve dil uzatamaz, türkan saylan da çydd konferasında ezana haydi ezan deyip, örtülü hanımlara hakkında aşağlayıcı laflar söz sarf etmiştir, kimisi sever, kimisi sevmez, her insan ölümü tadacaktır yanlız ölümsüz olan ALLAHTIR artık bunu kabullenin, sana şunu söyleyeyim ki fethullah gülen cemati ölse laikçiler, kemalistler göbek atarlardı ama bi yine bunu yapmıyoruz, şımarmıyoruz.

ALLAH türkan saylanı afetsin başka ne diyeyim.

Eşref 05-18-2009 13:09

ATATÜRK ismini kullanırsak bunu daha rahat yapabiliriz. Hem para toplar hem destek alırız,

Maalesef, bu ülkenin değerlerini kendi emellerine alet etmeye çalışan o kadar çok insan var ki insan üzülmeden yapamıyor. Belki kaç vatandaşımız bunlar yüzünden Atatürk'ü yanlış tanıdı, kaç vatandaşımız bunlar yüzünden devletinden soğudu. Zaten onların da amacı buydu. Milleti devletten soğutmak, değerlerinden uzaklaştırmak.

Şükürler olsun ki insan ölümlü yaratılmış. Bizi dünyaya gönderen Rabbimiz, zamanı gelince almasını da biliyor. Türkan Saylan'da bir dünya sınavı verdi. Ve herşeyi geride bırakıp verdiği sınavın karşılığını alacağı o ebedi mekana gitti.

Dünya sınavından nasıl bir sonuç alır bilmiyorum. Ama ben, kendi üzerime düşen hakkı hiç bir zaman helal etmem. Sadece bana bir zararı olsaydı affedebilirdim belki. Ama milletime, devletime, değerlerime ve inancımıza yönelik girişimleri oldu ve pek çok kişiyi zorda bıraktı. pek çok kişinin hesap gününü zorlaştırdı. Bu nedenle ben hakkımı helal etmiyorum.

Peki cenaze namazı kılınır mı? arkasından dua edilir mi? veya ayin yapılır mı? bilemem. Ama ben etmeyeceğim. Allah rahmet eylesin de demeyeceğim. Dua edip, ayin yapmak veya namazını kılmak isteyenleri de baleye, dansa davet ediyorum.

Ruh-i zar 05-18-2009 13:10

Allah rahmet eylesin...
Günahlarını (!) affetsin inşAllah...
Bi müslüman olarak söyleyebileceğim tek şey bu...

Terennüm 05-18-2009 13:13

rabbim amelleriyle muamaele eylesin....

Necip Fazıl 05-18-2009 13:16

Şimdi işler alehine döndü sanırım Türkan hanım... ;;)

Terennüm 05-18-2009 13:48

cüppeli ahmet hocam ne buyurmuştu buyrun izleyin..tabi bunu er kişiler için söylemiş..
http://www.facebook.com/video/video....7163737&ref=mf

Yıldırım 05-18-2009 13:58

BİR KÖRÜN DAHA BADEM GÖZLÜ OLUŞUNA HEPİMİZ ŞAHİT OLACAĞIZ...

sewecen 05-18-2009 14:00

cenaze namazında bale yaplası insan:) neyse neyse Allah rahmet eylesin çyd'nin başı sağolsun...

GüLeR_YüZLüM 05-18-2009 14:03

bir iki gün önce haberlerde gebersin demistim bugün televizyonda görünce az biraz üzüldüm insan sonucta
biz müslümanlarin demesi gereken sey Allah rahmet eylesin
ölen kisinin arkasindan kötü konusmak iyi degildir isterse terörist olsun bu benim düsüncem....

diger uzaklastirilan arkadasa gelince hic durma sizin dininiz deyip durmus kendi hangi dine mensuptu acaba????

bryan 05-18-2009 14:07

İmanla paranın kimde oldugu belli olmazmış..
Belkide hepimixden daha dindardı Allah katında.
Biz Müslümanlar olarak sadece ALLAH rahmet eylesin demeliyiz..
Arkadasından konuşmak bize yakışmaz....
TÜRKAN SAYLANA ALLAHTAN rahmet diliyorum Mekanı Cennet olsun ve başımız sağ olsun.

hakanturkucu 05-18-2009 14:07

Temel'in annesi ölmüş. Cenaze namazında bir kenarda duruyormuş.

Soranlara:

-Pen cenaze namazi kilmasini pilmeyrum" diyormuş.

Bir müddet sonra kayınvalidesi ölmüş. Namazda Temel'i en ön sırada görenler:

-Hani sen çenaze namazi pilmezdun?

-Pu çenaze namazu tegil çi, payram namazu.

Sevban 05-18-2009 14:08

Alıntı:

bryan Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 614893)
TÜRKAN SAYLANA ALLAHTAN rahmet diliyorum Mekanı Cennet olsun ve başımız sağ olsun.

Yorumsuz...

"Beritan" 05-18-2009 14:08

Alıntı:

bryan Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 614893)

Ölünün arkasindan kötü konusulmaz ama iyi konusarak da riyakarlik yapamam.Allahim sen,neylersen güzel eylersin..

hakanturkucu 05-18-2009 14:10

Bektaşi'nin biri her gün kasabada 'Her şey Allah'tan', 'Her şey Allah'tan' diye mırıldanarak dolaşır dururmuş. Bir gün kasabanın serseri delikanlılarından biri yine böyle mırıldanarak dolaşmakta olan Bektaşi'ye arkasından sessizce yaklaşmış, ensesine okkalı bir şaplak atmış. Canı fena halde yanan Bektaşi'nin pür hiddet dönüp kendisine ters ters baktığını görünce;

- Öyle ne bakıyorsun baba erenler demiş, hani her şey Allah'tandı.

- Tabii demiş Bektaşi, her şey Allah'tan da ben hangi deyyusu aracı ettiğine bakıyorum.". rahmetlide bir aracı olabilirmiydi acaba?

Terennüm 05-18-2009 14:10

türkan saylan umrede
http://www.hafif.org/imaj/mansoniliz...kan-saylan.jpg

hakanturkucu 05-18-2009 14:12

Meyhanelerden çıkmazdı hiç. İçkisini içer, geç vakitte naralar atarak evinin yolunu tutardı. Ne çocuğuna, ne eşine, ne anasına,babasına ve ne de çevresine hayrı dokunmamıştı. "Ayyaş Hamdi" böyle bir yaşamın sonunda rahmetli oldu.

Cenaze namazı kılındıktak sonra İmam sordu:

-Merhumu nasıl bilir siniz?

-İyi insandı... Kimseye kötülüğü olmadı... Toprağı bol olsun... ve benzer cevapları duyan Bektaşi sabredemedi ve yanındakinin kulağına fısıldadı:

-Bizi neyse de, Allahı da aldatmaya yelteniyorlar.

bryan 05-18-2009 14:15

Alıntı:

hakanturkucu Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 614905)
Meyhanelerden çıkmazdı hiç. İçkisini içer, geç vakitte naralar atarak evinin yolunu tutardı. Ne çocuğuna, ne eşine, ne anasına,babasına ve ne de çevresine hayrı dokunmamıştı. "Ayyaş Hamdi" böyle bir yaşamın sonunda rahmetli oldu.

Cenaze namazı kılındıktak sonra İmam sordu:

-Merhumu nasıl bilir siniz?

-İyi insandı... Kimseye kötülüğü olmadı... Toprağı bol olsun... ve benzer cevapları duyan Bektaşi sabredemedi ve yanındakinin kulağına fısıldadı:

-Bizi neyse de, Allahı da aldatmaya yelteniyorlar.

pffffffffffffffffffffffff

Yıldırım 05-18-2009 14:19

Harbiden kör ölmüş badem gözlü olmuş...işterseniz forum olarak hatim okutalım...pehh

rikopasa 05-18-2009 14:21

Uğur Dündar'ın kaleminden müthiş bir Türkan Saylan yazısı

UĞUR DÜNDAR YAZIYOR 18 Mayıs 2009

Haberler Anında Cebinizde Hürriyet Mobil

Haberler Anında Bilgisayarınızda Haber Alarmı

Haber Kaçırmaya Son Hürriyet Mind

Sitene Haber Ekle Kazan Bumerang

Hiç unutmuyorum, 1977 baharıydı. Doğanın gelinlik kızlar gibi renklendiği günlerin birinde, Profesör Dr. Türkan Saylan ile, onun, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi”ndeki odasında buluştuk.

Türkan Hoca, Türk insanının filmlerden, romanlardan tanıyıp korktuğu, hatta doktorların bile yanlarına yaklaşmaya cesaret edemediği cüzzam (lepra) hastalarının tedavisi için savaş vermeye başlamıştı. Yurdu karış kırış dolaşıyor, karşılaştığı her cüzzam hastasını yeni bulunan bir ilaçla tedavi ediyordu..Bu amaçla Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi”nin arka tarafında, ağaçlar arasında, çukur bir yerde inşa edildiği için uzaktan hiç fark edilmeyen küçücük Lepra Hastanesi de bu çabanın odağı olmuştu…

O yıllarda TRT nin tek kanallı televizyonuna yaptığım programlar büyük ilgi görüyordu. Hoca ile buluşmamız da, onun çağrısı ve toplumu bilgilendirme amaçlı bir program ricasıyla gerçekleşmişti.

Mütevazı odasında “Bakın çocuklar!” diyerek başladığı konuşmasında, toplumun cüzzamı (lepra) yeterince tanımadığını, abartılı filmlerden ve romanlardan kaynaklanan gereksiz bir korkunun insanlara egemen olduğunu anlattı. İlginç örnekler verirken, bağışıklık sistemi güçlü olanlara bu hastalığın kolay kolay bulaşmadığını, hatta bazen evli olan çiftlerde bile, hastalığa yakalananın diğerine bulaştırmadığını gördüğünü söyledi.

Benim içim rahatlamıştı. Ama kameraman ve sesçi arkadaşlarımın ürkekliği hala sürüyordu. Onları kendilerine bulaşmayacağı konusunda güçlükle ikna ettikten sonra hep birlikte kalkıp, Bakırköy”e, o minik kliniğe gittik. Çekinerek girdiğimiz yer, bir yatakhane görünümündeydi. Hoca o yataklardan birine doğru gitti. Karşılaştığımız görüntü anlatılacak gibi değildi.

Yatağın üzerinde oturan hastanın bacakları dizlerinden, kolları dirseklerinden itibaren erimişti. Kulakları ve burnu yoktu, gözleri görmüyordu… Türkan Hanım, yavrusunun saçlarını okşayan bir anne şefkatiyle yaklaşıp:

“Nasılsın (……) Hanım?” diye sordu.

Et ve kemik topu görünümündeki kadın, Hoca”nın sevgi dolu ellerine, eli olmayan kol kemikleriyle sıkı sıkıya sarılıp;

“İyiyim Hocam, çok iyiyim, Allah sizden razı olsun!” dedi.

Hocanın sevgi ve şefkat dolu yaklaşımı, hastanın verdiği cevap, o ana kadar “Acaba bana da bulaşır mı?” korkusuyla çekingen yaklaşımlar sergileyen ekip arkadaşlarım için de büyük bir motivasyon kaynağı olmuştu. Artık kendimizi hastalara çok yakın hissediyorduk. Hasta kadının yüzündeki gülücükler, televizyon çekimi yaptığımız gün boyu hiç eksik olmadı.

O gün bir acı gerçeği daha öğrendim. Türkan Hoca gelinceye kadar hastalar doktorlarla pek yakın bir temas içinde olamamışlar. Hatta bir hasta, tüylerimi ürperten anısını paylaşırken aynen şunları söyledi:

Daha önce tıbbiye mezunları bizi görmeye gelir ve şu karşıki tepenin üzerine dizilirlerdi. Hocaları da uzaktan bir şeyler anlatırdı. Biz hastalar, “Doktorlara hoş geldiniz demek için elleri bulunmayan bileklerimizle kopardığımız çiçekleri onlara vermek üzere yaklaştığımızda, hepsi adeta çil yavrusu gibi hastane bahçesinin içlerine doğru kaçışırlardı.”

Türkan Hoca, işte böylesine yüce bir bilim abidesiydi. Olağanüstü çabayla Türkiye”de cüzzamın neredeyse kökünü kazıdı. Binlerce hastayı topluma, ailelerine kavuşturdu…

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği”nde neler yaptığını, ne denli büyük başarılara imza attığını belirtmeye hiç gerek duymuyorum.

Ama gelin görün ki, fazilet cellatları, eli öpülesi, anıtı dikilesi bu çağdaş Türk kadınına şeytanın bile akıl edemeyeceği iftiraları yağdırmakta yarış ettiler…

Ama ne oldu?

Türkan Hoca bir efsane oldu.

Bir Türkan saylan ölür, bin Türkan Saylan doğar… Başımız sağ olsun…

YuZaRSiF 05-18-2009 14:33

Alıntı:

MadeInKemalist Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 614671)
UTANIN YA VEFAD EDEN BIRININ ARKASINDAN BILE BU SEKILDE KONUSAC AK KADCAR ACIZ VE Z<AVALLISINIZ. BIR DE DININIZDE OLUYE SAYGI VAR DERLER.

Yüzsüz köpek daha konuya cevap bile yazılmamış. Haber konularına görüpte hemen balıklama atlama. Biriniz hepiniz hepiniz birinizsiniz işte. Yemin ederim senden tiksinir oldum artık.

Necip Fazıl 05-18-2009 14:36

Alıntı:

adem etyemez Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 614902)

Bir zamanlar evet böyle idi ama bundan eser bırakmadı kendinde...

NS 05-18-2009 14:41

Alıntı:

hakanturkucu Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 614896)
Temel'in annesi ölmüş. Cenaze namazında bir kenarda duruyormuş.

Soranlara:

-Pen cenaze namazi kilmasini pilmeyrum" diyormuş.

Bir müddet sonra kayınvalidesi ölmüş. Namazda Temel'i en ön sırada görenler:

-Hani sen çenaze namazi pilmezdun?

-Pu çenaze namazu tegil çi, payram namazu.

;D güldürdün beni abi Allah razı olsun :)
zaten kayıp, boş bir hayatı vardı; hayatını kaybetti deniyor bence yıllar öncesinden kaybedilmişti...

"Beritan" 05-18-2009 14:42

Alıntı:

rikopasa Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 614924)
Uğur Dündar'ın kaleminden müthiş bir Türkan Saylan yazısı

UĞUR DÜNDAR YAZIYOR 18 Mayıs 2009

Haberler Anında Cebinizde Hürriyet Mobil

Haberler Anında Bilgisayarınızda Haber Alarmı

Haber Kaçırmaya Son Hürriyet Mind

Sitene Haber Ekle Kazan Bumerang

Hiç unutmuyorum, 1977 baharıydı. Doğanın gelinlik kızlar gibi renklendiği günlerin birinde, Profesör Dr. Türkan Saylan ile, onun, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi”ndeki odasında buluştuk.

Türkan Hoca, Türk insanının filmlerden, romanlardan tanıyıp korktuğu, hatta doktorların bile yanlarına yaklaşmaya cesaret edemediği cüzzam (lepra) hastalarının tedavisi için savaş vermeye başlamıştı. Yurdu karış kırış dolaşıyor, karşılaştığı her cüzzam hastasını yeni bulunan bir ilaçla tedavi ediyordu..Bu amaçla Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi”nin arka tarafında, ağaçlar arasında, çukur bir yerde inşa edildiği için uzaktan hiç fark edilmeyen küçücük Lepra Hastanesi de bu çabanın odağı olmuştu…

O yıllarda TRT nin tek kanallı televizyonuna yaptığım programlar büyük ilgi görüyordu. Hoca ile buluşmamız da, onun çağrısı ve toplumu bilgilendirme amaçlı bir program ricasıyla gerçekleşmişti.

Mütevazı odasında “Bakın çocuklar!” diyerek başladığı konuşmasında, toplumun cüzzamı (lepra) yeterince tanımadığını, abartılı filmlerden ve romanlardan kaynaklanan gereksiz bir korkunun insanlara egemen olduğunu anlattı. İlginç örnekler verirken, bağışıklık sistemi güçlü olanlara bu hastalığın kolay kolay bulaşmadığını, hatta bazen evli olan çiftlerde bile, hastalığa yakalananın diğerine bulaştırmadığını gördüğünü söyledi.

Benim içim rahatlamıştı. Ama kameraman ve sesçi arkadaşlarımın ürkekliği hala sürüyordu. Onları kendilerine bulaşmayacağı konusunda güçlükle ikna ettikten sonra hep birlikte kalkıp, Bakırköy”e, o minik kliniğe gittik. Çekinerek girdiğimiz yer, bir yatakhane görünümündeydi. Hoca o yataklardan birine doğru gitti. Karşılaştığımız görüntü anlatılacak gibi değildi.

Yatağın üzerinde oturan hastanın bacakları dizlerinden, kolları dirseklerinden itibaren erimişti. Kulakları ve burnu yoktu, gözleri görmüyordu… Türkan Hanım, yavrusunun saçlarını okşayan bir anne şefkatiyle yaklaşıp:

“Nasılsın (……) Hanım?” diye sordu.

Et ve kemik topu görünümündeki kadın, Hoca”nın sevgi dolu ellerine, eli olmayan kol kemikleriyle sıkı sıkıya sarılıp;

“İyiyim Hocam, çok iyiyim, Allah sizden razı olsun!” dedi.

Hocanın sevgi ve şefkat dolu yaklaşımı, hastanın verdiği cevap, o ana kadar “Acaba bana da bulaşır mı?” korkusuyla çekingen yaklaşımlar sergileyen ekip arkadaşlarım için de büyük bir motivasyon kaynağı olmuştu. Artık kendimizi hastalara çok yakın hissediyorduk. Hasta kadının yüzündeki gülücükler, televizyon çekimi yaptığımız gün boyu hiç eksik olmadı.

O gün bir acı gerçeği daha öğrendim. Türkan Hoca gelinceye kadar hastalar doktorlarla pek yakın bir temas içinde olamamışlar. Hatta bir hasta, tüylerimi ürperten anısını paylaşırken aynen şunları söyledi:

Daha önce tıbbiye mezunları bizi görmeye gelir ve şu karşıki tepenin üzerine dizilirlerdi. Hocaları da uzaktan bir şeyler anlatırdı. Biz hastalar, “Doktorlara hoş geldiniz demek için elleri bulunmayan bileklerimizle kopardığımız çiçekleri onlara vermek üzere yaklaştığımızda, hepsi adeta çil yavrusu gibi hastane bahçesinin içlerine doğru kaçışırlardı.”

Türkan Hoca, işte böylesine yüce bir bilim abidesiydi. Olağanüstü çabayla Türkiye”de cüzzamın neredeyse kökünü kazıdı. Binlerce hastayı topluma, ailelerine kavuşturdu…

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği”nde neler yaptığını, ne denli büyük başarılara imza attığını belirtmeye hiç gerek duymuyorum.

Ama gelin görün ki, fazilet cellatları, eli öpülesi, anıtı dikilesi bu çağdaş Türk kadınına şeytanın bile akıl edemeyeceği iftiraları yağdırmakta yarış ettiler…

Ama ne oldu?

Türkan Hoca bir efsane oldu.

Bir Türkan saylan ölür, bin Türkan Saylan doğar… Başımız sağ olsun…

Aman eksik olsun uğur dündarın yazıları hiiç almıyalım biz saol

Abidin 05-18-2009 14:42

Rahmet Okumasanız iyi olur...

"Beritan" 05-18-2009 14:44

Alıntı:

hakanturkucu Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 614900)
Bektaşi'nin biri her gün kasabada 'Her şey Allah'tan', 'Her şey Allah'tan' diye mırıldanarak dolaşır dururmuş. Bir gün kasabanın serseri delikanlılarından biri yine böyle mırıldanarak dolaşmakta olan Bektaşi'ye arkasından sessizce yaklaşmış, ensesine okkalı bir şaplak atmış. Canı fena halde yanan Bektaşi'nin pür hiddet dönüp kendisine ters ters baktığını görünce;

- Öyle ne bakıyorsun baba erenler demiş, hani her şey Allah'tandı.

- Tabii demiş Bektaşi, her şey Allah'tan da ben hangi deyyusu aracı ettiğine bakıyorum.". rahmetlide bir aracı olabilirmiydi acaba?

Yaa abi saol hiç güleceğim yoktu :w::w:(+)

Özgür Çağrı 05-18-2009 14:49

Cenaze namazı nasıl olacak ? Bale gösterilerileri ilemi Tekbir sesleriylemi ??

Yıldırım 05-18-2009 14:52

Alıntı:

K@RFeZ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 614987)

Önce herkes laikliğe secde edecek ondan sonra bale gösterileri......alttandan türkan saylarının ses kayıtları gececek çocuklarımız namaz kılması bale yapsın....işte o yüze ce insan türkan salylan....

program güzel değilmi..?

NS 05-18-2009 14:52

Alıntı:

K@RFeZ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 614987)

haberturk un kurucusunun cenazesinde müzik çalmıstı; bununkinde de onuncu yıl marsı söylerler, nazım hikmet şiiri okur dağılırlar...:hihi2:

omerfaruksahin 05-18-2009 14:57

Alıntı:

MadeInKemalist Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 614703)
Sızden olanları seveceksınız sıze karsı olanları sevmeyeceksınız bır de kalkıp ıslamda hosgoru var dıyıp ıkı yuzlu davranacaksınız e normaldır muhammed de amcasıona lanet edıp kufur etmedımı ona ınanmadıgı ıcın. Son nefesıne kadar muhammedın dınıne ınanmadıgı ıcın ve muhammed de sorumlulugu uzerınden atmak ıcın lanet etmedımı amcasına. Sonrada kalkıp hosgoru dını ıslam oyle mı ? Kusura bakmayın am dunku mıtıng sızıon gıblere bıreer kapak olsun anladınız mı bızler mılyonalrcayızx ve sonuna kadfarda olavcagız bızler bu ulkenın ıslam ulkesı olmasına ıslamcı mantıkla ıslam mantıgı ıle yonetılmesıne sonuna kadar karsı cıkacagız.

be ahmak birde çıkmış bize akıl öğretiyosun.sana birşey diyeyim mi senin dinin ne demek oluyor ya sen başka dinden misin kısaca islama karşıyım ben desene.peygamber efendimize böyle diyen dinden çıkar.birde sen tarihçimisin de bu boş lafları uydurup söylüyorsun.utanmaz ne diyeyim sana.Herhalde unuttun Türkiye Cumhuriyeti nin %99 u müslüman.Ama şunu unutmayın siz kemalistleri tarihe gömüleceksiniz

YuZaRSiF 05-18-2009 15:04

Bu MadeInKemalist rumuzlu , sinek gibi vızıldayıp vızıldayıp gidiyor. Vallahi gülmekten kırılıyorum buna ben hahaha. Haline yani

Necip Fazıl 05-18-2009 15:21

http://www.habervaktim.com/resim/res...jpg?t=77992355

All times are GMT +3. The time now is 12:41.