![]() |
siznde zmanınız geçicek.ozmn görürm böle ateşli konşmalarnzı .savunduğnz adamlarn yurt dışına kaçışnı bdha türkyeye giremeyşlerni zevkle izlicem çocklarma anlatcam gençliğmde böle böle insanlar vardı die.ilerde sizde dersinz lan bi foruma üyeydk orda mal bi çock vardı böle böle demştide dooru çktı aq die :D :D
|
.....
|
Yunanistanda hergün çocukları kıbleye çevirir gibi Konstantiniye'ye çevirip birgün orası tekrar bizim olacak diye and okutuyorlar. Türkiyede Türk'üm demek niye batıyor ki bu insanlara. Çanakkale'de savaşanlar saf Türk ırkımıydı. Yahut Yunanı denize dökenlerin hepsi Türk'müydü. Bazı arkadaşlar öyle yorumlar yapmış ki Türk'üm demeyi Irkçılık olarak lanse etmişler. Sanırım bu konuda Seyit Ahmet Arvasi'nin tanımı Türk'üm demeyi ırkçılık olarak algılayanlara güzel bir cevap olur.
"Türk milli yetçiliği, politikasını biyolojik ırkçılık üzerine kurmayı reddetmekle beraber, içtimaî ırk gerçeğini inkâr ve ihmâl etmemelidir. İçtimaî ırk , biyolojinin konusu değildir, sosyolojinin konusudur. Bir milleti teşkil eden fertl erin, ailelerin, sınıf ve tabakaların soy birliği şuurudur. Ortak bir şuur tarzında beliren mensubi yet duygusunun ve kan birliği şuuru biçiminde duyulmasıdır. Zâten biyolojik verasetin yanında, ortak kültür, ortak coğrafya, ortak hayat tarzı ve ortak mücâdeleler, bir milletin fert ve tabakalarını hem ruhî, hem de fizik bakımından bir birine yaklaştırır." (...) "Kimse biyo lojik verasetini tâyin irâdesine sahip değildir. Ama içtimaî ırk tercihe açıktır. Aynı t arihe, aynı kültüre, aynı din ve ülküye sahip olan insanlar arasında kan ve soy birliği şuurun un güçlenmesine yol açar." (...) " Türk milliyetçisi, Türk içtimaî ırkını benimser, s ever ve sevdirirken ailelerini de bu espiri içinde kurmaya çalışır. Kozmopolitlikten hoşla nmaz. Bununla beraber, başka içtimaî ırkları da Allah'ın bir âyeti olarak değerlendirir." ________ __________ Ayrıca şu tarihi hadiseyi de anlatmakta yarar görüyorum. Türk olmayı kafatası kemiğine bağlayanlara ve Türk'üm demekten gocunanlara bir ders niteliğindedir. Seyyid, yan i Hz. Muhammed (s.a.v)'in soyundan olması nedeniyle ecdadı aslen Arap olan Arvasî'nin, kaynağını Türk-İslâm Ülküsü'nden alan bir Türk milliyetçisi olması üzerinde önemle durulması gereken bir konudur. Böyle bir şuurlanmanın altında yatan olgun idrâk gücü onun ailesinden gelen Muhammedi asaletten kaynaklansa gerektir. Bu asaletin nurlu izlerini şu tarihi olayda bulmak mümkündür: Osmanlı'nın dağılma döneminde, müritleriyle birlikte Suriye üzerinden Arabistan'a giden Abdulhakim Arvasî'ye oranın ileri gelenleri, kendisine medrese yapacaklarını ve her türlü imkânı sağlayacaklarını taahhüt ederek Arabistan'da kalmasını istemişlerdi. "Osman lı zâten öldü, Türk diye bir şey kalmamıştır." denilince, Abdulhakim Arvasî Hazretlerinin sinirlenip: "Dünyada iki Türk kalsa birisi benim" diyerek, ömrünün sonuna kadar Müslüman Türk'ün dâvasına sahip çıkacağını ifâde etmesi dikkate şayandır." .Biz herzaman şunu bilir şunu söyleriz. Bu millet yüzyıllardır kader ve gönül birliği etmiş,aynı dertle dertlenip aynı mutluluğu paylaşmıştır. Kız alıp kız vermiş kaynaşmış BİR olmuştur. Andımızın kaldırılması gerekli veya değil o tartışılır. ancak konuyu Türklük Kürtlük ayrımına getirmek Yıllardır bu halkı birbirine düşürmek isteyenlerin ekmeğine yağ sürmekten başka birşey değildir. |
türkiye cumhuriyetinde yaşayan biri için 3 5 dakikalık bir and niye ağır lüzumsuz gelsin.
türkümdoğruyum çalışkanım sözleri istatisklere dayandırılmamıştır belki ama türkün böyle olduğunu böyle olması gerektiğini belirtir benim için.liselerde yok çünkü o çağa gelmiş gençler belkide istiklal marşımız ve andımızla türklüğü milliyetçiliği anladılar.daha başka olaylarda vardır elbette.ben kaldırılmamasından yanayım. |
kökenim Türk ve sözde değil özde Türküm fakat ulus-devlet modelinin artık hiç kimseye
fayda getirmeyeceği anlaşılmıştır ki MHP-CHP-PKK bu argümanları istismar edip ülkeyi etnik sözlerle bölme ve parçalama girişimlerini milletimizi dayanılmaz bir erozyona uğratmıştır.Türkiye'nin iç dinamiklerini barıştıracak ve enerjimizi dışarıya harcayacağımız demokratik bir sistem ile kabuklarını koparıp büyümek ve gelişmek istiyor.kısasa kısas andımız'ın kaldırılması fikrini savunuyorum. |
kürtüm, hainim; arapım, üçkağıtçıyım demeliyiz aslında. bu sitedeki arkadaşlar türklükten rahatsız oluyorlar galiba. parti politikası mıdır bu?
|
Alıntı:
Asıl rahatsızlığımız Kürt=Hain,Arap=Üçkağıtçı diyen sizin gibi ırkçı zihniyettir.. Sizin Türklüğünüz başka ırkları hain,üçkağatçı olarak görüyorsa aman bizden uzak dursun öyle Türklük :) |
Bu nasıl bir saçmalıktır ağzı olan konuşuyor !! Her şey bitti sıra andımıza mı geldi. Akp Parti şöyle yaptı Ak Parti böyle yaptı diyorlar böyle saçmalıklarla Ak Partiyi karalamasınlar.Resmen bindiği dalı kesiyor adam Türk toprakları üzerinde yaşıyorum VE Türlüğümlede gurur duyuyorum .Andımızı kaldırmak ne demek oluyor her zaman sonuna kadar TÜRKÜM,DOĞRUYUM...
|
Alıntı:
Ve bir çok olaya da zemin hazırlıyor bu durum bilmem hatırlarmısınız yıllar önce biş olay olmuştu.bi ilkokul öğrencisi andımız sırasında Kürtüm dediği için eğitim hayatına son verilmişti TÜRKLÜK onurumuz gururumuzdur ama bunu böyle şeylerle ıspatlıyamayız ki |
Biz de o dönemleri atlattık bizde ayakta bekledik neden bizde böyle düşünmüyoruz ki !! Türküm Doğruyumdur bunun özü kürdüm diyerek ya Türklüğü dalgaya vurmuştur ya da bazı yaraları vardır . o zaman her mezhepe ayrı bir and mı yazalım , gurur duymak karşı çıkmak değildir ,gerilemeye itmek değildir.Burada yazılanları başka biri okusa inanın yanlış anlar birilerini malzeme vermeyin rica ediyorum ...
|
Okul bahçesinde Atatürk büstü ,yanında kocaman dalgalanan TÜRK bayrağı ,okul tabelasında mutlaka Türkiye Cumhuriyeti yada T.C yazar ,çantalarımızdaki kitaplarda ve sınıflarımızdaAtatürk resmi.İstiklal Marşı,Gençliğe Hitabe.Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti haritaları,özdilde eğitim bence bir Türke bunlar yeter.Herhangi bir şeyden korkumuz mu varki birde ısrarla Andımızı okuyoruz?
Bakın merve hanım yanlış anlamayın beni andımızın içindeki her kelimeye defalarca katılıuyorum ama okurken içinde ne yazdığını hissederkmi okuyoruz şarkı söylemekten farksız oluyor.içinde geçen geleneklerimize dair bilgiler ezbere söyleniyor sadece klişe oluyor laübali bir sistem yani |
Alıntı:
|
Alıntı:
Çevirip sorsam hangisi silkinip kendime geldim der ? Ezbercilikle olmaz bu işler.. |
Andımızın kadırılması sadece "çocuklar üşümesin" diye istenseydi, Ülkeyi kutuplara bölmek merakı olmasaydı. Bölme hedefine ulaşmak için bu tür bahaneler arkasına sığınılıp 40 bin üzerinde şehit verilmeseydi, hatta bunun adına özgürlük için denmeseydi, özgürlük diye bölünme taleplerinde bulunulmasaydı tamam haklısınız derdim. Fakat amaç farklı ve hal buyken bazı arkadaşlarımız "zorla TÜRK'üm dedirtiliyor" diye kaldırılsın diye taleplerde bulunabiliyorlar.
Pardon arkadaşlar Türk'üm deniliyor TÜRK Irkındanım denmiyor. Türkiye'de yaşıyoruz ve Türk'üz. Bundan rahatsızlık duyanların temiz niyetli olmadığını Allah biliyor kulun anlamamasıda biraz fazla iyi niyetlilik oluyor. Geçen hafta öğretmen olan bir arkadaşım Din kültürü dersinden yazılı yapmış akşam yazılıları okurken 7. sınıf öğrencisinin soruları Kürtçe cevapladığını görmüş ve bu yaptığı ilk değilmiş. Bu ne demektir arkadaşlar? Bazı çok bilmiş arkadaşlarımız "çocuğa zorla TÜrküm dedirtirsen" diye savunma yapar diye söylüyorum. O çocuk Türkiye'de yaşıyorsa, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı ise Irkı ne olursa olsun Türk'tür. Türkiye Cumhuriyeti okullarında şu an Kürtçe eğitim yok bu çocuk kimlerden ve nelerden etkilenipte bunu yapma ihtiyacı hissediyor? O çocuğa diğer çocuklardan farklı davranılmıyor ama ailesi tarafından bilinç altına farklı düşünceler yerleştirilişyor. Şimdi sizce tehlikeli olan çocuğa farklı düşüncelerin empoze edilmesi mi Çocuğa andımızın okutulması mı? |
Bu konu her mantıkla düşünüldüğünde selamette kavuşturulması oldukça kolay bir konudur.
Burada elzem olan sapla samanı,elma ile armudun birbirine karıştırılmamasıdır. Ve bu tür küçük çaplı konular tartışıldığında,kimse vatan-millet-sakarya bağlamında ele almazsa çözüm herkes için oldukça basittir! Eğitim ve öğretim sistemimizin hali içler acısı.Yıllardır birileri uyduruk ideolojileri putlaştırıp,masum çocuklara helva niyetinde sunup yedirdiler. Kimsenin kabul etmediği,genel olarak tasvip görülmeyen birçok uygulama askeriye kuralları ile öğrencilere dayatıldı. Çocuklarımız daha ilkokul çağlarında kışla eğitimi ile karşı karşıya kalmıştır. İnanın sabah okutulan andımız,bazı öğrencilerin sabah okula geç gelmesine,sırada bulunan bazılarının ise içlerinden başka şeyler mırıldanmasından başka hiçbirşey kazandırmadı! Burada esas olan kişilerin arzu ve istekleridir.Öğrenci-öğrenciler hangi uygulamayı,hangi isteği arzu ediyorsa o yapılmalıdır. Yoksa siz kalkıp kafanıza göre uygulamalar uydurup,bunlarıda zorla dayatmaya kalkışırsanız,yıllar yıllı kabul görmeyen fetvalarla avunup durursunuz... |
Alıntı:
|
hepimiz türküz bunda şüphe yok ama türkiyede sadece türkler yaşamıyor. diğer milletleri de düşünmek gerek. kökeni türk olmayana zorla cebirle "Türküm" diye bağırtamayız. evet andımız kaldırılmalı...
|
Alıntı:
Bu söylemler DTP ve PKK'nın söylemleri. "Ben lazım, Çerkezim" deyipte andımız kaldırılsın Tüküm diyemiyorum diyen görmedim. |
Milletimizin kurtuluş destanının içerisinde bir tane Türk ibaresi gösterebilir misiniz! İstiklal Marşı'nda bir tane Türk kelimesi geçiyor mu.. Bir yerde "ırkıma" diyor Mehmet Akif bu da bildiğimiz ırk anlamında değildir zira öyle olsa Mehmet Akif Arnavuttur :-)
Bazılarının ileri zekasıyle akulları amuda kaldırdığı gibi her etnik kökene ayrı bir marş veya and yerine hepsini kucaklayacak bir ortak iradedir aslolan. Ama akıllar geriye doğru çalışınca ya da damarlardaki zehirli ırkçı kanın coşkusu sonucu böyle oluyor. Bakın Osmanlı zamanında tüm Dünya, Osmanlı milletini Türk diye nitelendiriyordu, Osmanlı içinde Osmanlı barışı ve bütünlük politikasıyla yaşayan kimse de bundan rahatsız değildi. Yani Türk ifadesi Osmanlı'da anlamını buluyordu, maalesef Cumhuriyet kadroları Türk'ün içini boşaltmakla kalmadı içine de ettiler. Onun için bu ülkede yaşayan insanların geçmişte olduğu gibi Türk olarak anılmaktan rahatsızlık duymamaları için "Türk"lüğün açılıma ihtiyacı var. Türk'lük kucaklayıcı asli yapısına geri dönmeli.. "Ne Mutlu Türküm Diyene " lafı bu topraklara edilmiş bir ihanettir! |
Bu meselenin çözüme kavuşması bugünlerde konuşulmamasına bağlı zira konjuktür buna müsait değil.
Aklın yerini duygu ve hislerin aldığı bir zaman dilimindeyiz. Aslında andımızın olması ile olmaması arasında pek de fark yok. Çünkü biz yıllardır ne söylerken ideoloji olarak söyle dik,ne de Kürtler bunu ideoloji olarak algıladıkları için sustular. Şu an bu konuya farklı anlamlar yükleniyor. |
Alıntı:
Bu medeniyet Atatürk'le kurulmadı kırmızı :evet: Bu topraklar için aslolan ilkeler Anadolu erenlerinin, Edebali'nin, Fatih'in, Abdülhamid'in, Mehmet Akif'in ilkeleridir, kafatasçıların değil. "Milliyetcilik ilkesine gore, Turkiye Cumhuriyeti icinde, Turk dili ile konusan, Turk kulturu ile yetisen, Turk ulusunun her yonden yukselmesi dusuncesini benimseyen her birey, hangi dinden olursa olsun Turk'tur. " Bu cümleleleri sahiplenmek insanın kendisine hakarettir. İnsanlığa zulümdür. Zulümle de kimse abat olamadı. Bu cümleler aciz egoların tatmininden başka bir anlam ifade etmez. İnsanları zorla Türk yapma projesinin aşağı yukarı 100. senesinde ıkçılar dalya diyorlar ama dönüp arkaya baktığımzıda bir arpa boyu yol yok, olamaz da. Adam kendini Ahmet diye tarif ediyor bizimkiler tutturmuş yok sen Ahmet değil Mehmetsin. Adam ya Ahmetim diyor hayır Mehmetsin. En sonunda adam Ahmetim ulan diye patlayınca pirincin taşını ayıklamak bize düşüyor. Bazı kafasızlar yüzünden ülkenin geldiği karmaşayı çözmek için uğraş dur şimdi. İkelerin kimin olduğu değil önemli olan. İlkelerin insan onuruna yakışıp yakışmadığıdır. |
bu tür konularda bence amerikadaki eğitim sistemine bir göz atmak lazım. adamlar gercekten öğretim aşamasında, fen ve teknolojide bizden çok ilerdeler. acaba onlarda bizim gibi çocukların düşünme hayal etme üretme sınırlarını keskin çizgilerle daraltacak bu tür uygulamalar varmı?
tarihimize bir dönüp bakalım. güneş gibi parlayan bir Osmanlı ve namı diyarı sarmış Selçuklu dönemindeki Nizamiye Medreseleri var. Cihanı aydınlatan ilimlerin yayıldığı bu medreselerde acaba "andımız" okunuyormuydu? bizim dedelerimiz türk değillermiydi? bu türklük bu anadoluya nerden geldi? tabikide türkün alası idiler. ama neden dillendirmediler? bunu bi düşünmek lazım. ayrıca dönüp rus eğitim sistemini incelediğimiz zamanda; tek tip özellikle siyah renk önlük giyme, ip gibi sırada bekleme, hoparlör yada megofonlara bu tür marş yada konuşmaları yüksek sesle okuma ve zorla okutma, hep birlikte sorgulamadan hareket etme, düşünmenin hayal etmenin sorgulamanın kısıtlanması, klasik koşullanmaya eğitim(sürü psikolojisi denebilir halk dilinde) hep rus komunist EĞİTİM sisteminde görülür. şunu söylemeye çalışıyorum. bu ülkenin evlatları bu andımız okunmadan önce Türktü kürttü lazdı çerkezdi ama hepsi müslümandı. ne zamanki bu andımızı okumaya başladılar, o zaman müslüman kardeşliği devreden çıktı, ırk kavgası ben üstün sen alçak kavgası başladı. eğer bugün bu tür söylemler ayrılığı gerçekten körüklüyorsa, birleştirici nokta ne var onu bulup onu devreye sokmak lazımdır. benim aklımada islamiyetten başka ortak nokta gelmiyor. gelenvarsa buyursun söylesin. son bir nokta eğer andımız yemin etme anlamında kullanılıyorsa yemin sadece Allahın adı verilerek olur, diğerleri yemin sayılmaz. |
Hiç kimsenin Türk olmayan birine Türküm dedirtme hakkı yoktur bu dayatmacı zihniyettir..
Bende o yıllar okurken neden okutulduğunu tam olarak kavrayamazdım şimdi anlıyorum zihniyeti :) Bu Millet zaten Vatanını,milletini değerlerini koruyan sahiplenen bir millet onun için Milliyetçilik diye bir kavrama ihtiyacı yok.. Bu ülkede ki her birey Türkiye vatandaşıdır,Türk değildir.. |
All times are GMT +3. The time now is 10:08. |